Москва: София да прекрати участието си в „лова на вещици“

България вреди на националните си интереси, заяви Захарова
Обновена: 23 мар 2021 14:39 | 23 мар 2021 14:38, Елка Василева
125
Москва: София да прекрати участието си в „лова на вещици“
Снимка: архив, БГНЕС

Русия си запазва правото на реципрочни мерки в отговор на изгонването на двама руски дипломати от България. Това се посочва в официално изявление на говорителя на руското министерство на външните работи Мария Захарова.  

Мария Захарова припомня, че българските власти предприемат такъв демарш за пети път през последната година и половина и отново, без да предоставят никакви доказателства, предаде БНР.

Още по темата

По думите й тези действия са били предшествани от шумна кампания на прокуратурата в България по разобличаването в държавните силови структури на група лица, които уж работели за Русия.

Така в съответствие с добре известния сценарий е била подготвена почвата за изгонването на нашите дипломати, казва още Захарова.

Тя подчертава, че поредната ескалация на антируската „шпиономания“ в България рецидивира в навечерието на парламентарните избори на 4 април и на фона на изблика на русофобия на Запад, преди всичко в Съединените щати.

„Отново призоваваме официална София да прекрати участието си в „лова на вещици“, нанасяйки вреда на националните интереси на самата България. Крайно време е да се върнем към конструктивния двустранен дневен ред, който е много по-естествен за руско-българските отношения“, заявява Захарова.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


125
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
96
0
 
0
 
! Отговори
пепи преди 3 години
тияя още ли са наши "брадчета" за комунисти и президент винаги са биле да
95
1
 
2
 
! Отговори
СТЕФАН БИНЕВ преди 3 години
БАБА ЗАХАРОВА , ДГД....БЪЛГАРИЯ НЕ ВИ Е "ЗАДУНАЙСКА ГУБЕРНИЯ", АЙДЕ ЧУПКАТА...
94
0
 
2
 
! Отговори
Поредна заплаха,но преди 3 години
е ялова.Загрижила се Москва за националния ни интерес.Двустранниотношения?Вие да шпионирате и създавате пета колона,а ние да търпим,защото ще ни се отрази иконмически?Какво внася БГ от Русия-енергоносители,нефтопродукти,мед и алуминий,малко технически съоръжения.Ако Русия ни гиспре какво правим?Ето значението на диверсификацията,която постигнахме-нищо притеснително,внасяме спрените продукти от другаде,съдим руснаците за неустойкии печелим в западния съд.С износа ни е по-зле, но той е малък.
93
5
 
4
 
! Отговори
г-жа Захарова преди 3 години
Това не е България, а наистина само "официална София" и разни пригласящи пърлета.
92
4
 
9
 
! Отговори
Striker преди 3 години
Е как да спрем?! При вида на тази Сладея Безцицева - лова на вещици си е направо задължителен! Може би само Г-жа Мустафа е по-страшна, но тя поне е от нашия отбор! :)
91
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ми, мутри сър.
90
3
 
9
 
! Отговори
българин преди 3 години
И е права! Разбираме че сме в ситуация на избори! Но да се заиграваме с едни и същи "козове" и при избори,е срамно за тези които държат "властта" все още!-:((((
89
9
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Срамно и неприлично е да ни разузнават, защото ще разкрият колко сме слаби под властта на Запада и САЩ.Защото виждат, че на голо сме препасали чифте кремъклийски пищови.Срамно е, не ни шпионирайте. Срам ни е от нас самите, жалки сме, нямаме оръжие, нямаме самолети, нямаме БТР-и. Всичко претопихме, продадохме. Крием си голотиите и срамотиите, както казва народът.
88
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кога ще вадят тръбите от руския проект в България Турски поток?Боко е двоен агент на Русия и САЩ. Работи и предава и двете страни.
87
18
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Егати какви са нагли руснаците. Вместо ние да сме сърдити те ни се карат. Супер нагли са.Руснаците смятат че България съществува с единствената цел да им служи.
86
8
 
3
 
! Отговори
Рикиджия Северозапад преди 3 години
Сладка е, още става за много неща
85
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не бъркайте тръби с шпиони. То не е като компютри и компоти. Като не строиха тръбопровода що не го строили, като го строиха що го строили бавно, като го построиха що го построил. Смешни ***. Само копирате госпожа Лъжа. Измислете нещо интересно поне да се посмеем, а вие под строй и с маршова песен.
84
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Веднага ще извадим и нарежем тръбите от Турски поток, който е руски проект за влияние на Запад.Боко и Гешев веднага ще изпълнят тази заповед на Началниците им, която ще докаже, че са истински евроатлантици.
83
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Строежът на газопровода беше спецоперация на руснаците, Бойко им позволи да си разиграват коня. Строеше на пълни обороти, само като видях как возят тръбите, ми стана ясно, че не са обикновени шофьори, а специално подбрани. Имам понятие от шофьорлък и знам как се кара в чужда държава - тези караха като хуни.
82
10
 
12
 
! Отговори
Съвет преди 3 години
Русия трябва да спре да продава газ на предатели и да пренасочи новите излишни количества към Китай, тогава ЕС ще цъфне и върже икономически!!
81
17
 
13
 
! Отговори
До Кремъл преди 3 години
резнете Газ-та за България, тогава ще се научат!
80
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Много неприятно - да българите обичат рускините ,даже без пари.
79
10
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това на снимката жена ли е или третополово същество с лице на мъж и тяло на жена?
78
16
 
9
 
! Отговори
Обективен преди 3 години
Ами тя простотията на управляващите стигна до там,че преговарят с краварите за гориво за атомната централа в Козлодуй. Ама че това ще оскъпи тока на българите,дреме му на Боко,нали Бай Дън ще го потупа по рамото ( или по ду_пето).
77
0
 
14
 
! Отговори
Да бе преди 3 години
До ЮмрукаЩе се обади, ама пак ще пратят попа да му набива чивиите!