Керемедчиев: Във фокуса на руското разузнаване е НАТО, не армията ни

Влизаме в период на студена балканска война, прогнозира той
24 мар 2021 12:13, Анисия Иванова
226
Керемедчиев: Във фокуса на руското разузнаване е НАТО, не армията ни
Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Черно море ще стане една от конфликтните точки в следващите години, заяви Милен Керемедчиев, бивш заместник-министър на външните работи, в предаването „Бизнес старт“ с водещ Живка Попатанасова.

„Забелязва се едно дислоциране на военни сили от Запад на Изток и се увеличават ученията в региона, като от март до юни на Балканите ще се проведе едно от най-мащабните учения за стиковане на силите. Това показа решимостта на НАТО за повишаване на боеспосоността на армиите на Изток. Русия също повишава капацитета си в Черно море, като премести кораби от Северно към Черно море“, обясни Керемедчиев.

"Фокусът на НАТО се измества от Турция към Гърция, България и Румъния“, допълни той.

Още по темата

По думите му не превъоръжаването на армията на България е във фокуса на руското разузнаване в момента, а тези нарастващи координационни учения.

„Влизаме в един период на студена балканска война“, заяви още Керемедчиев.

"Винаги, когато демократите са на власт в САЩ, се забелязва изостряне на отношенията с Русия и допирната точна е Европа и България е на предни линии бидейки на източното кило. От тази гледна точка ясно се вижда увеличаване на натиска върху руските интереси в региона и Европа ще се превърне в плацдарм на противоречието между Вашингтон и Москва", допълни Керемедчиев.

„Забелязваме много рязка ескалация на противопоставянето след встъпването в длъжност на Джо Байдън. Той нарече Путин с епитети, които не са използвани никога досега“, каза гостът пред Bloomberg TV Bulgaria.

Според Керемедчиев ще станем свидетели на увеличение на санкциите срещу „Северен поток 2“, като САЩ ще направят всичко по силите си проектът да не бъде завършен.

"Подобно нещо се очаква и за „Южен поток“, тъй като това са вратите на руското влияние в региона", смята гостът. Това противопоставяне ще доведе и до противоречие и между европейките съюзници в НАТО.

Целият разговор - във видеото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


226
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
16
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това работи в полза на България: колкото по-зле е за Русия, толкова е по-добре за България.
8
3
 
13
 
! Отговори
Редник преди 3 години
1...дегенератите от поколението на 90 да не се изхождат под темата.Гледайте си розовите флагчета и гела за коса.
7
12
 
10
 
! Отговори
Bulgaria преди 3 години
До Редник от БНАНеобразован си, затова си бил само редник! Няма референдум по въпроси, дефинирани в международен договор, какъвто е Вашингтонския от април 1949 г. за създаването на НАТО. Парламента е решил и е ратифицирал договора! Точка! Ако дадат на такива чалгари като тебе да решавате съдбата ми, ще емигрирам на стари години!
6
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ще се сетите:) само, че като държава от ЕС и НАТО ще се разглежда общо. Не като национално предателство само за България.
5
11
 
6
 
! Отговори
1 преди 3 години
До Редник от БНАЯвно в казарма не си бил. Редниците не ви се удава мисленето. Фокусирай се върху марша на скок (ако си чувал какво е това).
4
4
 
19
 
! Отговори
123 преди 3 години
А то щото НАТО не шпионира Русия...
3
20
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Напред другари копейкаджии, за Путину, да напълним форума с коментари.
2
13
 
20
 
! Отговори
Редник от БНА преди 3 години
... а кВо прави преторианската гвардия на световните банкстери по НАШИТЕ ширини?Референдум да е имало по въпроса?
1
12
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Че ние имаме ли армия?!