Керемедчиев: Във фокуса на руското разузнаване е НАТО, не армията ни

Влизаме в период на студена балканска война, прогнозира той
24 мар 2021 12:13, Анисия Иванова
226
Керемедчиев: Във фокуса на руското разузнаване е НАТО, не армията ни
Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Черно море ще стане една от конфликтните точки в следващите години, заяви Милен Керемедчиев, бивш заместник-министър на външните работи, в предаването „Бизнес старт“ с водещ Живка Попатанасова.

„Забелязва се едно дислоциране на военни сили от Запад на Изток и се увеличават ученията в региона, като от март до юни на Балканите ще се проведе едно от най-мащабните учения за стиковане на силите. Това показа решимостта на НАТО за повишаване на боеспосоността на армиите на Изток. Русия също повишава капацитета си в Черно море, като премести кораби от Северно към Черно море“, обясни Керемедчиев.

"Фокусът на НАТО се измества от Турция към Гърция, България и Румъния“, допълни той.

Още по темата

По думите му не превъоръжаването на армията на България е във фокуса на руското разузнаване в момента, а тези нарастващи координационни учения.

„Влизаме в един период на студена балканска война“, заяви още Керемедчиев.

"Винаги, когато демократите са на власт в САЩ, се забелязва изостряне на отношенията с Русия и допирната точна е Европа и България е на предни линии бидейки на източното кило. От тази гледна точка ясно се вижда увеличаване на натиска върху руските интереси в региона и Европа ще се превърне в плацдарм на противоречието между Вашингтон и Москва", допълни Керемедчиев.

„Забелязваме много рязка ескалация на противопоставянето след встъпването в длъжност на Джо Байдън. Той нарече Путин с епитети, които не са използвани никога досега“, каза гостът пред Bloomberg TV Bulgaria.

Според Керемедчиев ще станем свидетели на увеличение на санкциите срещу „Северен поток 2“, като САЩ ще направят всичко по силите си проектът да не бъде завършен.

"Подобно нещо се очаква и за „Южен поток“, тъй като това са вратите на руското влияние в региона", смята гостът. Това противопоставяне ще доведе и до противоречие и между европейките съюзници в НАТО.

Целият разговор - във видеото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


226
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
129
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
България трябва да си отстоява собствения интерес, това всяка нормална държава го прави :)) Разбира се правим "Балкански' поток и после гоним някакви семкаджии, след това Вожда отива при новия руски посланик и иска приятелство, кажете че не се въртим като пумпал в политиката :)) Пуста територия е нашата, все интерес за някой :)))
128
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименПутин вече се ваксинира с руска ваксина.
127
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Разчлени ли се Руската федерация всякакви пандемии и ковиди изчезват, западът си осигурява ресурси, благоденствие и контрол над целия свят поне за 150 години. Западът има и планове и възможности за унищожението на Русия. Може да е в криза, но още е силен и ако западният свят се обедини Русия може да бъде унищожена. Това е единсвеният прозорец от възможности на Запада за да се развива, иначе пандемията никога няма да свърши. Трябва ни пълно ядрено превъзходство и за профилактика ядрен удар над някой град няколко милиона както преди в Япония, и Русия ще падне.
126
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Единственият прозорец от възможности да се спре пандемият е постигане на абсолютно ядрено превъзходство и унищожаването на Русия, като Русия се разчлени на поне 40 отделни държави. И след това трябва да се унищожи и подчини Китай. Без тези две условия пандемията никога няма да свърши за запада.
125
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Страните от Г-20 са похарчили над $13 трил. за подкрепа на своите икономики. В САЩ бюджетните разходи за борба с вирусната криза достигат $5 трил. В света миналата година реалната икономика падаше, но финансовите пазари растяха. Общата капитализация на корпоративния пазар на ценни книжа достигна 100 трилиона до края на годината. Фондовите индекси на много водещи корпорации нарастват експоненциално през годината; така, акциите на корпорацията Тесла на Илън Мъск са поскъпнали с 9 пъти. Този "пир по времето на чумата" обаче не е безплатен. Ще трябва да се плати.
124
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
След крайна бедност майка и дъщеря скочили заедно от 7 етаж. Майка и дъщеря се самоубиха заедно, като скочиха от жилището си на седмия етаж в блок на улица "Мусала" в Стара Загора.
123
3
 
4
 
! Отговори
Демократ преди 3 години
Умните и кадърните българи живеем добре при американското парнтьорство и НАТО, само простите и некадърните са бедни и живеят тежко.
122
3
 
10
 
! Отговори
Зозо преди 3 години
До VПанславизъм има само в болната ти руска глава. Никой не ще да чуе за Блатная и нейната мизерия. Нито на изток, нито но запад.
121
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Полша разруши православния храм Александър Невски в центъра Варшава, който беше почти два пъти по голям от едноименния в София, а ние още не сме разрушили Александър Невски в София. Българите требе да разберат, че докато не почнат да мразат Русия като поляците и не срутат Александър Невски в София, визите никога няма да паднат и българите никога няма да бъдат приети като равни в голямото цивилизовано демократично западно англосаксонско семейство.
120
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 120"Външният министър на Унгария се ваксинира пред телевизионните камери с руската ваксина Спутник-5."Странно, че Вовата не щя.
119
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Великобритания обяви Русия за свой основен враг.
118
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 116"След 30 години партньорство със САЩ и НАТО България е една съсипана държава. Първи по смъртност в света, най-бързо изчезваща нация. Всеки българин трябва да работи с всички средства срещу САЩ и НАТО."Нормалните българи живеят в съвсем друга реалност в сравнение с русофилите, тъй че само русофилите си поставяте такива "задачи", но това е абсолютно излишно: вие сте го правили винаги, независимо от състоянието на държавата!
117
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Ние надлежно изпълняваме всички инструкции. Освен това ни беше казано държавите членки да се въздържат от руска и китайска ваксини".Бойко Борисов - премиер на РБ.Външният министър на Унгария се ваксинира пред телевизионните камери с руската ваксина Спутник-5.
116
2
 
8
 
! Отговори
Да бе! преди 3 години
Не знам кого е замествал Керемидчията в Министерството на външните работи, но прекалено много подценява космическата мощ на Америка. Като се знае, че диктаторските примитивни режими притежават единствено конвенционални оръжия, уязвими от ПРО и ПВО, лесно можем да се досетим какви ще бъдат пораженията на феодалите, нанесени от космоса от USSF /Американски Космически Сили/. А Новият световен ред се задава, ред без феодални диктатори и национални предатели. бг.
115
5
 
2
 
! Отговори
V преди 3 години
Глупости на търкалета. САЩ също като Хитлер се страхуват от панславизма и искат да го разбият на всяка цена. Сам Хитлер определя панславизма за огромна заплаха за германия каквато е еврейството. Нищо ново под слънцето.
114
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Разрухата на страните управлявани от американски пионки като Ирак, Либия, Украйна, Прибалтика, България, Грузия и Бразилия придобива тотален характер.
113
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
След 30 години партньорство със САЩ и НАТО България е една съсипана държава. Първи по смъртност в света, най-бързо изчезваща нация. Всеки българин трябва да работи с всички средства срещу САЩ и НАТО.
112
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Чебурашка"Да се благодарим на Господ, че нямаме сухоземна граница с нея!"А си мечтаеха за такава.
111
3
 
5
 
! Отговори
Русофил преди 3 години
Търсенето на БОВ Спутник V се е увеличило драстично, мало и голямо по целия свят особено в САЩ драпат със зъби и нокти за да намерят БОВ Спутник V. За да отговори на огромното търсене, тов. убиец Путин се е разпоредил от 00:00 часа московско време тази нощ фабриката за Новичок да премине изцяло на производството на БОВ Спутник V. В Кремъл както и българските русофили хвърлят шапки от радостната новина и изключителния талант на тов. убиец Путин да управлява световната криза Ковид-19.
110
5
 
7
 
! Отговори
Чебурашка преди 3 години
Най-гадното е, че когато индивиди, които продават родината си на чужда държава смятат това като върховен акт на патриотизъм. Доколкото знам, няма подобно явление сред другите народи, среща се само е нас. И винаги странатата, която е продавана България е на север от нас. Да се благодарим на Господ, че нямаме сухоземна граница с нея!