Русия регистрира ваксината "Спутник лайт"

Тя ще се прилага в еднократна доза
29 мар 2021 22:48, Красимир Ангелов
52
Русия регистрира ваксината "Спутник лайт"
Снимка: БГНЕС

Русия регистрира версията на ваксината срещу коронавирус "Спутник Лайт” , която ще се прилага в еднократна доза, съобщи министерството на здравеопазването в страната, предаде ТАСС.

Миналата седмица Русия заяви, че е завършила клинични изпитвания на "лека" версия на ваксината за коронавирус, която е "временно решение", за да помогне на страните с висок процент на инфекция.

Москва заяви, че ваксината от две дози "Спутник V" ще продължи да бъде основната ваксина за употреба в Русия. До момента малко над четири милиона руснаци са ваксинирани с двете дози в Русия, а други два милиона са ваксинирани с първата доза.

Световните медии обаче отбелязват, че едва около четири процента от руското население е ваксинирано, изоставайки от нивата на ваксинация в други страни, като САЩ или Обединеното кралство.

68-годишният руски президент Владимир Путин беше ваксиниран миналия вторник, но не се знае с коя ваксина. Той обясни вчера решението си да ваксинира без телевизионни камери, като каза, че "не иска да изглежда глупаво" пред камерите, но все пак призова руснаците да се ваксинират, отбелязва БГНЕС.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


52
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
12
 
12
 
! Отговори
Зозо преди 3 години
Мдааа, и Спутник хард да направят, с половин доза :))))))))))))))))))))))))))))))))))) И Спутник със стафиди да пуснат :))))))))))))))) Пак си е хайван-ваксина с маймунско ДНК.