Тежки наказания грозят Алексей Навални в колония № 2 в Покров

Опозиционерът вече има множество забележки
30 мар 2021 21:00, Нели Христова
160
Тежки наказания грозят Алексей Навални в колония № 2 в Покров
Снимка: Instagram

Алексей Навални може да стане жертва на изтезания заради нарушаване на правилата на затвора, разкри  самият той в социалните мрежи.

Още по темата

В последния си пост във Facebook и Instagram водещият критик на Кремъл заяви, че многократно е обвиняван в нарушаване на правилата в скандалната наказателна колония № 2 в Покров, източно от Москва. 44-годишният Навални излежава присъда от две години и половина по обвинения в присвояване, които според него са политически мотивирани.

В публикацията си Навални обяснява, че през последните четири седмици е получил десет официални забележки от затворническите власти, включително шест от охраната. Постът е придружен от затворническа снимка, на която опозиционерът изглежда слаб, с обръсната глава, макар и усмихнат.

"Руските затвори имат две основни наказания: порицания и наказателна килия", започва своето обяснение Навални.  "Ако получите две забележки, можете да отидете в наказателна килия и това е неприятно, условията там са близо до изтезание", пише той в публикацията и добавя: "В моето портфолио на лош човек вече имам:

- Признат за предразположен към бягство в "Кремълската централа"

- 4 забележки за 2 седмици в следствения арест в Колчугино

- 6 забележки за 2 седмици в ИК-2 "Покров".

Той споделя, че служителите на затвора обмислят още предупреждения срещу него, а досега има 20 докладни.

Според публикацията той е порицан, защото "е станал от леглото десет минути преди "събуждането" и е носил тениска на среща с адвокатите си. Навални нарекъл видео лекцията "идиотска" и отказал да "излезе и да се упражнява, като вместо това поискал от началника на отдела кафе".

"Порицанията се издават от седемчленен състав. Когато ми се скараха, седнал под портрета на Путин, си спомням как бях навикван от учителите в училище. Много е подобно", пише опозиционерът.

"Очаквам порицание с формулировката "усмихна се широко, докато по разпоредби денят беше определен за страдание", шегува се още Навални.

Затворниците се сблъскват със злоупотреби от страна на охраната, ако нарушават строгите правила на администрацията на колонията, твърди той. Затворниците също така са насърчавани да контролират и наблюдават други затворници.

Миналата седмица Навални заяви, че страда от силни болки в гърба, както и изтръпване на краката и се оплака, че медицинският персонал не е успял да го лекува правилно.

Той беше арестуван в средата на януари при завръщането си в Русия от Германия, където прекара месеци, възстановявайки се от почти фатално отравяне с "Новичок" през август, за което обвинява Кремъл.

Навални обвини Путин, че е поръчал опита за убийство, което руският премиер отрече, отхвърляйки инцидента като част от западната кампания за дезинформация, която цели да го дискредитира.

Изглежда, че властите предприемат репресии срещу съюзниците на Навални. Иван Жданов, ръководител на фондацията за борба с корупцията на Навални, разкри днес, че баща му е бил настанен в следствения арест, обвинен в корупция.

Фондацията е известна с разследването си, публикувано в YouTube за двореца на руския президент на Черно море за милиарди долари. Видеоклипът в YouTube събра 115 милиона гледания.

Жданов обвини Кремъл за ареста на баща си и свърза наказателното дело със собствената си политическа дейност. "Това е най-лошото нещо, което може да се случи" добави той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


160
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
132
0
 
0
 
! Отговори
Щерев преди 3 години
Българите подкрепяме политическия затворник и светец г-н Навални.
131
0
 
1
 
! Отговори
Хубава мома Богдана преди 3 години
Навални - галеникът на руската съдебна система и на системата за изтърпяване на наказанията "лишаване от свобода" на територията на Руската федерация.
130
0
 
5
 
! Отговори
АПРОПО преди 3 години
Я напишете какво стана със протестиращите в америката дето влязоха в капитола?Чува ли се за прават и свободите им? А?
129
0
 
0
 
! Отговори
Рушняците преди 3 години
бг пословица:"Не ровичкай л-но да мирише!"Това е тактиката за берлински пациенти - те и без това по западните медии им желят доброто - "може да стане жертва"...
128
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тва сдвореца егниля повръщня.тоя защо се снимал като оруд от училище за бавно тичащи.точки-точки.да негое фанал кожния сифилис или сибирската пъпка.без медицинско което да показва четояне е сифилистичен ковидиран с куранвируса,даже буква няма даси помисля занего.накрай щестане така чеако дойда отЕУнята дапроверът дали гладува/зере управата щему предложи илифекално аспухно или орално хранопреливане.зада е по стабилен,що е умен ще си избере и 2те.даФнимаа данему разменят тръбната ориентация шо ЕУ?
127
0
 
1
 
! Отговори
Щерю преди 3 години
Щели да превъзпитат Алексей Нахални...
126
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До До 134/141Другаре, даже и вие не си вярвате .....
125
0
 
3
 
! Отговори
До 134 преди 3 години
И аз искам да знам-що за затвор е това, в който можеш да си перманенто във Фб и и инста!? Псевдоопозиционер, който от финансов престъпник(взел им парите на ИвРоше, ама нищо не направил хахахаа) стана случайно антипутин #1??? Ако ще ми мрънкаш за и против Путин, фоби и фили, просто не ме занимавай. Навални, ако го е страх за живота му, защо се върна в Русия??? Явно и вярваш в СПОНТАННИТЕ демонстрации на опозицията и в т. нар. мирни революции в източна Европа? Всичко е за пари, приятелю...
124
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Доказателства че не може с аналнозадържане да се осъществи оплождане на хемероид колкото и собственникът му да твърди че това ведно е и яйчник и бъдеща утроба с плацента.Когато имараздвоение на личността сигорно ибез съмнение може соснование да се подтвърди че вероятността отдени органи също да се удвоени,например половите органи.За да избегне самоомплождане, раздвоеният търси хомосексуален контакт поради което си бръсна глават,гизди се с фанелка и келотки бързоизувки,гледа с очакване и заклаща
123
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всеки администратор си мечтае за такъв "опозиционер". В Русия има опозиция - онези 15-20% които при гласуване не дават гласа си за Путин.Но тези хора неследват Навалний. Те следват себе си.А Раздвоеннъй е ЕдноПсихуночноеНеодканоГавно
122
1
 
2
 
! Отговори
Бора Бора преди 3 години
До Анонимен 134 - фил или фоб, не сте Вие този, дето да квалифицира, аз където трябва се оплаквам, но под статия за Навални да рева за положението у нас... да не съм *** ??? изкарвайте си стотинките не на мой гръб, ако обичате ;)
121
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Колкото по-далече от Русия, толкова по-добре!Жалко, че сме прекалено близо чисто географски.В Русия дори национални герои като Сергей Корольов са минали през концлагерите.Ако Сергей Корольов не си беше влошил здравето в наказателната колония в която е бил пратен за дълго, може би нямаше да умре преждевременно и руснаците щяха да стъпят на Луната. Русия е вредна сама за себе си!
120
2
 
7
 
! Отговори
Байдън преди 3 години
Това виси във Фейсбук и поства снимки, после се оплаква. Трябвало е да отиде в демократичен американски затвор.
119
1
 
6
 
! Отговори
аз преди 3 години
Странно ми е защо не се коментира нищо за правораздавателната система в ЕС а всички са се заели да оправдават руски десидент? И в България си имаме доста по-интересни случаи. Преди последните кметски избори полицаи намериха канабис в нивата на един от кандидатите за кмет в едно плевенско село...... странно но 2 месеца след изборите се оказа че нивата не е негова или на който и да било от семейството му. Това естествено не стигна до новините защото този кандидат не беше от управляващите.
118
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 135"Руският затвор явно е дворец"Явно, точно като Геленджик. И там не пускат опозиционери да видят какво е (както не пускат адвокатите на Навални да видят какво му е състоянието).
117
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бе нали е в пандиз? Как има достъп до интернет, телефони и т.н.?? Как му е здрава кратуната? Как колегите не са го направили девойка? И се усмихва!!! Руският затвор явно е дворец в сравнение с българския, за който редовно ни осъждат в Страсбург и Хага
116
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Бора Бора"сега, тоз чиляк последно къде е - на почивка или в затвора? поства си нашия, все едно е вкъщи.."Нещо като теб и приятелчетата ти русофили: ревете колко е зле България в ЕС, а си поствате, все едно всичко си е наред. Нетче, форумчета ...
115
0
 
14
 
! Отговори
Бора Бора преди 3 години
сега, тоз чиляк последно къде е - на почивка или в затвора? поства си нашия, все едно е вкъщи...
114
11
 
5
 
! Отговори
Нищо ново преди 3 години
Нищо ново в тази тъжна и изостанала страна .........
113
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Стига с този Дневални, кажете за доклада на държавният департамент на САЩ за България.Тоста по-интересно четиво, пък и пряко ни засяка.