Алексей Навални обяви гладна стачка, настоява да го посети лекар

Той обяви намеренията си с пост в Instagram
Обновена: 31 мар 2021 18:49 | 31 мар 2021 18:47, Нели Христова
116
Алексей Навални обяви гладна стачка, настоява да го посети лекар
Снимка: БГНЕС

С пост в Instagram руският опозиционер Алексей Навални обяви гладна стачка. Критикът на Кремъл е затворен в колония №2, а според близките му, здравословното му състояние рязко се влошава.

"Защо затворниците гладуват?", пита Навални в своя пост в Instagram и обяснява: "Този въпрос тревожи само онези, които не са били затворници. Всичко изглежда сложно отвън. Но отвътре всичко е просто: вие нямате други методи за борба, освен този."

"Кой лежи в халат, плешив, с очила на леглото с Библия в ръце? Аз. С Библията, защото това е единствената книга, която успях да получа след три седмици тук. И на легло (супер скандално нарушение на правилата), защото обявих гладна стачка. Е, какво да правя?", пише Навални.

"Имам право да се обадя на лекар и да взема лекарства. Нито едното, нито другото не ми е позволено. Болките в гърба са се преместили в крака. Области от десния, а сега и на левия крак са загубили чувствителност. Шегите настрана, но това вече е досадно", обяснява затворникът.

"И вместо с медицинска помощ, аз съм измъчван с лишаване от сън (събуждат ме по 8 пъти на нощ), а администрацията убеждава осъдените активисти, да сплашват обикновените осъдени, за да не чистят около леглото ми. Те просто казват: "Леша, съжалявам, но се страхуваме. Това е регионът на Владимир. Животът на затворник струва по-малко от кутия цигари. Е, това е какво да правя? Аз обявих гладна стачка с искане да се спазва законът и да се извика лекар да ме посети", казва Навални.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


116
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
60
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
проста аритметика - путинчо требе да изкопа 100 кубика газ - за един iPhone :))))
59
1
 
19
 
! Отговори
берлинския пациент преди 3 години
Клоунадата продължава - не се спре да пише в интернет а уж е затворник.
58
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ПатриотИначе казано - евало си натеменужканите розофили!
57
2
 
14
 
! Отговори
Патриот преди 3 години
В Берлин хората направиха много як графит и един вид паметник на Джулиан Асандж ,а наште колониални медии ни занимават с навалнита и герети туберги .......тотален когнитивен дисонанс!
56
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Алексей НаXални изглежда много добре! Върви му целия запад
55
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 64Виждам, че са те опъвали вече... неколкократно. И за какво им се опъна? Не ти платиха?
54
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мисля, че на човека трябва да му осигурят поне.Предполагам, че след като са му дали ИНЕТ, са го предпазили от съкилийниците и вече страда...Да протестираме ли?
53
15
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всеки кой се се опитал да се опъне на запада - накрая са го опъвали яко.Те затова сибирските цър-ву-ли карат на водка - та да не ги боли много при проникването :)
52
20
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Путин продължава с изтезанията и става все по-малък .....
51
8
 
0
 
! Отговори
до 56 преди 3 години
:)) и Китай и въобще азиатците са чудесни в копирането , но не са инсовативни .Тоест не могат да създават нови неща . Технологичните иновации идват само и единствено от запад ! Компютри , телефони , интернет , автомобили , самолети , къде какво се сетиш .Така че Дъджи ще слушка внимателно какво му кажат от запада !Ще копа като гла-мав тундрата да доставя дърва за огрев и друг първичен материял :)И за един iPhone ще плаща по 50 кубика газ :)))Това е простичката истина :)
50
3
 
10
 
! Отговори
България 2020 преди 3 години
В България е по зле, тук режима "Борисов" направо убива неудобните!Мутри на ББ и Гешев над 10 пъти опитаха да убият неудобен на властта но полиция така и не дойде!
49
1
 
1
 
! Отговори
MaйMyнaтa преди 3 години
Кой не ми вярва бе, че това е начина да эа някои да са важни. Да драэниш най блэката голяма риба, и като те ухапе, се правиш на жертва, пред останалите малки и големи рииби.
48
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 55ТИ СИ ПРОРОК!Изкажи се с името Си и ще ти дадат Нобелова награда за.... простотия!Казват, че давали и пари, ама не знам... може и тук да не ставаш съвсем....
47
2
 
8
 
! Отговори
До 55 преди 3 години
Кви технологии са на запад бе ? Технологиите са в Китай и не са дрогирай преди да пишеш тукаКелеш тъкав
46
13
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Преди 30г президент Рейгън направи сибирската империйка на нищо.Както гледам наближава момента пак да му набият обръчите на император Джуджан :)Той не разбра ли че винаги става каквото каже запада ? Там са парите и технологиите . :) С водка и дърва нещата не се получват :)
45
1
 
10
 
! Отговори
ДЕЕЕЕЕЕЕЕва преди 3 години
До Анонимен 53Чебурашка редовно се изхожда по всички теми.Мисля, че е високообразуван ***!Като Сер-Гей Станишев, Йончева (жена му, дето била наопаки и тя) и т.н. от наследниците на БКП-то.Чебурашляка може също да е от Тия...
44
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Путин толкова ли се страхува от Невални. Няма ли си нещо по важно та му обръща внимание.?
43
0
 
4
 
! Отговори
Конвеншън Истамбул преди 3 години
Ей! Я да внимавате!Чеееее... скоро ще продадем всичките ви земи на едни хора, дето бързичко ще ви изгонят да ходите, където си искате с инфлационни пари.Вие, че сте шантави, верно е.... ама вече си мисля, че сте и повредени по рождение.
42
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Този лигав блогър май не разбира, че не може да се е.. ва с президента на една от най-силните държави в света. Да беше правил кулинарен блог или да снима курорти...
41
1
 
7
 
! Отговори
MaйMyнaтa преди 3 години
Чудесен начин да се сдобие със слава човекот