Алексей Навални обяви гладна стачка, настоява да го посети лекар

Той обяви намеренията си с пост в Instagram
Обновена: 31 мар 2021 18:49 | 31 мар 2021 18:47, Нели Христова
116
Алексей Навални обяви гладна стачка, настоява да го посети лекар
Снимка: БГНЕС

С пост в Instagram руският опозиционер Алексей Навални обяви гладна стачка. Критикът на Кремъл е затворен в колония №2, а според близките му, здравословното му състояние рязко се влошава.

"Защо затворниците гладуват?", пита Навални в своя пост в Instagram и обяснява: "Този въпрос тревожи само онези, които не са били затворници. Всичко изглежда сложно отвън. Но отвътре всичко е просто: вие нямате други методи за борба, освен този."

"Кой лежи в халат, плешив, с очила на леглото с Библия в ръце? Аз. С Библията, защото това е единствената книга, която успях да получа след три седмици тук. И на легло (супер скандално нарушение на правилата), защото обявих гладна стачка. Е, какво да правя?", пише Навални.

"Имам право да се обадя на лекар и да взема лекарства. Нито едното, нито другото не ми е позволено. Болките в гърба са се преместили в крака. Области от десния, а сега и на левия крак са загубили чувствителност. Шегите настрана, но това вече е досадно", обяснява затворникът.

"И вместо с медицинска помощ, аз съм измъчван с лишаване от сън (събуждат ме по 8 пъти на нощ), а администрацията убеждава осъдените активисти, да сплашват обикновените осъдени, за да не чистят около леглото ми. Те просто казват: "Леша, съжалявам, но се страхуваме. Това е регионът на Владимир. Животът на затворник струва по-малко от кутия цигари. Е, това е какво да правя? Аз обявих гладна стачка с искане да се спазва законът и да се извика лекар да ме посети", казва Навални.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


116
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
0
 
1
 
! Отговори
Мангър преди 3 години
До Христо ХристовЕй! Нама а ни убиждъш на Роме! Ниа сме си сигароме!Ама некфи сакат дъ ни зимат парете... тъ дъ ни учът декъ дъ си туръме шушляци на таковатъ, тъ дъ немаме пу 15 чавeтъ. Амъ и ниъ сме гявуле!
39
0
 
18
 
! Отговори
Еееее преди 3 години
Аман от тоя лигльо
38
0
 
9
 
! Отговори
О...йе преди 3 години
Крий се брьже Чебурашка !Спецназ ако те изхваща,при Навални те изпраща.
37
3
 
21
 
! Отговори
шмatka преди 3 години
А бе, що ни занимавате почти всяка вечер с тоя мизерен плешугер,а?Западът тук е заложил на куц кон и от таз храска заек няма да излезе!
36
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 41Еш па тоъ!Крокодила Гена бил гей! И не апе!Така каза новио президен на онава там дека са живеле некоги индианцете!
35
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тоя го хапе крокодилът Гена.
34
1
 
10
 
! Отговори
Койчо преди 3 години
Пратете му 2 астра зевзеки..., та да се критне малко, шилото му с шило...П. С. Как е дъшерята в Стансфорд? Учи ли с чужда издръжка?? С чия??
33
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ЧибурашкъТук трябва системата да им я въвеждат изодзадзе.
32
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мястото на Навални не е в този лагер, трябва да го настанят в някоя психиатрия, където ще се чувства комфортно.
31
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нема ли кой да му вземе телефона на тоя?
30
4
 
1
 
! Отговори
Конвеншън Истамбул преди 3 години
Русия да бъде унищожена!Не може да има всичките ресурси на света и да не НИ признава!Ние, Великите 800 вида ***, ще я победим!Къде са тръгнали тия руснаци само с 2 пола!!!!!Пола е такъв, какъвто си поискаш! Ако искаш, може да си пол "череша"...КАКВИ СА ТИЯ? ЧЕ ДА МИ КАЗВАТ КАКЪВ ДА БЪДА!!!???ТИ, например може да искаш да си роден от крокодил! И ти пречат!Лоши хора....
29
0
 
8
 
! Отговори
Чибурашкъ преди 3 години
Искаме незабавно да прочетем коментара на Козяк представен чрез Чебурашкъ по този въпрос.Иначе, в САЩ на затворниците обявили гладна стачка се слагат принудително на система и се съдят като им се увеличава срока на престой в панделата.
28
3
 
9
 
! Отговори
Зори преди 3 години
Браво, тамън ще се прочисти .Здравословно е.
27
13
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
:))) великия сибирски вожд Путинчо Джуджеев нещо не може да се оправи май с г-н Навални . Тоя направи путинчо на май-мун с червен **з :)Напомня ми на една стара перфектна снимка от Китайския площад Тянанмън от преди 30 г, къде един човек с една пазарска чанта застана срещу танковете .. и ги спря !
26
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И те така те....
25
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Навални настоява за демокрация и човешки права в руската губерня муахахаххахххахахаххаххахахахххахххахахххаххаахххххахахахаха!!!!!!!
24
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ха хаЩо бе? И ниа подскачаме по площадите, белким ако падне властъ некуй ни земе за министре!Ти закво мислиш дека пишеме оти нема вирусе!Моа ЕБВ дъ спечели избурете и с Мангърчету да опрайме Министерствуту на Здравету!
23
2
 
7
 
! Отговори
Ss преди 3 години
Да не чистят ололо леглото му ! Хаха тоз май е объркал почивната станция !
22
2
 
9
 
! Отговори
Мишо преди 3 години
Циркаджия!
21
3
 
3
 
! Отговори
Нахални преди 3 години
Не стига ,че. Е умря от новичока Ами има наглостта да иска лекар ,че и в Германия ходи да се жалва плюе по вожда Путин този няма мярка въобще.