Алексей Навални обяви гладна стачка, настоява да го посети лекар

Той обяви намеренията си с пост в Instagram
Обновена: 31 мар 2021 18:49 | 31 мар 2021 18:47, Нели Христова
116
Алексей Навални обяви гладна стачка, настоява да го посети лекар
Снимка: БГНЕС

С пост в Instagram руският опозиционер Алексей Навални обяви гладна стачка. Критикът на Кремъл е затворен в колония №2, а според близките му, здравословното му състояние рязко се влошава.

"Защо затворниците гладуват?", пита Навални в своя пост в Instagram и обяснява: "Този въпрос тревожи само онези, които не са били затворници. Всичко изглежда сложно отвън. Но отвътре всичко е просто: вие нямате други методи за борба, освен този."

"Кой лежи в халат, плешив, с очила на леглото с Библия в ръце? Аз. С Библията, защото това е единствената книга, която успях да получа след три седмици тук. И на легло (супер скандално нарушение на правилата), защото обявих гладна стачка. Е, какво да правя?", пише Навални.

"Имам право да се обадя на лекар и да взема лекарства. Нито едното, нито другото не ми е позволено. Болките в гърба са се преместили в крака. Области от десния, а сега и на левия крак са загубили чувствителност. Шегите настрана, но това вече е досадно", обяснява затворникът.

"И вместо с медицинска помощ, аз съм измъчван с лишаване от сън (събуждат ме по 8 пъти на нощ), а администрацията убеждава осъдените активисти, да сплашват обикновените осъдени, за да не чистят около леглото ми. Те просто казват: "Леша, съжалявам, но се страхуваме. Това е регионът на Владимир. Животът на затворник струва по-малко от кутия цигари. Е, това е какво да правя? Аз обявих гладна стачка с искане да се спазва законът и да се извика лекар да ме посети", казва Навални.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


116
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари