Нарастват тревогите за здравето на Алексей Навални

Опозиционерът обяви гладна стачка
1 апр 2021 19:38, Нели Христова
120
Нарастват тревогите за здравето на Алексей Навални
Снимка: БГНЕС

Сред сподвижниците на Алексей Навални нарастват тревогите за здравето му, след като той обяви вчера гладна стачка, предаде Франс прес.

Още по темата

Изпратеният в наказателна колония руски опозиционер твърди, че вече страда от здравословни проблеми с гърба и краката си, а наскоро се възстановяваше от предполагаемо отравяне, отбелязва агенцията.

Един от най-острите критици на Кремъл, 44-годишният активист срещу корупцията, обяви вчера, че е решил да обяви гладна стачка, за да протестира срещу условията за задържане, обвинявайки администрацията на затвора, че му е отказала достъп до лекар и лекарства и го "измъчва" с лишаване от сън.

Тази новина още повече разтревожи сподвижниците на Навални, тъй като той вече страда от силни болки в гърба и е загубил чувствителност в двата си крака, като не е получил, по думите му, адекватни грижи, добави БТА.

"Ние сме много обезпокоени за здравето му и затова искаме да му бъде осигурен незабавен достъп до лекар", каза пред АФП Руслан Чавединов, един от сподвижниците на опозиционера.

"Навални винаги е приемал много сериозно решения като това за обявяване на гладна стачка," допълни той.

Чавединов каза, че никой не знае как би реагирал организмът на човек след предполагаемо отравяне на отказ от храна, и че е много разтревожен за състоянието на Навални.

Администрацията на затвора отхвърли вчера опасенията за здравето на опозиционера, уверявайки, че той е получавал "цялата необходима медицинска помощ", и че никой не е нарушавал съня му, въпреки че той самият казва, че е подложен на "мъчения" чрез лишаване от сън като е буден по осем пъти на нощ.

Кремъл не направи никакъв коментар по въпроса.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


120
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
88
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
притеснявам се за здравето на Асандж
87
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
до кът Баце неземе крайното си решение и не нареди да ни е тъжно за нафалний, ич нема да ми пука сайдеро за тоъ некакъф. и обратното: за тоъ некаков сайдеро ич нема да ми пука
86
2
 
1
 
! Отговори
Рано или късно преди 3 години
Всеки тиранин ще отговаря за делата си !
85
2
 
3
 
! Отговори
шмatka преди 3 години
Пак ли с тоя мързел и крадец ще ни занимавате! Той е на място където ще се научи на ред и дисциплина!
84
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мен това избощо не ме тревожи.Тревожа се за здравето на близките си и на българите, който *** като мухи в период на пандемия и неадекватни мерки на правителството.
83
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
просто иска да фаства човека, иде лято трябва да се махне шкембето...
82
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
никой освен вас, не се тревожи за здравето на този.той е криминално проявен тип, с девиантни прояви и мястото му е там, където е отредила вътрешната руска съдебна система.всеки да си гледа неговата *** и ние също.въобще не ни пука за Навални и не ни занимавайте с тези глупости.
81
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тая новина е първоаприлски майтап!Безгръбначно няма как да го боли гърба!
80
2
 
7
 
! Отговори
Мишо преди 3 години
Да си реже вените и право в Ада!
79
14
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Рашо"В интелектуално отношение руснаците не са помръднали дори и милиметър от времето на царска русия. След като стават свидетели на путиновите идиотщини и продължават да си го избират, неам думи. А като гледам и доста русофили в Бг са на същото плебейско ниво."Ако си бил в Русия и си виждал в каква МИЗЕРИЯ живеят мнозинството от руснаците, ще разбереш, че те са креппостни заседнали в родово-общинния строй. В България също - мнозинството русофили са ултра-бедни. Има причини.
78
14
 
4
 
! Отговори
Рашо преди 3 години
В интелектуално отношение руснаците не са помръднали дори и милиметър от времето на царска русия. След като стават свидетели на путиновите идиотщини и продължават да си го избират, неам думи. А като гледам и доста русофили в Бг са на същото плебейско ниво.
77
7
 
1
 
! Отговори
Рашо преди 3 години
Путиня
76
2
 
14
 
! Отговори
ще се прочисти преди 3 години
Нищо няма да му стане ,ако погладува малко.Тъкмо тялото му ще се изчисти от токсините и ще оздравее. Аз лично гледувах 10 дни само на вода и още 5 след това -сокове .Хората лекуват рак и диабет с глад по 30 -40 дни . Виж ,ако наистина е решил да протестира ,да изкара 2 месеца -тогава ще е по-тревожно,въпреки че едва ли ще бие рекорда на Ганди.Глад и медитация и може да получи озарение
75
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 86И опитите ви за философстване са ви като останалите неща - нищо не става от тях.
74
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Интересно, че медицината още ме е изучила последствията от от предполагаемо отравяне. Сега има тази възможност.А, ако говорим сериозно, значи отравянето все още е предполагаемо?!Но най-интересното е, че отравянето е предполагаемо, но извършителят е точно известен.
73
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 80"Комунистическият гьонсуратлък е бездънен."Това не е просто гьонсуратлък. Това е някаква съвременна форма на изяждане на сърцето на врага - посредством унижаването му с престъпленията, на които се противопоставя. Туземно отмъщение.Затова в средата на варварската столица лежи мумия на сифилистик: щото тия са неандерталци по някаква случайност озовали се в съвременността.
72
2
 
9
 
! Отговори
Руски Фашизоид преди 3 години
Подкрепен от САЩ и ЕС - просто защото е единствения разпознаваем опозиционер.Добре е да си намерят някое пиянде - да им разпродаде Русия за копейки!
71
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До РУССКИЙ ОККУПАНТШофьорите най-разбират от пандела и кирки.ВЯРНО Е!
70
2
 
12
 
! Отговори
престанете преди 3 години
по добре вижте един българин как живее, без да е осъден криминал!
69
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Третия свят не ни интересува, бе. Всяка втора статия Русия това, Путинь онова, Навални, маяци, атомни катастрофи. Спрете се бе. Или пък като ще отразявате Третия свят пускайте новини и за другите държави като Бенин и Замбия, що само Русия.