Критик на Путин е бил удушен в Лондон през 2018 г.

Заключението е на британски експерт по съдебна медицина
95
Критик на Путин е бил удушен в Лондон през 2018 г.
Снимка: БГНЕС

Бизнесменът Николай Глушков, критик на руския президент Владимир Путин, е бил удушен в дома му в Лондон през 2018 г. Това е заключението на британски експерт по съдебна медицина, съобщиха британски медии, цитирани от БНР.

Заключението на експерта е, че убийството в южния лондонски квартал Ню Молдън е извършено по начин, по който да изглежда като самоубийство. Глушков е бил намерен обесен в дома му. Това се е случило само седмица след опита за отравяне с „Новичок“ в Солзбъри на бившия руски двоен агент Сергей Скрипал и дъщеря му.

Глушков бяга от Русия след като е обвинен във финасова измама като директор на „Аерофлот“ и пристига на Острова, където получава политическо убежище през 2010 г. През 2017 г. в него отсъствие той е осъден на 8 години затвор от руски съд за кражба на 87 милиона паунда от авиолинията. На 12 март, когато Глушков е трябвало да се яви да представи защитата си в съд в Лондон, той е намерен мъртъв от дъщеря му Наталия.

От лондонската полиция съобщиха, че до момента няма извършени арести и няма установен мотив.

Николай Глушков е бил близък приятел с олигарха Борис Березовски, който също беше отявлен критик на Путин. Березовски беше намерен обесен в дома му графство Баркшър през 2013 г. Разследването на смъртта му все още не е приключило.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


95
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
1
 
22
 
! Отговори
В Лондон е така преди 3 години
Да си спомним за саудитския журналист Хашоги, умъртвен в сграда на саудитското дипломатическо тяло в Турция. Ако турските спец-служби не бяха показали материали, че Хашоги влиза в сградата и там намира смъртта си, светът щеше да "знае", че той е изчезнал безследно в Турция и за това отговорност носят властите в югоизточната ни съседка и лично президентът Ердоган.
38
10
 
10
 
! Отговори
popa ot razgrad преди 3 години
няма по-отмъстителен, по-безмилостен лидер в света...няма прошка...
37
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
От 2018 г. та чак сега ли излязоха резултатите от експертизата?А човекът е извършил сериозни финансови злоупотреби, също като Ходорковски и Березовски. Не разбирам за какви заслуги им давате титли "критици на Кремъл"?
36
1
 
2
 
! Отговори
до 43 преди 3 години
Информирам се от някои американски онлайн издания и това там е ежедневие буквално.Трябва през ден да пишат.
35
6
 
14
 
! Отговори
Ами не е принц Филип преди 3 години
Нищо ново. Затова Навални избра колония в Русия, а не свободен, но кратък живот в Лондон.
34
8
 
12
 
! Отговори
Путин преди 3 години
Който ме критикува, млъква завинаги. Царят Слънце е само един, и само моето мнение по всички въпроси е меродавно.
33
12
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А за масовото убийство със стрелба в САЩ кога статия?Или това не е важно!? От кота десетки убити без причина мирно работещи си хорица станаха по-маловажни от един ненаял се олигарх!
32
5
 
14
 
! Отговори
Мишо преди 3 години
А аз се чудя: помня късно вечер 2018 излизам от пъба а там зад ъгъла до кофите двама са хванали един и нещо му раздават правосъдие, единия ме погледна лошо и аз изчезнах! После си викам Абе, този много ми приличаше на Путин" ама ко да прави в Лондон, а то каква била работата!
31
12
 
14
 
! Отговори
Поп Грую преди 3 години
Дpиcc.бъ-гъ, имате няколко статии за смъртта на този Глушков. Специално за него, а името му е споменато поне в още 5 статии, свързани с предатели. Дали не притопляте стара манджа? Или дежурното лаене и плюене срещу Русия? Вече се изтъркахте, ***.
30
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Фалшиви новини заливат евроатлантипаскате медии ! И те ще ми говорят за демокрация !
29
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Почакайте да чуете какви бисери ще изакат местните *** червеяшка, пияница мастит, калеко али и 40-те те им разбойници.
28
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Крадец избягал в престъпната държава УК.
27
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименЕ ако руснаците са варвари, то ние какви сме? При тях всеки град е като музей с архитектурата си, да не говорим какви учени, писатели и композитори имат. Ние с какво да се похвалим, например? С детското наивно стихотворенийце "Аз съм българче"
26
8
 
21
 
! Отговори
пецата преди 3 години
англичаните от векове правят една и съща схема , вербуват шпиони и дисиденти викат ги в англия и си ги "уволняват" и после казват "ето видяхте ли как го убиха, това е Путин/Ким/Живко, точно това се случи и с ония георги марков
25
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Западните лицемери са готови винаги да припишат всяка злина на Русия и Путин.За тях винаги за всичко е виновна Русия и Путин, тези мантри ги слушаме от незапомнени времена. С такива партньори на Русия врагове не й трябват.
24
12
 
9
 
! Отговори
Истината преди 3 години
Ето какво мисля аз Путин е убиец, бандит и продукт на КГБ, който се опитва да всяка ситуация в своя полза. Всички ние разбираме кой и какъв е Путин. Ние трябва да се върнем към концепцията на Рейгън: Мир с помощта на силата. Защото единственият език, който разбира Путин е езикът на силата.Джон Маккейн
23
13
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Азиатщина. Може да ви е странно, но руснаците приемат тези неща за нормални. Те са варвари.
22
16
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кремълското джудже освен че е бясно е и много зло и отмъстително.
21
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всеки когото Жужи види в сутрешният си доклад умира от неестествена смърт
20
7
 
12
 
! Отговори
Потрес преди 3 години
Е как не ви писна бе