Германският министър на отбраната към Москва: Войските накъде?

Френският външен министър също поиска обяснение от Русия
11 апр 2021 08:50,
563
Германският министър на отбраната към Москва: Войските накъде?
Снимка: БГНЕС

Министърът на отбраната на Германия Анегрет Крамп-Каренбауер призова официална Москва да обясни придвижването на руски въоръжени сили в териториите, граничещи с Украйна, съобщи РИА Новости. Съответният пост ръководителят на военното министерство публикува на страницата си в Туитър.

Още по темата

"Ако Русия няма какво да крие, тогава тя би могла лесно да обясни кои войски се придвижват, къде и с каква цел", пише Крамп-Каренбауер.

По-рано френският външен министър Жан-Ив Льо Дриан призова Русия чрез механизмите на ОССЕ да обясни мотивите за движението на руските войски към източната граница на Украйна и Крим.

Прессекретарят на руския президент Дмитрий Песков отбеляза, че Украйна се превръща в потенциално взривоопасна територия. Според него, всяка държава, граничеща с нестабилен регион ще предприеме необходимите мерки за собствената си сигурност. Той също така подчерта, че Русия не е заплашвала и не заплашва никоя държава в света.

Песков също отбеляза, че Русия премества войски в рамките на своята територия и по свое усмотрение.

Говорителят на външното министерство Мария Захарова от своя страна заяви, че е безсмислено да се наблюдава движението на руските войски на руска територия.

През април 2014 г. украинските власти започнаха военна операция срещу самопровъзгласилите се ЛНР и ДНР, които обявиха независимост след преврата в Украйна през февруари 2014 г. Всеобхватно примирие за прекратяване на огъня влезе в сила през юли миналата година. От февруари обаче ситуацията в Донбас започна отново да се влошава.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


563
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
408
9
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
майче долу подписаните забравиха ,че европа на сто години веднъж с съдиняват против русия за да получат шамари от русия за следващите сто години аз ви напомням
407
13
 
24
 
! Отговори
Kak накъде? преди 3 години
То е ясно - РимБерлинТокио. Може и Париж. Европа е част от Русия и Русия трябва да бъде част от Европейският Съюз.
406
9
 
71
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ситуацията се влоши откаккто Байдън пое властта. Ясно защо. За тези, които не знаят, казвам, че мършите около Байдън спретнаха Майдана и са съсобственик в приватизацията на украинската газопреносна структора.
405
10
 
52
 
! Отговори
Гроби Таласома преди 3 години
С войските, накъде? Към Берлин!;)))
404
64
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Джуджето нещо му се е отразила зле ваксината Спутник. Не знае какво го очаква в Украйна, ако я нападне. Янките отдавна са им дали необходимото, за да се справят с миризливите yшанки.
403
34
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ИДЕ 9 МАЙ 2021СЕГА НАЙ-ВАЖНОТО-СЛЕД ПРОВОКАЦИЯТА ВОЙСКИТЕ НА ДОНБАС И ЛУГАНС ЩЕ МАРШИРУВАТ НА 9 МАЙ В КИЕВ!по-вероятно е майките им да ги целуват студени както ония 200 вагнеровци в Сирия, дето нападнаха американски конвой!
402
41
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Песков също отбеляза, че Русия премества войски в рамките на своята територия и по свое усмотрение.типично за руски пpocтак - те го питат по каква причина, той отговаря че Украйна ги заплашвала.
401
18
 
26
 
! Отговори
Бай Петко преди 3 години
НЕ РАЗБРАХТЕ ЛИ, ЧЕ ДОКАТО РУСНАЦИТЕ НЕ ПРЕМИНАТ ДУНАВА, НИЩО У НАС НЯМА ДА СЕ ПРОМЕНИ?!..
400
6
 
35
 
! Отговори
до 447 преди 3 години
Товариш *** , прав си пак ще ги фалират , но русия влиза във всяка една война фалирала и все излиза победител .
399
24
 
10
 
! Отговори
нека шават преди 3 години
те войските и на СССР шаваха, шаваха и така се изгубиха някъде та да се освободят няколко народа от руска тирания. Сега е ред войските на Русия да шават, но Запада е измислил и често прилага формулата: "колкото повече шават все по дълбоко им влиза"... докато им пръснат дуппето, както стана с дуппето на СССР, а на полковник Путин му било много тясно казват, че и много кръв ще пусне, също както на полковник Кадафи, и той много шаваше.
398
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сега да не седнат и на руския диван...
397
11
 
11
 
! Отговори
ОПА преди 3 години
КЪМ БЕРЛИН-ВСИЧКО ЗА ПОБЕДАТА--ГЕРМАНИЯ БЕЗ РУСИЯ Е ИКОНОМИЧЕСКО ДЖУДЖЕ--НИЩО НЯМАТ-НЕФТ ГАЗ,МИНЕРАЛИ,МЕТАЛИ----ИМАТ САМО НАДЕНИЧКИ И ТО ДОБРИ-НЕ КАТО НАШИТЕ ..ПРАВЕНИ ОТ ***
396
8
 
11
 
! Отговори
Обективно преди 3 години
Ребята пак ще ви фалират както го направиха преди 30 години.Фалита не го направи Запада, а продажната съветска върхушка, начело с предателя Горбачов, макар и с голяма помощ от Запада, разбира се.Вместо да си шъткате петрол и газ и да си гледате кефа ще го закъсате.Ами вие сте тези, които налагате санкции, пращате военни кораби в Черно море и устройвате всякакви подли провокации. Ние мирно строим Северен и Южен поток и искаме мир, а не война.
395
2
 
7
 
! Отговори
Ако баба ти... преди 3 години
До АнТози Номера с фалита няма да се случи . А ще се радваш на ония с мултимилиардните дефицити на Уолстрийт.Другарю!
394
6
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
От кога е нужно суверенна държава да дава отчет за дислокацията на въоръжените си сили на собствена територия? Европа се управлява от самозабравили се маймуни!
393
1
 
4
 
! Отговори
северомакедонец преди 3 години
До Solar Power Светослав според института зо национална памет на Украйна е украински княз, ама май си е чист викинг роботърговец малко пославянчен...
392
2
 
7
 
! Отговори
северомакедонец преди 3 години
До ИСТИНАТА Полуострова не е гръцки нито Римската империя го е владяла извън гръцките градове. Управляван е до идването на сарматите от династията на Спартакидите - тракийци от Балканите....А иначе гръцкото население е потурчено като това в Трабзон а част забягва в Азов при Петър Първи..Кримските татари са потомци на тези хора и на кипчаците.
391
2
 
16
 
! Отговори
северомакедонец преди 3 години
До 267 Анонимен само 5000 войници от 20 000 украински в Крим се прибраха в Украйна. Останалите се присъединиха към Русия....
390
1
 
7
 
! Отговори
Щирлиц преди 3 години
До Анонимен 331Не знам нищо за такова събитие,но ако е вярно е етническо прочистване.Все пак България не е далеч,българи има и в Украйна,та Кремъл явно си има тънки сметки.
389
0
 
4
 
! Отговори
Щирлиц преди 3 години
До Solar Power 396Има логика в твърдението ти.