Германският министър на отбраната към Москва: Войските накъде?

Френският външен министър също поиска обяснение от Русия
11 апр 2021 08:50,
563
Германският министър на отбраната към Москва: Войските накъде?
Снимка: БГНЕС

Министърът на отбраната на Германия Анегрет Крамп-Каренбауер призова официална Москва да обясни придвижването на руски въоръжени сили в териториите, граничещи с Украйна, съобщи РИА Новости. Съответният пост ръководителят на военното министерство публикува на страницата си в Туитър.

Още по темата

"Ако Русия няма какво да крие, тогава тя би могла лесно да обясни кои войски се придвижват, къде и с каква цел", пише Крамп-Каренбауер.

По-рано френският външен министър Жан-Ив Льо Дриан призова Русия чрез механизмите на ОССЕ да обясни мотивите за движението на руските войски към източната граница на Украйна и Крим.

Прессекретарят на руския президент Дмитрий Песков отбеляза, че Украйна се превръща в потенциално взривоопасна територия. Според него, всяка държава, граничеща с нестабилен регион ще предприеме необходимите мерки за собствената си сигурност. Той също така подчерта, че Русия не е заплашвала и не заплашва никоя държава в света.

Песков също отбеляза, че Русия премества войски в рамките на своята територия и по свое усмотрение.

Говорителят на външното министерство Мария Захарова от своя страна заяви, че е безсмислено да се наблюдава движението на руските войски на руска територия.

През април 2014 г. украинските власти започнаха военна операция срещу самопровъзгласилите се ЛНР и ДНР, които обявиха независимост след преврата в Украйна през февруари 2014 г. Всеобхватно примирие за прекратяване на огъня влезе в сила през юли миналата година. От февруари обаче ситуацията в Донбас започна отново да се влошава.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


563
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.