Германският министър на отбраната към Москва: Войските накъде?

Френският външен министър също поиска обяснение от Русия
11 апр 2021 08:50,
563
Германският министър на отбраната към Москва: Войските накъде?
Снимка: БГНЕС

Министърът на отбраната на Германия Анегрет Крамп-Каренбауер призова официална Москва да обясни придвижването на руски въоръжени сили в териториите, граничещи с Украйна, съобщи РИА Новости. Съответният пост ръководителят на военното министерство публикува на страницата си в Туитър.

Още по темата

"Ако Русия няма какво да крие, тогава тя би могла лесно да обясни кои войски се придвижват, къде и с каква цел", пише Крамп-Каренбауер.

По-рано френският външен министър Жан-Ив Льо Дриан призова Русия чрез механизмите на ОССЕ да обясни мотивите за движението на руските войски към източната граница на Украйна и Крим.

Прессекретарят на руския президент Дмитрий Песков отбеляза, че Украйна се превръща в потенциално взривоопасна територия. Според него, всяка държава, граничеща с нестабилен регион ще предприеме необходимите мерки за собствената си сигурност. Той също така подчерта, че Русия не е заплашвала и не заплашва никоя държава в света.

Песков също отбеляза, че Русия премества войски в рамките на своята територия и по свое усмотрение.

Говорителят на външното министерство Мария Захарова от своя страна заяви, че е безсмислено да се наблюдава движението на руските войски на руска територия.

През април 2014 г. украинските власти започнаха военна операция срещу самопровъзгласилите се ЛНР и ДНР, които обявиха независимост след преврата в Украйна през февруари 2014 г. Всеобхватно примирие за прекратяване на огъня влезе в сила през юли миналата година. От февруари обаче ситуацията в Донбас започна отново да се влошава.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


563
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
448
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Франция > Германия
447
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Германия загубила всички войни с армия по-слаба от полската, къде се бута сред великите.
446
2
 
1
 
! Отговори
Deutschland преди 2 години
Германия е най-великата страна - люлка на цивилизацията и майка на съвременния свят!Deutschland uber alles!
445
0
 
2
 
! Отговори
Що за шушумиги са преди 3 години
западняците!? Къде отивали руските войски!? Където си искат, ако искат цялата си армия ще стоварят на границата, те са си на своя територия. А защо не пискаха на Турция, която въпреки забрана, навлезе с танкове в Сирия, защо тогава мълчаха?
444
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе той Хрушчов през 62 им разказа играта! Ако много искат USA кораби в Черно море, със сигурност ще изплуват руски подводници пред Манхатън и в Мексиканския злив!?
443
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Satanata USA demonizira Rusiq ne vsichkoto otgore iska ES da napadne Rusnacite toq pyt pravo v tikvite kravarski schtee
442
3
 
14
 
! Отговори
БПФ преди 3 години
Смешната германия, дето допреди месец се молеше на Русия за още газ, въглища и петрол, няма право да задава такива въпроси - нито по селата на правото (защото Русия е суверенна страна), нито по правото на силата - защото в съвременната реалност при война Русия ще прегази германия за 24 часа максимум. Германските войници ходеха на учение с боядисани дръжки от метли, защото нямат пушки !!! Наистина ли тая гнъсна и уродлива леcбийка - дето им е "министър" си мисли, че може да държи сметка на Шойгу?
441
1
 
11
 
! Отговори
АНДОН КИРИЛОВ преди 3 години
До Митко....ТИ УСРАИНСКИТЕ ПРЕВРАТАДЖИИ ЛИ ЗАЩИТАВАШ....ИЛИ ВОЕННИЗИРАНИТЕ ФАШИСТИ ОТ АЗОВ...ИЛИ АЙДАР....ИЛИ ФАКЕЛНИТЕ ШЕСТВИЯ...ИЛИ УБИЙЦИТЕ ОТ ОДЕСА
440
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До МиткоТук не става въпрос за това, дали някой защитава Русия или не. Ако Русия започне да търси обяснения от България, защо сме си преместили изтребителите от Пловдив във Варна, аз лично ще напиша коментар, че това не е тяхна работа и да си гледат Русия-та. Същото пиша и сега - не е работа на немците или французите, къде и кога руска армия се придвижвала на територията на Русия, че чак и отчети търсят. Елементарно, но не е за елементарни хора...
439
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Австрийската империя вече иска сътрудничество с Москва.Германия може пак да се разпадне на десетки държавици.
438
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Германия да мълчи, още не е минал и 1 век от извращенията които правеха , нямат право на мнение.
437
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Забавно заглавие, питали Москва , войските накъде ? Е как накъде , към Берлин , разнира се :)))
436
3
 
10
 
! Отговори
Забравиха Сребреница преди 3 години
От руска страна имаше изявления, че няма да допуснат опити на Киев да "реши руския въпрос" на териториите на Донбас по метода "Сребреница", т.е. с масовото му изтребление. Нищо не пречи на Франция и Германия да дадат гаранции, че и те няма да допуснат такова решение на "руския въпрос" на тези територии. Само че те не само не правят това, а дори дават всичко от себе си информация за опасенията от появата на нова Сребреница да не намери място на страниците на френските и немските медии.
435
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тези натовци преди да почнат учението вече се изпускат ...
434
21
 
5
 
! Отговори
Митко преди 3 години
Ама много защитници на Русия. Незнам дали България така пламенно защитавате или само я плюете. Великата Русия избива лошите украинци - защото виждате ли, заплашена е Матушката. Е как бе - с всичкото това оръжие, след гаранциите да не се закача Украйна, но да не им се дава да станат ядрена сила... Ако Украинците не си бяха дали ракетите дето си ги бяха направили, какво щяха да правят сега Руснаците се питам? А нашите рублажии са си ясни.
433
21
 
5
 
! Отговори
Гамен Грипенов Ветов преди 3 години
Товарищ Песков ако знае колко го обичаме заедно с неговият Амо,веднага ще ни присъединят към руския свят,да ни защитят от лошите западняци!!Защото Русия е най миролюбивата страна в света и на Луната и на Марс!!Я другой такой страной не знаю где так волна дъйшит человек,как Навалного,например!!А ний сме решили за гергьовден да ядем украинско агне,щот сме мирен вълк,а това агне ни мъти водата от отдавна!!Друго си е да си имаш територийки наоколо и зомбита да се трудят за Руский мир!!
432
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Франсетата пък кой ги бръсне за слива?
431
6
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Германия е на път да загуби и третата световна война.
430
6
 
38
 
! Отговори
Juls преди 3 години
Все едно комшията да ми държи сметка що си държа бухалката в коридора а не в спалнята. Натовците изнагляват !
429
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Германия е държава член на НАТО. Всеки член на НАТО има правото да задава въпроси за дислокацията на руски армейски части." - Това по силата на кой договор? ... :) ... За да имаш право на нещо, трябва да е уредено правно, иначе нямаш право. Или викаш ти НАТО има всички писани и неписани права в цялата вселена... :) ... Аз като съм гражданин на държава членка на НАТО имам ли право да знам кой руснак си мес_ти пушката от спалнята в хола? Питам те, защото явно си наясно с материята... :)