Къде е мястото на България при конфликта между Русия и НАТО?

Черно море ще стане много по-горещо в следващите месеци, смята Керемедчиев
12 апр 2021 13:13, Петя Славова
126

Покачва се напрежението между Русия и Украйна, а в последните дни двете държави си размениха сериозни предупреждения. Каква е ролята на България в размразения военен конфликт?

"Русия използва сценарий за създаване на буферни зони между себе си и все по-нарастващото влияние на НАТО - най-вече на САЩ. В момента Донецк и Луганск са много важни зони. Ако се създаде такъв тип автономна зона под въздействието на Русия, заедно с Крим те биха създали много голям пояс за противодействие. Руските интереси ще бъдат по-защитени. От север до юг Русия се обгражда с буферни зони и разполага все повече част в своите крайни зони, защото има рязко увеличаване на активността на страните от НАТО", заяви бившият зам.-министър на външните работи Милен Керемедчиев пред Bulgaria ON AIR.

Той подчерта, че България и Румъния ще застават все повече в авангарда на точката на конфликт с Русия - най-вече в Черно море. Ще виждаме все повече операции в Черно море с участие на български военни части, предположи гостът в студиото на Мария Константинова.

Още по темата

"Русия премести бойни кораби от Балтийско море в Черно море. Черно море ще стане много по-горещо в следващите месеци и България ще бъде авангарда на този конфликт", изтъкна Керемедчиев.

По думите му завършването на "Северен поток 2" е много важен стратегически проект за Русия, но също и за Германия и САЩ. А очакванията са за увеличаване на натиска срещу Русия.

"Същото се отнася и за "Южен поток", който минава и през България. Ако се завършат двата проекта, а Украйна бъде заобиколена и вече не е транзитна точка на руски газ към Европа, това още повече ще нагнети напрежението между Украйна и Русия", обясни Милен Керемедчиев в "България сутрин".

Той посочи, че евентуален служебен кабинет у нас ще забави някои реформи, които трябва да бъдат приети. Може би ще забуксува комуникацията ни с европейските институции, допусна бившият зам.-външен министър.

"Колкото по-бързо се създаде експертно правителство, което бързо да поеме щафетата и бързо да придвижи тези проекти, толкова повече бизнесът ще има възможност да усети глътка въздух", каза още Керемедчиев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


126
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
112
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 104Няма проблем ! грабвай пушката и отивай да се биеш за краврските си приятели. ние, нормалните хорапредпочитаме да стоим ннастрана.Или даже да подпомогнем нашите братя руснаци срещу ФАЩ, които подкрепят лyди като вас,заради които не можем вече 30 г да дръпнем напред. "Демокрацията" по нашите земи трябва да се изкорени със сила.
111
0
 
0
 
! Отговори
... преди 3 години
Никъде не е мястото на България в тоя конфликт. Мястото ни е при Швейцария.
110
0
 
5
 
! Отговори
Как къде, преди 3 години
България винаги е към губещата страна, това й е навик. И сега ще стане така, ще даде фронт на краварите и ще превърнат България в краварник, вече почти станахме. Нашите продажници вече имат имоти на Запад, но да му мислят плебеите които ги избираха, те ще усетят дебелия!
109
0
 
0
 
! Отговори
Е преди 3 години
Малко по на юг от Украйна !
108
5
 
4
 
! Отговори
koko преди 3 години
направо да идват американците и да спасяват положението. Руския ботуш сме го виждали и от 45та година продължаваме да го гледаме сега с тая фасадна ''демокрация''да идват американците и да ги разкарват тея гладни комун-дехи от тука. Само с Америка, Нато и Европа напред!
107
2
 
9
 
! Отговори
Щирлиц преди 3 години
30 години сме изтривалка на запада.
106
11
 
4
 
! Отговори
... преди 3 години
50 години събахме попарата на "братушките", 30 години не можем да им излезем от влиянието и да станем бяла държава. Всички които искат пак да станем изтривалка на русия, моля да ми дадат минус тук.
105
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако Русия влезе пак в Украйна, не е никакъв проблем всичките патоци да бъдат отстреляни
104
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Актьора ще дорзсипе държават
103
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ще се постараем да няма конфликтщУкраинците ако не гръмнат някой АЕЦ ще си спретнат война или майданана първо място в свта по ТъТТТТТТТТ
102
2
 
19
 
! Отговори
SS преди 3 години
Да де, ама нали се сещаме, че разните му там операции в Черно море с участие на български военни части и увеличаване на натиска срещу Русия ще доведат и до т.нар. загуби в жива сила на същите тези "части". Тогаа ко праим, а? Хамеркнанците и западняците едва ли ще си натопят дуп.енцата
101
24
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Предпочитам конфликт, пред руската арогантност.
100
9
 
18
 
! Отговори
баба мара преди 3 години
мястото на българия е вън от нато и ес от 1878 винаги на грешната страна врезултат 111 ооо кв км територия заради безкраините им интереси и наи вече даспрат сев поток 2 ще ни унищожат пуснаха ни вируса след това ваксините по19 евро флакона и накрая ще ни изтребят с ракети ние пак сме срещу русия
99
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Q DAITE NA NARODA PO EDIN KALASCHNIK S PATRONCI I BYRZO SCHTE VI POKAJEM KYDE E MQSTOTO NA USA ZA NULA VREME DA ZNAITE
98
6
 
30
 
! Отговори
Народна нъдрост преди 3 години
"Там,където Краварят (ФАЩ) на се ре, с нищо не може да се изпере".Дори и с"Ариел".
97
4
 
32
 
! Отговори
ДаГиИзринем преди 3 години
Както винаги,благодарение на продажните ни политици и американски ***,България винаги е била и ще бъде на страната на е ...аните.Анатема на Ал Йо(Фашагата),на преподобната преродена Пастирка,на Сулю Паситто,на Цвъки (Молитвената закуска),на Шкембо ваЕвода и на Тийвата.
96
13
 
8
 
! Отговори
наблюдател преди 3 години
Вината е в Клинтън, защото 1993 г СССР протестира в Отава че не желае въоръжени държави по своите граници. Така Украйна се отказа от Ядрените си ракети, България и Румъния бяха разоръжени по настояване на НАТО като жест към Русия.Това беше извършено с голямо усърдие от правителството на Жан Виденов който "говори с Елцин на руски в Москва". А вероломните планове са били готови още тогава . . .
95
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
При маикяти е мястото.
94
23
 
8
 
! Отговори
Патриот преди 3 години
Алоу, петолъчниците, Волен Сидеров, Костя Копейкин и Румен Шведски набират доброволци за съветската, пардон, руската армия, готвеща се да нападне братската си православна славянска Украйна!Заплащането - 15 000 рубли на месец, а който е много влюбен в Рассия - безплатно!П. С.Те самите няма да ходят :)))
93
3
 
8
 
! Отговори
Krom преди 3 години
До атанасе а настоящите ни "съюзници" вероятно очакват да се изправим срещу руснаците със вехтите съветски 72-ки на 50 години, с хартиената си авиация, с двата дърти мига които могат да летят и с голямото си желание. На практика сме невъоръжени. Армията ни е малко по силна жандармерия по съвременните критерии. Не виждам нито технологии да идват, нито техника. Гледат на нас като на руска под.лога. Така че уважаеми ...