От затвора ще хранят насилствено Навални, отслабнал много

Заради гладната стачка той е свалил 8 килограма
14 апр 2021 11:25,
74
От затвора ще хранят насилствено Навални, отслабнал много
Снимка: БГНЕС

Служители на руския затвор заплашват да започнат да хранят насила зад решетките критика на Кремъл Алексей Навални, съобщи екипът му в понеделник, след като той отслабна с осем килограма от началото на гладната си стачка, предаде АФП.

"Виждайки сериозността на гладната стачка, администрацията заплашва всеки ден да започне насилствено хранене", заяви екипът на Навални в публикация в профила му в Tуитър, цитирана от БГНЕС.

В туита се казва, че Навални, който миналата седмица каза, че е имал кашлица и треска, е бил преместен обратно в затворническите помещения от лазарета.

"Те все още не позволяват на лекар да го посети", казват от екипа.

44-годишният опозиционен политик сега тежи 77 килограма,а когато започна гладната стачка на 31 март беше 85 кг.

Навални, който едва преживя отравяне с нервнопаралитичното вещество "Новичок" през август миналата година, започна да отказва храна в знак на протест срещу липсата на подходящо медицинско лечение в затвора заради силни болки в гърба и изтръпване в краката.

Най-известният опонент на президента Владимир Путин беше арестуван в средата на януари, когато се завърна в Русия от Германия, където беше лекуван от отравянето. Веднага след пристигането, през февруари беше осъден на две години и половина затвор по стари обвинения в присвояване.

Членове на екипа за негова защита, които го посетиха в наказателния лагер в град Покров на 100 километра източно от Москва миналата седмица, заявиха, че той също губи чувствителността на ръцете си. Адвокатите и съюзниците на Навални настояват той да бъде преместен в обикновена болница. Кремъл заяви, че Навални няма право на специално отношение.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


74
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Навалчок има гнояща срамна пъпка на халката
55
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
От ". . хранят насилствено Навални . . " до "схуя изнасиловали Нахалний . . " дер групен шматкен грухен алс Фюрентино ди шайзе гувноиден мит дем лайалайлайнуруткен ес хате ес всьо в морду хатте ес цу дрункедкойто не поркана да се омита
54
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Въпросът е какво има в храната...само живак или и кадмий и цезий, олово ...Явно не е много вкусен металът, щом отказва...и предпочита да стои гладен. Но те могат и през водата ...да го хранят безплатно.
53
0
 
2
 
! Отговори
ЕЛИ преди 3 години
МИЛИОНИ ХОРА МЕЧТАЯТ ДА ГИ ХРАНЯТ НАСИЛА , ПО ТРИ ПЪТИ НА ДЕН-МОЖЕ И ПО ПЕТ ПЪТИ----ЩЕ ИМА ОПАШКИ ОТ ЧАКАЩИ
52
1
 
5
 
! Отговори
Ангел преди 3 години
Само заради това фалшиво отравяне заслужава да го натъпчат с новичок !
51
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тоя, с това Бойдън много ме забавлява! Така не се бях смял от много време! Верно, качеството на наркотиците е ударило дъното... пускам си Ръгай чушки в боба, да се настройвам за новата власт!
50
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
тоя живот си живее там - интернет, книжки, ядене на корем, само му угаждат и прислужват, а той все се оплаква от нещо - абе изгонете го оттам-за ко сте го запрели-само да го хрантутите ли тоя Нахални
49
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
аа сериозно ли бе- той не ще да яде - те ще го хранят зорлем с кифтета кибапчета , агнешко, свинско, салатка, рибка, пасти, торти, а ще се дърпа и ще *** - не ща, не ща да ям, протестирам
48
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе, админите, тия спонсорирани публикации ли са, че взехте вече и по 2-3 пъти на ден да пишете за Нахални? Кажете, да си знаем де...
47
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Един наивник на средна възраст.Опита се да направи от Русия по-добро място за живеене.С тия първобитни хора е невъзможно, Навалниииии!Да си беше стоял при цивилизацията.Той тръгнал да се бори.
46
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Еми кремълския гном иска да го принесе в жертва на Бог Ленин ,понеже чудовището дето дреме в гадния мавзолей има нужда да се храни с душите на руснаците за да оцелее и му е предложил вечен живот и затова Късия прави всичко възможно да се добере до вечната младост....
45
7
 
5
 
! Отговори
сравнение преди 3 години
Ако Бойко беше като Путин, сега нямаше да има отровно трио и мутри вън. Щяха да отслабнат и да се възнесат. Но Бойко е демократ и човек с добро сърце.
44
3
 
3
 
! Отговори
Веган преди 3 години
Човекът си прави много ефективен детокс
43
8
 
13
 
! Отговори
истина преди 3 години
Няма разлика между наказателен руски лагер и германски концлагер. Няма разлика и между вождовете.
42
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Га зема доларете , не рева !
41
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Навални се оплаква, че му дават да яде свинско и храната му не е халал.
40
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Той се храни с Корана.Осигурете му 5-кратна молитва и молитвено килимче от Мека.Пуснете го да отиде на поклонение в Мека.
39
8
 
21
 
! Отговори
Най накрая преди 3 години
Отдавна не бяхте писали нещо за Нахални.Цяла сутрин чакам. Щели да го хранят с биберон. А медицинската сестра щяла да бъде 21годишна по монокини. Но той държи да дойдат Бай Гън и Нанси Пелоси. Падал си по възрастните.Между другото докато се притеснявате дали Умивални ще си изяде супичката, във Юесей полицията трепе по няколко души на ден...Но това е демократично !
38
6
 
4
 
! Отговори
Айшето от Сливен преди 3 години
Ааааа,много лошо гледа този човек....има много лош поглед - трябва да е много лош човек.
37
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Колко от вас знаят знаменитата фраза на Марърет Тачър когато 10-на ирландеца обявиха гладна стачка?Тачър тогава каза - "Това е техен избор"!И няколко от в последствие стачкуващите умряха!