Русия със санкции към САЩ: Кремъл иска да спрат провокациите на Киев

Кремъл посочи, че е "хубаво“ Джо Байдън да търси диалог с Владимир Путин
16 апр 2021 23:16, Петя Славова
123

Русия ще наложи контрасанкции на Съединените щати. На фона на напрежението - Кремъл призовава Франция и Германия да убедят Украйна да прекрати провокациите срещу Москва, предава Bulgaria ON AIR.

Кремъл посочи, че е "хубаво“ президентът Джо Байдън да търси диалог с руския си колега Владимир Путин. А Москва обмисля отговор.

"Съединените щати допуснаха грешка с налагането на санкциите. Отговорът на Русия в момента се разработва. Нашите експерти вече са пряко ангажирани в подготовката му", посочи говорителят на Външно министерство на Русия Мария Захарова.

От Кремъл разкритикуваха и пристрастяването на Вашингтон към санкции, наложени на Русия заради ситуацията с Украйна. Реакция дойде и от Брюксел - Европейският съюз подкрепи Украйна. Но засега министрите на външните работи на страните от Европейския съюз няма да обсъждат нови санкции срещу Москва.

В последните седмици напрежението се засилва. Украйна обвинява Русия, че търси повод за война, за да нахлуе на украинска територия. А Москва обвинява Киев, че готви офанзива срещу проруските сепаратисти в Източна Украйна. Западните сили увеличават натиска върху Москва, за да изтегли войските си от границата с Украйна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


123
Още по темата: САЩРусияBulgaria ON AIR
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
10
 
16
 
! Отговори
Българин преди 3 години
Вън задокеанските окупатори от България!
51
11
 
17
 
! Отговори
Не ... преди 3 години
Ще спрат ракетните двигатели за космическата им програма и други необходими на САЩ неща, които получават от рашките въпреки опитите им да се правят на хуманисти. САЩ по исторически и културен път е в носенс с демокрацията. Държава основана от аутсайдерите на Европа, избивала поголовно местното индианско население, вкарваща го и до сега в резервати, позвала робски труд почти до миналия век, предизвикала сума ти войни по цял свят да претендира за ДЕМОКРАТИЧНОСТ?!?
50
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Как санкции, ще спрат водката за Сащ ли :)
49
12
 
7
 
! Отговори
ББ преди 3 години
До Анонименхаха...всеки Народ е отговорен за Свободата си...САЩ и НАТО винаги са подкрепяли тези ценности,путин ако иска да съсипе остатъците от русия да продължи с агресията към Украйна...руснаци в Киев няма...украйнският народ...е свободолюбив,обичат Украйна,путин ги ограби териториално и материално...предаде и Народа на Армения съмсем скоро и целият Свят видя позора и предателството му...само факти
48
14
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Прогнилата Америка на демократите е чао!
47
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Само да кажа някои факти. Русия увеличава цената на редките метали и минерали които запада и света използват. Каква е ползата от тези санкции? Война срещу Русия е пълна глупост от която и да е държава дори и НАТО не иска да правят война. Май става въпрос да се хвърлят старите оръжия от Америка и Русия.
46
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тея санкции които *** щели да въвеждат са само за вътрешна употреба и облъчване на мужиците и подигане на самочувствието им!Путин,Лавров ,Песков, Захарова не един път казаха ,че санкциите срещу Русия са контрапродуктивни и не постигали целта си!!!Нямс ли кой,да ги пита защо хилавата икономика на Русия ще притеснява САЩ след като от санкции няма смисъл.
45
14
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
русия няма приятелиРусия има само врагове и лакеи.
44
13
 
11
 
! Отговори
Ван преди 3 години
Моля ви не ме разсмивайте! Какви санкции ще наложат кремълските джуджета? Ще им спрат водката? Една Южна Корея ги задмина по БВП, дето са три пъти по малко от тях и нямат грам залежи.
43
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 43От кога Украйна е членка на НАТО?Можеш да бъдеш сигурен ,че щом се касае за агресия на ушанките над някоя НАТОвска държава пък била тя примерно и едномилионна Естония НАТО ще се намеси.Единствено НАТО няма да се намеси ,ако две натовски държави воюват помежду си.Няма договорености за помощ на такива страни.Всъщност Турция и затова така се дзвери на Гърция!
42
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 43Жалко, че и ти не си вярваш.:)
41
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
САЩ продават на Украйна оръжие, Украйна иска американска окупация, но САЩ не иска да воюва срещу Русия. Украинците трябва сами да загиват за загубената кауза.Украйна е урок за всички малки държави в НАТО. НАТО е безполезен.НАТО не пази нито от външни, нито от вътрешни врагове.
40
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вемче като прочета думата Русия и ми призлява и предварително знам за какво ще става дума -Или за "реципрочно" пъдене на дипломати.Или "Крим наш"Или лошите украинци убиват руски деца.Или Путин какво бил казал или не бил казал.Стигааааааааааа!
39
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защо толкова много умрели гласуваха за Джо Байдън ?Ами, че той е почти от техните !
38
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 34Между Русия и Беларус има не малко търкания ,особено с икономическата сфера.А,на цял свят е ясно ,че Лукашенко е ТВЪРДО против анексията на Крим и войната в Донбас!В Беларус има доста чугунени комунистически мозъци които подкрепят Лукашенко ,освен това беларусинът има много почитатели в Русия,и всяко негово насилствено сменяне от Кремъл няма да се приеме добре.
37
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ПатриотРусия само дуе мускули, а през това време американците стягат примката около врата на Кремъл: започват да ограничават търговията с руски ценни книжа.Бавно икономическо задушаване, бейби!
36
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Върховния съд на САЩ забрани участието в изборите на американци, умрели преди повече от 10 години. Щаба на Байдън обеща да атакува решението в съда
35
6
 
9
 
! Отговори
Патриот преди 3 години
Русия съм санкции към САЩ.Байдън - местя!!!!
34
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 29Пашинян искаше икономиката на Армения да се отвори към ЕС ,и не е имал никакви враждебни изказвания срещу Русия!Каква икономическа политика ще следва Армения си е нейна работа и това не отменя военното спорузомение за взаимопомощ с Русия,още повече ,че Армения беше нападната .Договорите с Русия не струват колкото хартията на която са написани !И Украйна се убеди в това !
33
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 31"Като изчезне Украйна от картата и САЩ вече няма да имат повод да идват насам"Горките русофили, по цял ден сънуват ....