Русия със санкции към САЩ: Кремъл иска да спрат провокациите на Киев

Кремъл посочи, че е "хубаво“ Джо Байдън да търси диалог с Владимир Путин
16 апр 2021 23:16, Петя Славова
123

Русия ще наложи контрасанкции на Съединените щати. На фона на напрежението - Кремъл призовава Франция и Германия да убедят Украйна да прекрати провокациите срещу Москва, предава Bulgaria ON AIR.

Кремъл посочи, че е "хубаво“ президентът Джо Байдън да търси диалог с руския си колега Владимир Путин. А Москва обмисля отговор.

"Съединените щати допуснаха грешка с налагането на санкциите. Отговорът на Русия в момента се разработва. Нашите експерти вече са пряко ангажирани в подготовката му", посочи говорителят на Външно министерство на Русия Мария Захарова.

От Кремъл разкритикуваха и пристрастяването на Вашингтон към санкции, наложени на Русия заради ситуацията с Украйна. Реакция дойде и от Брюксел - Европейският съюз подкрепи Украйна. Но засега министрите на външните работи на страните от Европейския съюз няма да обсъждат нови санкции срещу Москва.

В последните седмици напрежението се засилва. Украйна обвинява Русия, че търси повод за война, за да нахлуе на украинска територия. А Москва обвинява Киев, че готви офанзива срещу проруските сепаратисти в Източна Украйна. Западните сили увеличават натиска върху Москва, за да изтегли войските си от границата с Украйна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


123
Още по темата: САЩРусияBulgaria ON AIR
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
4
 
8
 
! Отговори
до 1 преди 3 години
Това е китайския бойкот ,за него са ми разправяли точно това са направили навремето Китай ,тогава не са били втора икономическа сила, спрели са да пият кока кола и точно за два дена американците са омекнали в преговорите.Но китайците са много повече от руснаците така че не мисля ,че ще мине номера на китайците.
11
8
 
9
 
! Отговори
Пигмея преди 3 години
.. го е измислил: тъй като Русия има жесток проблем с раждаемостта, Русия ще съботира западните контрацептиви и ще ползва само руски. Така хем раждаемостта в Русия ще се вдигне, хем и западните фирми ще пострадат.Даже вече е планирано увеличение на добиването на рибни мехури, за изпълняването на гениалния план, който само Другаря Бог Путин може да измисли.
10
20
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 9Кефи как неграмотните русофилчета си мислят, че Русия е единствения източник на газ на планетата.
9
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Като искат газ ще купуват в рубли, могат да си заврат еврото и доларите в лоясалите евроатлантически ***. Другия вариант е да си носят газ от Марс.
8
5
 
13
 
! Отговори
Щерю преди 3 години
Всичко в голямата световна политика се върти около стремежа на Израел да построи Третия храм в град Йерусалим. Напишете в ю-туб - План по переустройству мира. Кто строит Новый большой Ближний Восток. В. Матузов. И. Шишкин
7
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Могат да почнат да си търгуват газа и в евро. Петрола също.
6
7
 
26
 
! Отговори
Отвратен преди 3 години
Западните сили не позволяват на Русия да държи войски на своя територия??!??!!? Н същото време САЩ е разположил във всяка бананова република американски (не войски на НАТО)! До кога с тоя двоен стандарт бе либерали?
5
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вече изгониха Макдоналдс от РФ. Могат да продължат в тоя дух.
4
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Русия ако се откаже от долара и със САЩ е свършено. Ако почнат да търгуват руски газ само срещу рубли, рублата ще стане колкото златото. САЩ потъват, 1 биткойн вече е близо 70 000 долара американските пари = тоалетна хартия. Купувайте рубли. САЩ искат да скарат ЕС със Русия за да не сключат съюз за търговия в рубли.
3
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Що не беше Леонид Брежнев веднага щеше да ги прати в ку.чи газ. При оня нямаше това ама онова. Директно ги пращаше на майната им. Докато Путин е по мекушав. А такъв нестава за управник на голяма държава. Бай Дан го нарече Убиец това ако го беше казал на Брежнев не ми се иска и да си представям какво щеше да стане с Кравария.
2
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Джо Байдън е дементирал и има червено копче в ръката си срещу Клутин.
1
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ще се спукам от смях, май неща са се объркали, как точно ще ги санкционират, ще спрат да пият Кока-Кола ли, браво!