Дъщерята на Навални: Позволете на лекар да прегледа моя татко

Привърженици на опозиционера организират демонстрации
Обновена: 18 апр 2021 19:41 | 18 апр 2021 19:00, Нели Христова
89
Дъщерята на Навални: Позволете на лекар да прегледа моя татко
Снимка: БГНЕС

Привърженици на гладуващия в затвора Алексей Навални обявиха днес, че са насрочили за 21 април демонстрации в негова подкрепа, които по думите им ще бъдат най-големите в новата история на Русия, предадоха Ройтерс и АП.

Целта е да се привлече вниманието към влошеното здравословно състояние на затворника, който от 31 март отказва да приема храна в знак на протест, че не му разрешават адекватно лечение срещу остри болки в гърба и кръста. Ръководителят на щаба на Навални Леонид Волков каза, че демонстрациите ще се състоят толкова скоро, защото животът на затворника е под непосредствена заплаха, предава БТА.

Още по темата

От лекарския съюз вчера съобщиха, че според лабораторните изследвания скоро Навални ще изпадне в бъбречна недостатъчност, което може да доведа до арест на сърцето. "Пациентът може да почине във всеки момент" констатира лекарят Ярослав Ашихмин.

Демонстрациите в сряда са свикани на места със символно значение - Манежния площад в Москва в близост до Кремъл и огромния Дворцов площад в Санкт Петербург. Засега няма коментар от полицията или правителството, но вероятно реакцията им ще бъде твърда. По време на протестите през януари с настояване Навални да бъде освободен бяха задържани над 10 хиляди души.

Дъщерята на Навални Даша, която е студентка в Станфордския университе, се обърна в Twitter към руските власти: "Позволете на лекар да преледа моя татко".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


89
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Решили са да го прернат в "сакрална жертва на режима", като Джордж Флойд срещу Тръмп!
35
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 35 Демократични са, като ментора им Боко :))) Сакън да не ги засегнеш за всевишния :) Ако направят регистрация, тоя сайт ще умре, само модчето с шизофрения ще си коментира глуопстите :)))
34
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много съм впечатлен. Преместих си го от единия крачол в другия.После се потресох, ама ум да ти зайде. И си го върнах обратно.Пратете това моля ви се на дъщерята на Навални, че да знае, че има международна подкрепа.
33
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много либерално и демократично трият...., при положение, че не използвам никакви груби и нецензорни изрази!Свобода на словото и на личното мнение??????В друга Реалност!
32
12
 
2
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 години
ПРИМКАТА ОКОЛО ВРАТА НА ТЕРОРИСТИЧНИЯ КОМУНИСТИЧЕСКИ РЕЖИМ СЕ ЗАТЯГА!!МОМИЧЕНЦЕТО РЕВЕ И СТЯГА ПРИМКАТА ОТВЪТРЕ!!А БОЙДЪН Е ПРЕД ПОРТИТЕ И СКОРО ЩЕ ВЛЕЗЕ БЕЗ ДА ПОЧУКА!
31
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименНе ми се мисли какво го правят в затвора.Руснаците може да са всякакви,но са големи националисти ,а в затвора прошка няма .Ще го докарат до лудост.
30
7
 
11
 
! Отговори
Дреме ми на кypa преди 3 години
за Навални!
29
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ееех, Моди бой, и да триеш, и да не триеш, все тая!Ако знаеш кво пишат по руските форуми за "немския пациент" шъ ти настръхнат либерално-демократичните ко.сми от ужас!Много съ "загрижени" за него шъ знайш!-)))
28
3
 
6
 
! Отговори
Смърт за предателите преди 3 години
Навални да мре!
27
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
стигаааааааааааа!стига с нас рал ни!КАКВО НАС БЪЛГАРИТЕ И БЪЛГАРИЯ НИ ИНТЕРЕСУВА ТОЯ? АКО ГО ПУСНАТ ИЛИ АКО УМРЕ ЩЕ СЕ ПРОМЕНИЛИ НЕЩО ЗА БЪЛГАРИЯ ?! Ще ни вдигнат ли заплатите, пенсиите, ще си отиде ли ковид-а А ?!омръзнахте ни!
26
3
 
6
 
! Отговори
Българин преди 3 години
Хайде да видим колко големи ще бъдат тези протести. Такива врагове на Русия трябва да бъдат изтезавани в затвора, а не всеки ден да им се дава поле за медийна изява. Как не искали да ядат, как го били подстригали нула номер ... снимки в инстаграм.
25
10
 
8
 
! Отговори
СССР преди 3 години
Навални ще умре!!Тази участ очаква всеки враг на Русия!!
24
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Модчето изтри коментара, вече не съм женичка ..... хахахахах :))) Требва да имате некакво приличие гърбавите, че може да попаднеш на некой, който не е женичка на Шехерезада, знае ли човек :)) Навални в момента се чуди защо аджеба го докараха западняците до това положение, мейби защото изглежда на гей, не знам :)))
23
2
 
3
 
! Отговори
Термостат преди 3 години
Тежко е за човека,но ако на времето Горбачов и Елцин бяха отишли при Св Петър рано , колко много хора щяха да се спасят от белите на тези двамата.
22
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Корекции се правят преди да пуснете статията. Не са виновни коментаторите те се забавляват на вашето и тяхното си остроумие. НЕ ИМ ОТНЕМАЙТЕ ТОВА УДОВОЛСТВИЕ Мерси!!!
21
4
 
2
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 години
РЕЖИМА В КОМУНИСТИЧЕСКАТА ФЕДЕРАЦИЯ СЕ Е ОКОПАЛ МНОГО ДОРБЕ В ТОВА СПОР НЯМА!!!НО НИЕ ЕДИН ТАКЪВ РЕЖИМ ГО ИЗХВЪРЛИХМЕ ПРЕЗ 1997-*** :D ЗАРАДИ ФИНАНСОВА КРИЗА!!КОВИД Е И ФИНАНСОВА КРИЗА , ЧЕ И ПОВЕЧЕ!!!-----------ОБАЧЕ ЗА ДА ГРЪМНЕ Е НУЖНО ДА СЕ ЗАПАЛИ ФИТИЛ!!!ДАНО КАТО ПУКНЕ НАВАЛНИ ТОВА ДА Е ИСКРАТА КОЯТО ДА СВАЛИ РЕЖИМА!
20
2
 
8
 
! Отговори
Ха-ха преди 3 години
Путин и косъм няма да даде да падне от главата на твоя татко. Той му е нужен. Защото маже да се появи истинска опозиция
19
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дъщерята на Навални: Позволете на лекар да прогледа моя татко-------------Женатъ мъ питъ що пак пия и ревъ...Е, как, бе, как...???????Турските мелодраматични сериалчета р.япъ да ядът!То туй по реален случай, бе,...Ей *** на, комшиите ми звънят по телефонъ, ми и те съ я подкарали..., пият и ревът...Мъка, мъкааа....
18
0
 
3
 
! Отговори
sherlock преди 3 години
прогледа???!!!????
17
4
 
15
 
! Отговори
Ники преди 3 години
"Привърженици на опозиционера организират демонстрации" - Всичките трима ли?