Дъщерята на Навални: Позволете на лекар да прегледа моя татко

Привърженици на опозиционера организират демонстрации
Обновена: 18 апр 2021 19:41 | 18 апр 2021 19:00, Нели Христова
89
Дъщерята на Навални: Позволете на лекар да прегледа моя татко
Снимка: БГНЕС

Привърженици на гладуващия в затвора Алексей Навални обявиха днес, че са насрочили за 21 април демонстрации в негова подкрепа, които по думите им ще бъдат най-големите в новата история на Русия, предадоха Ройтерс и АП.

Целта е да се привлече вниманието към влошеното здравословно състояние на затворника, който от 31 март отказва да приема храна в знак на протест, че не му разрешават адекватно лечение срещу остри болки в гърба и кръста. Ръководителят на щаба на Навални Леонид Волков каза, че демонстрациите ще се състоят толкова скоро, защото животът на затворника е под непосредствена заплаха, предава БТА.

Още по темата

От лекарския съюз вчера съобщиха, че според лабораторните изследвания скоро Навални ще изпадне в бъбречна недостатъчност, което може да доведа до арест на сърцето. "Пациентът може да почине във всеки момент" констатира лекарят Ярослав Ашихмин.

Демонстрациите в сряда са свикани на места със символно значение - Манежния площад в Москва в близост до Кремъл и огромния Дворцов площад в Санкт Петербург. Засега няма коментар от полицията или правителството, но вероятно реакцията им ще бъде твърда. По време на протестите през януари с настояване Навални да бъде освободен бяха задържани над 10 хиляди души.

Дъщерята на Навални Даша, която е студентка в Станфордския университе, се обърна в Twitter към руските власти: "Позволете на лекар да преледа моя татко".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


89
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Каква човеконенавист има срещу Навални във форума...Съветофилите са огромно бедствие (който го осъзнава).
55
0
 
3
 
! Отговори
Едвин Сугарев преди 3 години
От кога гладуването е престъпление за което се правят международни проблеми. И защо за НИТО ЕДИН гладуващ български опозиционер нямаше такъв интерес?Като НЕ ИСКА ДА ЯДЕ , да не яде . Трябва да се уважава правото му на личен избор .Вие не му дръжте сметка , от глада кой орган щял да му спре и на кой да му се нарушат функциите . Вие съвсем идддиот го изкарахте Навални щом смятате че той сам не си е преценил.Насила не може да бъде лекуван освен ако не е психично болен . С ума си ли е Навални ?
54
4
 
3
 
! Отговори
Българин до 47 преди 3 години
Джуджето убиец Путин ли ти е симпатичен?
53
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Навални е артист на ЦРУ.Има си циркова програма.1. Връщане в Русия2. Влизане в затвора.3. Четене на корана.4. Гладуване за здраве.Не е луд Навални, а ЦРУ, който му дава зелника и пари да си прави цирковете извън и във затвора.
52
1
 
20
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 3 години
Молбата на Даша, студентка от Станфордския университет ме разплака. Как бедното дете се моли от бедната си квартира на свирепите надзиратели да докарат лекари при тате. Какви мужици, какви зверове! Имам един скромен въпрос драги ми опозиционере, юнако драг:Защо се прибра от Германия,мили ми Алексейчо, какво ти платиха за този подвиг? То бива нахалство, но ти се считаш за богоизбран, над законите. Пожелавам да оздравееш, драги Нахални и с достойнство да си излежиш остатъка от наказанието.
51
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Запада има интерес да убие навални и да обвини Русия.Дъщеря му трябва да иска да го пратят най-далече в Сибир, далече от западните шпиони и диверсанти, които търсят всякакъв начин да го намерят и да му бият инжекцията.
50
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Гладът ще излекува острите му болки в гърба.И той се лекува с гладолечение като Едвин Сугарев и е решил да съчетае полезното с приятното.
49
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Интересно как плаща таксите в Станфордския университе..???
48
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Опозиция да си в Русия. Тровят те, в затвора те пращат, лекар не ти пращат, не ти дават книги да четеш. Не е като нашите опозиционери - поскачаха 2 месеца пред парламента и хоп на изборите. Сега правителство ще правят.
47
2
 
20
 
! Отговори
Навални Воскресе преди 3 години
НЯМА ДА УМРЕ ..... не плачете . Путин ще остане без любимия си опозиционер а западните журналисти ще се наложи да пишат за нигърските протести ... за мигрантски иззнасилвания ... за локдаун на собственото си простолюдие . Тоест , ще трябва да пълнят жълтите си вестници с новини за мизерията в собствените си страни .Не е приемливо .Дневални геройски ще оживее. Със или без лекар ... със или без храна .. Ако путин го изкаше да страда щеше да го прати в СИБИР а не на санаториум край Москва.
46
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Позволете на лекар да преледа моя таткоА твоят татко защо се върна в Русия, като знаеше много добре, че ще влезе в затвора? Сега няма какво да хленчи. Предателите в Русия завършват така.
45
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз не съм комунист и никога няма да бъда. Но този човек ми е антипатичен. Нещо много отблъскващо има в изражението му.
44
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До до 44Комуниста е внук на фашис.
43
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В САЩ такива протестъри като Навални полицията ги разстрелва още на протеста.
42
3
 
7
 
! Отговори
до 44 преди 3 години
Този студент е внук на един комунист. Снимките са стари. Понабили са го. Но на другия ден момчето беше в телевизията и му нямаше нищо. Има записи от онези дни. Беше провокация. А нещо да кажете за сламата, балите слама, с които запалиха полицаите на 2.09.20г.? А за бутилките с нафта и бомбичките в палатките пред НС? Вечерта ултрасите направиха меле и пак им се размина водното оръдие. Малко са ги били даже. Демокрация, демокрация.. ама ако изкараш оръжие срещу полицай в САЩ и те гърмят от упор.
41
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 43Не вервах че ще се случи и у нас такова нещо, обаче "полицията" взе да бие некакъв студент, добре че знаят да удрят в ребрата, щото лицето му щеше да стане като фиум на ужасите :)) Бокича иначе е демократичен, позволява да се майтапят с него :))
40
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Така е в Русия. Преди да тръгнеш да протестираш трябва да си изкопаеш гроба сам. Не е като тук в България. Сульоо и пульоо да скачат и да трошат пейките щото някой им дал 30 лв и са се главили за професионални протестъри. Цяло лято рушиха рахата на хората в София. То не бяха палатки, шатри, ковчези, бесилки. Айде да идат да разпънат в Москра една шатра да ги видим колко са големи? Що няма бесилки там? Щото явно народа е изтрещял в България. Нещо много болно има в главата на платените протестъри.
39
4
 
3
 
! Отговори
В БГ е по зле преди 3 години
Пернишки Мутри на Гешев ми нарязаха ръката беше цъфнала като пържола та по спешност извиках линейка, а Пернишкият лекар ми вика абе вече е късно за инжекция против тетенус, ръката ще ти почернее от гангрената и ще умреш! Bulgaria 2020
38
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Русия качи Навални на самолет и го изпрати в Германия да се лекува, излекува се и успешно се върна в Русия за разлика от Ашли Бабит, ветеран от американските военно-въздушни сили от Сан Диего, която американската полиция застреля пред Конгреса на САЩ. Ашли Бабит е омъжена, служила е във ВВС 14 години, имала е мисии в Афганистан, Ирак и Кувейт дори е наградена с медал.
37
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Този е пътник. Ще скача срещу КГБ тоя имали нещо в празната тиква. В русия се смени само абривиатурата СССР и се замени с РФ. Структурите от Комунизма не са пипнати. Как си го мисли тоя че ще сваля власт и ще я замени с негова структура. По...длога на западняците ли ще става. Сгрешил е влака.