Руското МВР призова за неучастие в протести в подкрепа на Навални

Очаква се те да са най-големите в съвременната история на страната
19 апр 2021 16:10, Елка Василева
73
Руското МВР призова за неучастие в протести в подкрепа на Навални
Снимка: архив, БГНЕС

Руското министерство на вътрешните работи призова населението да не участва в планирани за тази седмица протести в подкрепа на намиращия се в затвора критик на Кремъл Алексей Навални, чието здраве сериозно се влоши по време на негова гладна стачка в затвора, предаде Ройтерс.

"Всякакви агресивни действия на участници в неразрешени публични събирания, особено опити да се предизвикват сблъсъци с представители на правоохранителните органи, ще бъдат разглеждани като заплаха за обществената сигурност и незабавно пресечени", посочи министерството.

Кремъл определи като провокационни призивите за национални протести в подкрепа на Навални и заяви, че не ги приема.

Още по темата

Дмитрий Песков, прессекретарят на руския президент Владимир Путин, заяви пред репортери чрез видеоконферентна връзка, че неразрешени митинги в подкрепа на Навални ще бъдат разглеждани от властите като незаконни.

От обкръжението на руския опозиционер обявиха намерения да проведат в сряда протести, за които се надяват да бъдат най-големите в съвременната история на страната. САЩ предупредиха Русия, че ще плати цена, ако Навални почине в затвора.

Песков каза, че не разполага с никакви сведения за здравословното състояние на критика на Кремъл. Президентът Владимир Путин не може да предприеме никакви действия, за да следи здравето на руските затворници, отбеляза той.

Четирийсет и четири годишният Навални започна да отказва да приема храна на 31 март в знак на протест срещу по неговите думи отказа на затворническите власти да му предоставят адекватни медицински грижи за остра болка в крака и гърба.

По-рано днес управата на наказателната колония, където изтърпява присъдата си Навални, обяви, че той ще бъде прехвърлен в затворническа болница.

Кремъл каза, че ще продължи да отговаря съразмерно на всякакви по-нататъшни санкции, след като нови американски наказателни мерки от миналата седмица срещу суверенния дълг на Русия и вкарване на руски компании в черен списък я накараха да отвърне.

"Принципът на реципрочността е абсолютна константа. Тези (ответни) решения ще продължат да бъдат вземани, ако подобна практика продължи", заяви Песков.

Вчера съветникът в Белия дом по въпросите на националната сигурност Джейк Съливан заяви, че Вашингтон е казал на Москва, че "ще има последствия", ако Навални, който миналата година за малко не умря, след като според западни експерти е бил отровен с нервнопаралитично вещество от типа на Новичок, почине в затвора.
/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


73
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Навални ще излезе от затвора и ще стане президент като Мандела, а Путин ще свърши като един друг диктатор на име Кадафи
32
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ленин се е отвращавал от руснаците и наричал Русия дива и крайно изостанала азиатска страна, а Путин е същия и затова е разпоредил на милиционерите да стрелят на месо с калашниците ако видят жив протестиращ.
31
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хайде убивайте Навални и да става революцията. Всчики знаем, че той като христос отиде да умре във Русия...
30
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Щесто чувство 32 Въпросът е принципен ,ако разбираш...
29
13
 
5
 
! Отговори
Щесто чувство преди 3 години
Имам чувството че тука повече се вълнуват някои за ***, отколкото стотината души на стълбите на метрото!
28
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе, човек ако пости, нали няма опасност да фане сърдечен арест?
27
7
 
1
 
! Отговори
The Supervisor преди 3 години
До Konrad AdenauerАбе човек внимавай като преписваш от наръчника за зелени ***!Прескачаш страници и става тотален гювеч!
26
11
 
4
 
! Отговори
Тия западни медии преди 3 години
"Очаква се те да са най-големите в съвременната история на страната"Те в Русия очакват или само на запад очакват?Все сещам за лисицата която цял ден ходила след коча като очаквала, ей-сега - и да му паднат. :):):)
25
14
 
12
 
! Отговори
Истината преди 3 години
Тоя симулант беше здрав на Запад, сега хленчи като женица Хахахаха да видим дали ще има 1000 човека на протестите.
24
8
 
16
 
! Отговори
Konrad Adenauer преди 3 години
При последните протести диктатурата арестува и натика по затворите над 10 000 души. Предимно млади хора с проевропейско мислене. Петър I е копирал от Европа и е въвел европейски модел и порядки и по негово време Русия става велика сила. Когато Русия е билa близо до Европа е постигала успехи, но когато се е отдалечавала от Европа е тънела в мрак и назадничавост. Русия при Путин тъне в мрак, младите напускат страната поради липса на бъдеще.
23
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Има Навални, има протести. Няма Навални, няма протести.
22
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
По логиката на нашите родни русофили излиза, че най-големите русофоби са... самите руснаци! Мразят тоя лош Путин, мразят го, значи са русофоби нали?
21
9
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ха-хааа-хааа. Путин ,ако се яви на митинг да говори- ще го почнат като Чаушеску на Последния му митинг....С въртольота в неизвестная пасока...За всеки случай тир с памперси е спрял пред Ново Огарьово.....
20
6
 
4
 
! Отговори
ha ha преди 3 години
Човека иска да си отиде - кротко и спокойно пишейки в Туитер разни неща.А те го карат да яде! Е това не е ли 'тоталиризам' и 'диктатура'?
19
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пиндостан предупредил Русия, че ще плати цена. Това не е предупреждение, а заплаха. Заплаха повтаряща се всяка седмица в различна интерпретация.Кажете какво се случва, когато Петко заплашва пред свидетели Асан? Това деяние противоправно ли е?
18
9
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Силна миризма на ако от бункера на Путин.
17
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
абе путин колко секретарки има?Оня ром с очилата и оная русата и те са му секретарки.той като ББ и доган, не благоволява да излезе директно пред народа си, а като падишах пуска проксита да уведомяват раята за решенията си.
16
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Путин в сряда ще говори на митинга на протестиращите за да им обясни защо е издал заповед за тровене, а след това за тормозене на Навални. Надявам се че това няма да е проблем за човека който язди и е бе мечки стръвници.
15
12
 
9
 
! Отговори
Ъ? преди 3 години
Цялото 'неизброимо множество' подръжници на Навални се събира на стълбите на изхода на метрото?Що не си направят частно парти на някоя вила и няма да имат проблеми?
14
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Спрете му Интернета - ще поиска Макдоналдс веднага!