Русия е с повече войски на границата с Украйна, отколкото през 2014 г.

Ситуацията е тревожна, каза говорител на Пентагона
20 апр 2021 08:00, Петя Славова
204
Русия е с повече войски на границата с Украйна, отколкото през 2014 г.
Снимка: Bulgaria ON AIR

Руското военно разгръщане по границата с Украйна е по-масивно, отколкото през 2014 г., когато Русия завладя Крим, каза говорител на Пентагона, цитиран от Франс прес.

Още по темата

Джон Кърби не съобщи колко точно са руските военни, разположени по границата, но окачестви ситуацията като много тревожна, съобщава БТА.

Шефът на европейската дипломация Жозеп Борел съобщи вчера за 150 000 руски военни по границата, но след това неговата служба коригира тази бройка на 100 000, без да даде обяснения каква е причината за промяната.

"Това е най-масивното разгръщане след 2014 г., когато бе нарушен суверенитетът и териториалната цялост на Украйна", каза Кърби на пресконференция.

"Руснаците казват, че става дума за учения. Според нас не става много ясно, че това е целта", каза Кърби и призова Русия да разясни намеренията си.

Украински войник бе убит, а друг бе ранен в неделя при сблъсъци със сепаратистите в Източна Украйна. Киев се страхува, че Кремъл, отдавна смятан за военен и политически наставник на проруските сепаратисти в Донбас, търси претекст да атакува.

Москва уверява, че не заплашва никого и заклеймява украинските провокации.Войната в Донбас отне живота на над 13 000 души, а близо милион и половина бяха разселени от избухването на конфликта преди 7 години.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


204
Още по темата: УкрайнаРусиявойски
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
155
0
 
0
 
! Отговори
Army recruiter преди 2 години
Като чуя О, Анджелина от подклавията на социалиста, и нали и без това съм в army recruitment-a, веднага сте приети в Украинската армия да се биете за Украина!!You are welcomeМного яко го е измислил Сатанишев нали, а аз винаги имам нужда от повече военни, предния път при завладяването на Иран скинахме хиляди, сега може и повечеОбаче от друга страна това не е като с Иран където наистина се бихме, дори и аз, на мен не ми пука, аз Харесвам Путин и искам срещу вас да го пуснаAngsoc
154
0
 
1
 
! Отговори
шгш преди 2 години
Истината , глобално погледнато е , че САЩ добре си вършат работата , когато става дума за дестабилизиране на цели региони, започвайки със санкции, които водят до брожения в засегнатите страни......Примери бол......
153
3
 
2
 
! Отговори
ББ преди 2 години
Украйна е Свободна Държава и подобни заплахи и убийства са неприемливи за Свободният Свят,време е Военноморските сили на Армията на САЩ и Съюзници да освободят Черно море от диктатора путин...цивилизацията ни е изправена пред избор...Справедлив и Свободен Свят...или нов СССР насаждащ несправедливости и смърт над невинни човешки същества...въпрос на смелост е...Бог да пази САЩ и Съюзници...света ни не иска да живее като крепостни на путин г-н Президент на САЩ!!!
152
1
 
0
 
! Отговори
юбералес преди 2 години
До БобиБоби Сталин е имал четиристотин и пет дивизии от тях триста на немската граница. А началото на програмата на легендарното т-34, го пише на името му.
151
1
 
3
 
! Отговори
юбералес преди 2 години
До Анонимен20 000 танка, 10 000 самолета на 250 новосъздадени летища, 60 000 оръдия и 5 милиона души. Всичко прави 300 дивизии. Това беше струпал Сталин на 40 км от границата през май 1941г.
150
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
НАТО иска да повтори успехите на Хитлер от 22 юни 1941 година до първата зима.
149
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На 22 юни 1941 година нямаше концентрирани войски на границата, за да не провокират германските фашисти да обвинят Съветския съюз, че се готви за война.
148
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Стара изпипана тактика - говориш че постоянно те заплашват и завладяваш нови територии. Но това няма да е вечно. На всички ще им писне от тази наглост.
147
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До до РеалносттаАхахахахахахахахаххахахаха.В РУСИЯ ли живота има ценнност?АхахахахахаххахахахахахаххахахахахаххахахахаааСИГУРЕН СЪМ, че това НИКОГА няма да посмееш да го кажеш в разговор на живо!
146
5
 
10
 
! Отговори
до Реалността преди 2 години
.,..***,разбираме че си заблуден но не вменявай своята заблуда умишлено на останалите.За ценност на живота и дума няма да обелваш,ако сравняваме със западните измислениу ценности.Запознай се с мнооого материали преди да напишеш и ред.Започни от една малка точка...Русия е била и ще бъде империя...запада е гнила комерческа круша.В която живота не струва нито цент.Набий си го у манерката кухъ.Русия е последното убежище на православния свят...и тва си го набиййййй Izmekiar platen
145
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До RrrУтре Россия няма да позволи на България да унищожи Варна, и ще защити народа от софийската хунта.
144
6
 
2
 
! Отговори
дядо йоцо гледа преди 2 години
До RrrЛесно е да се воюва с 4 милионна Грузия.
143
2
 
9
 
! Отговори
Rrr преди 2 години
Россия не позволит уничтожить Донбасс, пусть хохлы убирают свои войска от Донбасса.Если полезут на Донбасс будет опреция принкждения к миру, как это было с грузией
142
9
 
7
 
! Отговори
мазепа преди 2 години
До Ха-хаУкроармията ще освободи населението на Донбас от руска окупация. Укроармията бомбардира руски РСЗО разположени в жилищни райони и училищни дворове и стрелящи оттам. В освободените от укроармията през 2014г., градове Мариупол, Словянск, Краматорск и пр., местното рускоговорящо население живее нормално и не желае ''руский мир''.
141
5
 
16
 
! Отговори
Мияч на кенефи преди 2 години
Русия е единственната геополитическа правилно ориентирана държава.Знаят какво искат другите от нея и какво ще и се случи,знаят как да отговорят и да се защитат.Пък вие си умувайте колкото си сакате.
140
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Ха-хаДаже и ти не си вярваш.
139
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 173"Русия да направи един капан или котел на американските смешници и тоя път директно цялата територия и да иска откуп за пленените."Когато реалността е непоносима следват екскурзии в паралелната реалност.Другаре, що не направите една истинска екскурзия в Русия?Или ви е страх от нещо?:)))))
138
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Русия да направи един капан или котел на американските смешници и тоя път директно цялата територия и да иска откуп за пленените.
137
12
 
7
 
! Отговори
РЕАЛНОСТТА преди 2 години
Аз да питам русофилите, ама не платените, те си имат причина, а онези глупoватите, полезните идиътс. На какво отнашение се надяват от руснаците при положение, че те не ценят живота на собствения си народ. Това че всеки месец заравят зелени човечета в необозначени гробове и майките им не могат да ги погребат нищо не означава за лудото Путин. Жуков е казал бабите ще народят нови след което е пуснал красноармейците да разминират пътищата с телата си. И вас ще ви пуснат по пързалката няма ядове
136
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
онзи чакал отговор хахаха. баластра си пиши не пречиш. Все пак отмениха гейпарада и сега ревеш за внимание. Не случайно в Русия не ви понасят.