Над 10 000 войници и 40 бойни кораба в учения на Русия в Крим

Украйна и Западът изразяват тревога от струпването на руски войски
22 апр 2021 15:08, Елка Василева
105
Над 10 000 войници и 40 бойни кораба в учения на Русия в Крим
Снимка: архив, БГНЕС

Руското министерство на отбраната обяви днес началото на големи военни учения в Крим и Черно море, които ще включват над 10 000 войници и повече от 40 бойни кораба, предаде Ройтерс, като се позова на агенция Интерфакс.

Още по темата
Мащабните учения в Крим се провеждат под личното наблюдение на министъра на отбраната Сергей Шойгу като част от демонстрация на сила по южната украинска граница, която предизвика безпокойство в Киев и Запада, предаде Ройтерс.

Руското военно министерство съобщи, че Шойгу е прелетял с хеликоптер над районите с бойци и техника и проверил бойната готовност на военноморските и сухопътните сили.

Украйна и Западът изразяват тревога от струпването на руски войски до украинската граница.

Русия анексира Кримския полуостров от Украйна през 2014 г., което накара Западът да наложи санкции. Киев иска да си върне региона, припомня БТА.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


105
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
61
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Боби е русофила с най-висок интелект и познания сред подкрепящите Путин и Русия. Нищо чудно да получи за подкрепата си безплатна почивка в Крим и орден връчен лично от Путин! А може да получи покана да присъства на парада на 9 май."То това ако е най-висок интелект... Представям си останалите какви са.
60
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"От така написаното излиза че Русия прави маневри и учения на нейната територия,не е на територията да кажем на Полша и Украйна тогава щеше да е притеснително"Ако България не беше в НАТО и такива oхлюви като теб видят Турция да струпа 150 хилядна армия на границата с България, ще видим дали няма да натoрите гaщите.
59
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
От така написаното излиза че Русия прави маневри и учения на нейната територия,не е на територията да кажем на Полша и Украйна тогава щеше да е притеснително нали,пък на тези дето не им харесва може да се оплачат на АРМЕНСКИЯТ ПОП ако не му знаят телефона аз мога да им го дам....
58
7
 
6
 
! Отговори
Истината преди 2 години
До Анонимен...... Боби май никога не си чувал..... Боби е русофила с най-висок интелект и познания сред подкрепящите Путин и Русия. Нищо чудно да получи за подкрепата си безплатна почивка в Крим и орден връчен лично от Путин! А може да получи покана да присъства на парада на 9 май.
57
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да изразяват каквото искат, Путин каза фък ю НАТО. Тоя път ситуацията е лоша, по-лоша от Студената война. Една провокация от ония изсушени мозъци от НАТО и ще живеят в бункери до края на мизерния си живот ако въобще оживеят.
56
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Боби тези земи много повече принадлежат на Жечпосполита отколкото на Русия. Помисли и за това. Много неща станаха за които не ти идва на ум.
55
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До БобиБоби май никога не си чувал, че в Крим немският език дълго време е бил един от трите най-разпространени.
54
5
 
2
 
! Отговори
факт преди 2 години
При такива учения по план и разчет има приемливи до 2,5% жертви... Горките войници и семействата им.
53
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Кога Земите на изток от Полша някога изобщо са били под управлението на Немците А?"Няма логика в думите ти. Какво ако са били немски земи и какво ако не са били немски земи? Това не е признак по който да кажеш, че немските войски са окупационни.По същата логика кога земите на юг от Дунав са били руски? Никога! Значи руските войски през Руско-Турската война са окупационни в България. Защо русофилите настояват да се наричат "освободителни"? Шах с пешката!
52
14
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Руските *** пак ще ядът пушки. Смятайте за какви пияници става въпрос щом преизбират под строй това некадърно треторазрядно ченге, което ги скара с цял свят за едно парче земя и което от 20г. държи в мизерия най-голямата и богата на ресурси страна. Путин е номер едно ама в краденето. Най-богатия човек на планетата не се става с президентска заплата. Сори че ви спуквам русофилския розов мехур за бащицата ви.
51
3
 
10
 
! Отговори
ОНЗИ преди 2 години
Ако от някъде изхвърчи някое "точило" какво ли ще става с американските военни бази в Румъния и България !?!?!?!
50
6
 
11
 
! Отговори
ДА ЖИВЕЕ РУСИЯЯЯЯЯЯЯ преди 2 години
БРАВО НА РУСИЯЯЯЯЯЯЯА НАЙ ВЕЛИКА НА СВЕТАААААА,ИСКАМЕ ЯДРЕНА ВОЙНААААААА ИСКАМЕ СМЪРТ НА КРАДЦИТЕ ТЕРОРИСТИ ФАЩ СМЪРТ НА ТЕРОРИСТИТЕ ФАЩ СМЪРТ НА ТЕРОРИСТИТЕ ФАЩ СМЪРТ НА ТЕРОРИСТИТЕ ФАЩ СМЪРТ НА ТЕРОРИСТИТЕ ФАЩ
49
6
 
13
 
! Отговори
рускиня до 56 преди 2 години
До Черно Мореучения се провеждат в море - която е територия на Русия. Тъй като кораби по суша не ходят - ако ти не си наясно. И граници Русия не е нарушавала. Но ако искаш можеш да се обадиш на Шойгу и да му се накараш едно хубавичко... Сигурно ще се притесни човечецът. И контра-въпрос - какво в черно море крепят британските и американски кораби - каква ивица притежават ?
48
10
 
3
 
! Отговори
Истината преди 2 години
Рашките май се наиграха. Шойгу е издал заповед от 1 май всички войски на украинската граница да се върнат по местата на постоянната си дислокация.
47
9
 
7
 
! Отговори
ДА ЖИВЕЕ РУСИЯЯЯЯЯЯЯ преди 2 години
БРАВО НА РУСИЯЯЯЯЯЯЯА НАЙ ВЕЛИКА НА СВЕТАААААА,ИСКАМЕ ЯДРЕНА ВОЙНААААААА ИСКАМЕ СМЪРТ НС КРАФЦИТЕ ТЕРОРИСТИ ФАЩ СМЪРТ НА ТЕРОРИСТИТЕ ФАЩ СМЪРТ НА ТЕРОРИСТИТЕ ФАЩ СМЪРТ НА ТЕРОРИСТИТЕ ФАЩ СМЪРТ НА ТЕРОРИСТИТЕ ФАЩ
46
7
 
9
 
! Отговори
Обикновен гражданин преди 2 години
Западът бил обезпокоен. А кога краварите хвърляха бомби над цивилни хора в Северна Африка и Азия и бомби с уран в Сърбия, тогава не беше обезпокоен. А за 50-тия щат на САЩ - Хавайските острови, които са на 4000 км от тях, за този референдум какво казва Запада, а? Мълчи. Да ви ... мръс.ните ***.
45
7
 
7
 
! Отговори
Виц преди 2 години
Звъни Лавров на Шойгу и му казва : Слушай, Кужугетович, не удряй по Ню-Йорк, дъщеря ми живее там. Шойгу възмутено: Стига бе! Песков ме помоли да не удрям по Лондон и Париж, Медведев по Берлин, Мизулина по Белгия, Жириновски по Швейцария... Още от нашите звъниха, списъка е дълъг. Лавров, все пак къде да ударя ако се наложи? Ммм, бомбардирай Воронеж, там от нашите със сигурност няма.
44
9
 
7
 
! Отговори
Черно Море преди 2 години
Руснаците притежават 20% от бреговата линия нс Черно море.Да се събират там и да не дерибействат по цялото море.
43
14
 
9
 
! Отговори
Александър Симов БСП преди 2 години
Светът има щастието САЩ да са най-силната държава сега. Вярно е, правят грешки - те не са божества, а хора, мама му стара. Но представете си свят в който да кажем най-силната държава е Северна Корея, не ми се мисли направо. Или пък Русия. Русия е държава, която заслужава презрение, там просто никога не са зачитали достатъчно правото на всеки да има собствен живот. Или пък свят в който талибаните бяха взели надмощие. Кошмарно! САЩ стават симпатични в сравнение с техните алтернативи. Из "20 причини да обичаш Америка", причина 14
42
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Както част от Украинците така и част от Татарите са били КОЛАБОРАЦИОНИСТИ с Немските Окупационни сили."Дали "окупационни" или "освободителни" е въпрос на гледна точка. Факт е обаче, че ти за едната гледна точка си сляп. Не я виждаш. Това автоматично те прави ограничен човек, чиито думи нямат тежест.Отделно, че кланетата на татарите нямат нищо общо с войната.