Над 10 000 войници и 40 бойни кораба в учения на Русия в Крим

Украйна и Западът изразяват тревога от струпването на руски войски
22 апр 2021 15:08, Елка Василева
105
Над 10 000 войници и 40 бойни кораба в учения на Русия в Крим
Снимка: архив, БГНЕС

Руското министерство на отбраната обяви днес началото на големи военни учения в Крим и Черно море, които ще включват над 10 000 войници и повече от 40 бойни кораба, предаде Ройтерс, като се позова на агенция Интерфакс.

Още по темата
Мащабните учения в Крим се провеждат под личното наблюдение на министъра на отбраната Сергей Шойгу като част от демонстрация на сила по южната украинска граница, която предизвика безпокойство в Киев и Запада, предаде Ройтерс.

Руското военно министерство съобщи, че Шойгу е прелетял с хеликоптер над районите с бойци и техника и проверил бойната готовност на военноморските и сухопътните сили.

Украйна и Западът изразяват тревога от струпването на руски войски до украинската граница.

Русия анексира Кримския полуостров от Украйна през 2014 г., което накара Западът да наложи санкции. Киев иска да си върне региона, припомня БТА.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


105
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Браво на Крим, че никога няма да бъде бендеровски.
20
11
 
5
 
! Отговори
БГ е в ЕС и НАТО преди 3 години
Боби, не бягай по тъч линията. Много добре знаеш за договора между Русия и Украйна в който руснаците се задължават да гарантират териториалната цялост на Украйна (включително Крим) срещу предаването на ядрените оръжия на територията на Украйна. Огромна грешка на украинците, че са се доверили на руснаците. Нещо което и вие от петата колона искате да направите с БГ, но няма да ви се получи.
19
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Боби, ако имаш поне малко акъл, ще знаеш че не е нужно да бъдеш русофил за да си добър човек. Даже предвид че русофилите всички плават по течението на едни и същи брътвежи, масово сте подведени и се превръщате в маша в ръцете на хора които чисто и просто ви използват. От години пишеш някакви глупости и защитаваш Русия и когато е права и когато не е права. Аз мога да видя кога е права и кога не е, защото не съм русофил, а обичам всички народи. Ти не си способен да видиш, за теб са винаги прави.
18
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Крим е руски от времето на Екатерина велика, тогава въобще не е имало Украйна, която се пръква изкуствено подобно на Македония през 20-ти век. Да не говорим, че Крим им го дава Хрушчов след ВСВ.
17
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Крим Донбас са Руски - Ленин и Хрусчов са ги подарили на Украйна."Крим е заменка за Таганрог. Няма такова нещо като "подарили". Безплатен обяд няма.
16
4
 
17
 
! Отговори
Нищо лично преди 3 години
Ама те руските войски са си в къщи.Докато тези от НАТО и особено американските са на хиляди мили от своите страни.Какво правят там и кой трябва да се чувства не на мястото си в тази ситуация ?!?Вие какво очаквате. Да ви посрещнат с хляб и сол ли като влезнете в Черно море ?!
15
2
 
10
 
! Отговори
РОКИ преди 3 години
Виждам страх в очите на някои хора
14
14
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Крим се присъедини към Русия по всички норми и правила на международното право"Не знаех, че международното право изисква военни да провеждат изборите и да ги манипулират. Реално, никой в Крим не искаше руснаците, обаче руснаците броят бюлетините и казаха "Крим е руски!". Причината да се завземе Крим е за да се контролира от него Черно Море. Руснаците за това го взеха.
13
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
..."Лъскат саби, щитове"...
12
15
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Само да попитам, какво прави Русия в Крим?
11
3
 
4
 
! Отговори
българин преди 3 години
До: номер 5Сигурно е така както казваш.Не познавам международното право от първата половина на 20-ти век, но изглежда и Адолф Хитлер е извършил Аншлуса с Австрия според строгите международни закони?И там е имало референдум на който над 90% от австрийците са гласували с "JA"!Впрочем, Аншлус на немски значи обединение, а не анексиране.
10
15
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До УточнениеСам не си вярваш какво пишеш. Дори най-верните съюзници (слуги) на Русия не са признали АНЕКСАЦИЯТА на Крим. Такъв аншлус в Европа не се е случвал от ВСВ насам.
9
6
 
16
 
! Отговори
Сплескан натовец преди 3 години
ФАЩ и нато да си обират партакешите и да се изнасят от изчточна Европа,а не да ми изразявт безпокойствия!
8
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Медведев каза на пенсионерите: денег нет, но вьi держитесь. От толкова дрънкане с оръжие как ще има денги. То не са учения, струпвания, маневри, паради, плюмчене, закани, червени линии. Тия още си живеят в лето господне 33-то.
7
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В Крим не искат и да чуят да се върнат при укрите.
6
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ние имаме една гумена лодка и няколко бракувани кораба в ремонт.
5
7
 
21
 
! Отговори
Уточнение преди 3 години
"Русия анексира Кримския полуостров от Украйна през 2014 г., което накара Западът да наложи санкции".Крим се присъедини към Русия по всички норми и правила на международното право, след като обяви независиност от Украйна и после проведе рефереднум като независима държава за присъединяване към Русия. Ако имаше и само една буквичка която не е според международните закони и досега щяха да съдят Русия за Крим, както я съдят за щяло и нещяло.
4
4
 
15
 
! Отговори
US SR преди 3 години
Колко пъти БТА ще припомнят Русия анексира Кримския полуостров от Украйна през 2014 г., което накара Западът да наложи санкции. Киев иска да си върне региона, припомня БТА. Аз *** ли съм ц ц ц ?!
3
1
 
19
 
! Отговори
селянин преди 3 години
Ние коко кораба имаме????????
2
5
 
29
 
! Отговори
Банда нато преди 3 години
Чиновниците в Нато са напълни ли гащите и са си приготвили багажа за бягство.