Над 1500 в ареста след протестите в защита на Навални

Mедии съобщиха, че се използват електрошокови уреди
22 апр 2021 08:35,
41
Над 1500 в ареста след протестите в защита на Навални
Снимка: БГНЕС

Над 1500 души са били задържани по време на протести в Русия в подкрепа на Алексей Навални.

Данните са на неправителствена организация, цитирани от БНТ. Демонстрантите искат освобождаване на критика на Кремъл - Алексей Навални, който изтърпява присъда в затвор край Москва.

Още по темата

Има опасения за здравето на Навални, който започна гладна стачка преди 3 седмици. Съобщава се и за обиски на помещения, свързани с организация на опозиционера.

Вчера хиляди хора излязоха на улицата в десетки градове на Русия. За участие се бяха записали над 465 хиляди души. Властите обявиха акциите за неразрешени. Предварително бяха арестувани опозиционери и сътрудници на Навални. Неговата говорителка Кира Ярмиш беше осъдена на 10 денонощия затвор.

Силите на реда бяха блокирали централни площади и улици и шествия от демонстранти търсеха пътища за придвижване из центъра. Сред хората беше и съпругата на опозиционера Юлия.

В Санкт Петербург също имаше отцепени площади. Местни медии съобщиха, че по време на арестите се използват електрошокови уреди. По данни на организацията. Демонстрациите започнаха в Далечния изток и обхванаха цялата страна.

Руски граждани поискаха свобода за Навални пред кметството в Париж и пред руското посолство в Лондон. Брюксел осъди задържането на сътрудници на опозиционера. Експерти, ангажирани от ООН, призоваха Русия да разреши медицинска евакуация, тъй като животът на Навални е в сериозна опасност.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
1
 
7
 
! Отговори
1001 ? преди 3 години
Да го пуснат от затвора, да му отнемат гражданството и да го качат на самолета и да го изпратят при господарите му. Стига вече са занимавали света какво го боли, какво е ял и какво не...Предател!
30
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Никакви изненади в Мордор.
29
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Действително вчера демонстрациите започнаха в Далечния изток и обхванаха преди всичко градовете милионници, но бяха малобройни и не постигнаха желания от организаторите ефект. За пореден път майданът в Русия не се състоя.
28
2
 
13
 
! Отговори
ЕЛИ преди 3 години
НАВАЛНИ СЕ БОРИ ДА СПРЕ СЕВЕРЕН ПОТОК,ТОВА Е ПРЕДАТЕЛСТВО,ТОЙ ИСКА ДА ЛИШИ ОТ СТОТИЦИ МИЛИАРДИ ДОЛАРИ РУСКОТО НАСЕЛЕНИ--НЕ ПУТИН А РУСНАЦИТЕ ИСКА ДА ЛИШИ ОТ ДОХОДИРАЗСТРЕЛ ЗА ПРЕДАТЕЛИТЕЖАЛКО ,ЧЕ ПУТИН И СЪДИИТЕ В РУСИЯ СА МИЛОСТИВИ
27
2
 
12
 
! Отговори
ЕЛИ преди 3 години
НА ПОСЛЕДНО МЯСТО ПО СВОБОДА НА СЛОВОТОПО СКОРО СМЕ НА ПОСЛЕДНО МЯСТО ПО ИСТИНСКО СЛОВО В ЦЯЛА РУСИЯ СА ИЗЛЕЗЛИ ЗА ПОДКРЕПАТА НА АМЕРИКАНСКИЯТ АГЕНТ ,НЕ ПО ВЕЧЕ ОТ 10 ХИЛЯДИ-НО ТОВА СЕ ПРЕМЪЛЧАВА
26
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няма начин заради 1500 човека други 160 000 000 руснаци да се съобразяват. Демокрацията е когато малцинството се съобразява с мнозинството.Заради един *** *** като Навални или някой друг всички да се съобразяватПовече бой трябва
25
12
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Краино време е този питин да ходи на народен съд и страната да се изтреля нагоре.
24
0
 
13
 
! Отговори
На лъжата краката преди 3 години
над 465 хиляди души...а нови снимки няматае ли? - че тия са без намордници незнайно от кога.искаме от от перспективата на "участниците"Имам съмнение че цялото западнодно флеш-моб събитие е изцяло виртуално.
23
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
1500 ??Това с виртуалните ботове ли?
22
2
 
5
 
! Отговори
глас от тъдява преди 3 години
Платени *** на разни НПО-та на хранилка при $оро$. В Испания из ония дни спретнаха някаква манифестация в стил "Зрял соц"- с портрети на сталин, ленин , маркс и др. под. И участниците от далеч се виждаше че са отишли за 20? и един сандвич. Жалко че подобни са способни да променят хода на историята
21
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 25Аз съм живял пре Комунизма в България и съм бил 15 пъти в Русия. Работил съм с руснаци.Не ми обяснявай дали разбирам Русия, пале.
20
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Истински БългаринРусофилите сте типични, че когато се сблъскате с нещо, което ви е непоносимо да го приемете, веднага се вкарвате във фантазии за сценарий, който да ви обекчи от натиска, за да продължите да тролите. Нарича се паралелна реалност и е типична за волево слабите, които имат нужда от бягство, когато имат проблеми, независимо дали става дума за оспорване на мнение или реална проблемна ситуация от реалния живот.
19
15
 
16
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 3 години
До Истински Българин ... Като си българин защо изповадяш българщината си с руски акцент, май си от тези българи дето майките им са руски гражданки доведени навремето от Коми, или пък си от тези "българи" дето бабите им е посрещаха една окупационна армия на 9-ти септември с хляб, сол и свалени *** ... И като си тръгнал да правиш реклама на Матушката си, не се наричай българин, а още по-малко "истински" ... !!!
18
16
 
24
 
! Отговори
Истински Българин преди 3 години
Нека соро-со-ид-дните дженд-ъррско -***-деру-нгел-ски *** начело с Чебурашка знаят Крим винаги ще е руски!Украйна никога няма да влезе в НАТоУкрайна никога няма да влезе в ЕС Никога няма да има Борисов 4 САЩ запада ,докато Китай ,Индия ,Русия се въздигатВие винаги ще си останете прода-ж-ници на България За ку-хит-е л-е-йки пак обяснявам най-големия кошмар за САЩ е да се обединят ресурсите на РУсия с Германския техн.прогрес ,това значи край за краварите
17
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И так надо! Бой по *** кратуни!
16
15
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всеки диктатор бленува да бие населението си и да завземе чужда територията.
15
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ДажеУмножи ли са по 5.
14
3
 
21
 
! Отговори
Джо Байдън преди 3 години
Убийте протестиращите и ги обявете за анархисти атакуващи демокрацията. После пуснете армията по улиците и всички медии ще ви хвалят като нас.
13
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонименв другия ви сайт пишете за 450 арестуваниhttps://investor.bg/evropa/334/a/nad-450-dushi-sa-arestuvani-na-demonstraciite-v-podkrepa-na-navalni-v-rusiia-326501/
12
16
 
3
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 години
ВЪВ МОМЕНТА МЕРКЕЛ Е ГЛАВНИЯ ПОКРОВИТЕЛ НА РЕЖИМА В КОМУНИСТИЧЕСКАТА ФЕДЕРАЦИЯ!!!МЕРКЕЛ ДА СЕ МАХА , ЧЕ ДА МОЖЕ ЕС ДА НАЛОЖИ МНОГО ПО СЕРИОЗНИ ИКОНОМИЧЕСКИ САНКЦИИ НА КОМУНИСТИЧЕСКАТА ФЕДЕРАЦИЯ!