Русия обяви петима полски дипломати за персона нон грата

На 15 април Варшава изгони трима служители на руското посолство
23 апр 2021 14:25, Елка Василева
77
Русия обяви петима полски дипломати за персона нон грата
Снимка: архив, БГНЕС

Посланикът на Полша в Русия Кшищоф Краевски, който беше извикан днес в руското външно министерство, е бил информиран за решението на Москва да експулсира петима служители от полската мисия, които трябва да напуснат страната до 15 май. Това се казва в разпространен коментар на министерството, предаде ТАСС.

Още по темата
"Като ответна мярка срещу провокативните действия на Полша по изгонването на руски дипломати, въз основа на принципа за взаимност, министерството обяви за персона нон грата петима служители от посолството на Република Полша в Руската федерация. Те трябва да напуснат територията на Руската федерация до края на деня 15 май 2021 г.", съобщи руската дипломация.

На 15 април Варшава обяви трима служители на руското посолство за персона нон грата. Основание за това беше "нарушаване на условията на дипломатическия статут и провеждане на мероприятия в ущърб на републиката".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


77
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Русия заплашвала САТАНАТО със ученйя във Черно Море и Границата си , а Не е ли заплаха за Русия ученйя на САТАНАТО във Черно Море ???
41
1
 
5
 
! Отговори
Нищо ново преди 3 години
До Хмм: Не е наша работа да съдим кой крив, кой прав. Може ли да се вярва на пропаганда? А в случая, работата е проста - действа се реципрочно. Едните като изгонят дипломати, гонят и другите.
40
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 44 1815 г след поражението на имп. Наполеон от КОАЛИЦИЯТА водена от Великобритания ( Великобритания, Австро- Унгария, Прусия, Швеция...и Русия) Полша е била разделена това е факт, но не винаги е било така, векове наред Полша е доминираща в борбата и с русия, говоря за Жечпосполита- Великото Полско- Литовско кралство, а през 17 век поляците превзимат Московията ( дн русия) и налагат за княз полски велможа! Та такива ми ти работи
39
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Провокират Русия и после са Заплашени !!!!! Добър за САЩ и Клика е всеки приведен ниско на Четри Крака и лош е всеки изправен на Два Крака .... Путин Не е. Горби - Пешката !!!!!
38
6
 
3
 
! Отговори
Хмм преди 3 години
Разбира се, Русия е невинна. България, Украйна, Полша, Чехия, Словакия, САЩ, ВСИЧКИ лъжат, но не и Русия. Тя нищо лошо не прави. Нали, другаре?
37
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В русия като изгонат чехи, покяци . ще останат азиаците. Та това ли е целта.
36
0
 
2
 
! Отговори
Поляците за Русия преди 3 години
До Анонимен 38: Чети историята:На Виенския конгрес през 1814-1815 г. Полша е разделена между Австрия, Прусия и Русия. Едва след Първата Световна война днешна Полша става самостоятелна държава.
35
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Фолклора ни няма нищо общо с руския, архитектурата също, кулинарията- нищо общо, в народните предания никъде дори не е споменато за русия ( а и от къде на къде ще я споменават), възрожденците ни преобладаващо са мразели русия и още повече политиката и на Балканите! Само православието, но то не е руско, а е прието от русия, както и от нас сърби, румънци и т.н от И римска империя
34
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Я пак кажи? Поляци разделяни между Русия и Австро-Унгария?Вярно е! Виж: russian partition of poland
33
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да гонят руснаците поляци си е глупост. Та поляците са най културни и цивилизовани в тая държава. Руснака само губи от това.
32
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 32. Китай си придърпва от РФ територията и това я устройва и без война със САЩ или НАТО. За ЕС е жалко защото при 500мил. Население В това си положение територията на ЕС е гъсто населена и с малко резурси.
31
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До32. Нито НАТО нито Китай мислат за война. Русия си държи под напрежение народа за да не се бунтува. Да се задържи номенклатурата на Кремъл по дълго
30
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Поляците страдат от патологично русофобство. Има исторически причини за това. Доста време са били разделени между Русия и Австроунгария."Я пак кажи? Поляци разделяни между Русия и Австро-Унгария?
29
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
31 Това са ГЛУПОСТИ, я ни кажи кое на нас българите ни е " общото" в културно отношение с азиатците наречени по някаква причина руснаци??? Изброй кое е това химерно " общо?! Нищо общо нямаме с руснаците нито като етнос, нито като култура, нито като минало! През средновековието никакви отношения не сме имали, освен войната в края на 10 век ( при цар Петър!), когато Светослав ни удря в тил заедно с ромеите! Но и тогава сме им свети ли маслото на твоите братчедушки"
28
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Русофобството сред българите винаги в някаква степен е равно на българофобство."В България няма русофобство. Но има русофилство. В България или не им пука на хората за Русия, или я харесват.
27
1
 
2
 
! Отговори
Поляците за Русия преди 3 години
До Анонимен 28: "Тия руснаци съвсем се сбъркаха да си гонят славяните поляци."?Поляците страдат от патологично русофобство. Има исторически причини за това. Доста време са били разделени между Русия и Австроунгария.Така ако някой иска да чуе нещо негативно за Великобритания трябва да отиде в Северна Ирландия, а ако иска да види хора, които не харесват САЩ трябва да отиде в Мексико. Това е негативизмът към силният съсед.
26
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако Нато продължава да се дразни с Русия и Китай, ще стане такъв бой, че само ще се надяваме да обявим неутралитет и да чакаме да се размине. Освен това и Турция и Иран ще са с руснаците. Тази война просто ще ни върне в детската градина и съдейки по това, че обикновенно избираме губещата страна...англосаксите може и да гризнат дървото този път.
25
10
 
6
 
! Отговори
Русофобството преди 3 години
Русофобството сред българите винаги в някаква степен е равно на българофобство. Защото изкуственото отчуждаване от една съседна и могъща държава, от която няма как да не зависим, от която много може да се вземе, от народ с много сходни характеристики като българските, от култура и религия, сходни на българските означава минимизиране на възможности, на ресурси от всякакъв характер за развитие на България.
24
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хора, разберете, че не Русия е лошият в този филм. Те просто не желаят да се строят военни бази и да се разполагат ядрени оръжия до техните граници. Не русия е разположила хиляди войници и предизвиква конфликти по целия свят от поне 50 години. По същата схема американците се заяждат и с далеч по-мощна държава Китай. Те ги направиха силни, а сега реват. Единственото, което ще предизвикат е трета световна война, която никак не е сигурно, че ще спечелят.
23
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всички мразили русия ФАКТ