Организацията на Навални получи забрана да извърша почти всякаква дейност

Тя рискува да бъде призната за екстремистка
27 апр 2021 19:27, Нели Христова
105
Организацията на Навални получи забрана да извърша почти всякаква дейност
Снимка: БГНЕС

Руският съд забрани днес на основания от опозиционния лидер Алексей Навални Фонд за борба с корупцията да извършва на практика каквато и да било дейност, включително да публикува материали в интернет, да организира протести или да участва в избори, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

Още по темата

Директорът на ФБК Иван Жданов заяви в социалните мрежи, че московски съд е забранил на организацията практически всяка дейност, включително да използва обществени медии и използва банкови сметки.

По-рано пресслужбата на московския съд заяви, че е "забранила определени дейности" на Фонда на Навални, без да уточни подробности. Делото беше разгледано при закрити врати.

Организациите, свързани с Алексей Навални, рискуват да бъдат признати за екстремистки след искане на прокуратурата в средата на този месец. Това би довело до забрана на дейността им в Русия и тежки присъди за сътрудниците им.

Вчера съдът вече разпореди прекратяване на дейността на ФБК и регионалните щабове на Навални в страната. Те вече заявиха, че ще спрат дейността си, за да защитят служителите си.

Фондът за борба с корупцията е известен с множеството си разследвания на корупцията във властта в Русия, които бяха публикувани в Ютюб, припомня АФП. Офисите на Навални в страната публикуват собствени разследвания и организират кампании "за интелигентно гласуване", като подкрепят кандидати, които имат най-добри шансове да победят фаворитите на Кремъл.

Самият Навални се намира в затвора по обвинение, че е нарушил условията на предишна присъда срещу него по дело за измама, която той отхвърля като политическа. В петък той прекрати гладната стачка, която провеждаше в течение на 24 дни като протест срещу условията, при които е задържан.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


105
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Навални да го регистрират, ако не са като запападен агент.
6
13
 
7
 
! Отговори
Слава Україні БРАТЯ преди 2 години
Ми за ц степи, за лси гори,За лани широк, за Чорне море.За Небесну Сотню, за Тараса брата,За нашу свободу ми побороли ката!З нами Свята Вра, з нами Бог правда, ми проти того, щоб брат шов на брата.А якщо вйною тод начувайтесь,Нас нщо не зупинить! Слава Укран!
5
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За путинистите Бойко е диктатора
4
6
 
13
 
! Отговори
Киро Рамбото преди 2 години
За мен няма съмнение, че Нахални обслужва западни интереси в ущърб на руската държава.
3
6
 
5
 
! Отговори
Ха-ха преди 2 години
Путин този си го харесва. Удобна опозиция е. Също като Корнелия
2
10
 
5
 
! Отговори
Паскуал Тонеff преди 2 години
Свобода за Олексей Навални бееееее, ЕЙ!
1
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
НПО-то на Навални не е над руските закони да се жалва на арменския поп.