Лавров: България е решила да надмине Чехия

Руският външен министър отговори на обвиненията от България
28 апр 2021 15:49, Елка Василева
262
Лавров: България е решила да надмине Чехия
Снимка: архив, БГНЕС

Брюксел би трябвало да внесе яснота по въпроса за отношението за частните предприемачи към складовете за боеприпаси в Чехия и България – това заяви руският външен министър Сергей Лавров, коментирайки обвиненията от страна на България към Русия, цитиран от ТАСС.

По-рано днес българската прокуратура заяви, че е възможно шестима руснаци да са имали отношение към четири инцидента с взривове в складове или производствени помещения за оръжия и боеприпаси на територията на България. На трима от тях са повдигнати обвинения за покушението срещу бизнесмена Емилиян Гебрев.

Още по темата

„Мога да допусна, че ЕС все пак трябва да бъде загрижен заради ситуацията и в Чехия, и в България. Ситуацията, която е свързана с това, че отношение към търговията с оръжие, към съхраняването на боеприпаси имат някакви частни предприемачи. ЕС е длъжен все пак да отговори на въпроса, който ние зададохме и който се заключава в това доколко ЕС контролира изпълнението от страна на неговите членове на задълженията по различни документи в сферата на търговията с оръжие“, каза Лавров.

Руският министър отбеляза, че времевата рамка от 2011 г. до 2020 г., в която България обвинява граждани на Русия в организирането на четири взрива в оръжейни заводи в страната, създава усещането, че в обвиненията си София е решила да засенчи Прага.

„Самата времева рамка – за последните 10 години, получава се, че или българската страна не е знаела нищо и едва сега, след като в Чехия изведнъж се сетиха за събитията от 2014 г., е решила да надмине чехите и да погледне по-дълбоко в историческата ретроспекция. Или през цялото време те са знаели какво се случва, но по някакви причини не са давали гласност на това“, каза Лавров.

Коментирайки обвиненията на България в причастност към взривове в оръжейни складове, Сергей Лавров каза още, че така може да се стигне и до подозрения в убийството на ерцхерцога Франц Фердинард. „Добре, че все още не сме убили ерцхерцога Фердинанд, но съдейки по всичко, се върви към това“, каза Лавров.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


262
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
129
5
 
6
 
! Отговори
Русия=Психиатрия преди 2 години
За мен е по-важно да се издирят българските ятаци които са захранвали руските шпиони с информация за конкретните доставки. Един да хванат, в участъка ще си каже и майчиното мляко. Русофил = Национален Предател.
128
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 149Хитлер в младините си е бил впеачтлен от комунистическите символи и пропаганда :)) Говорим за символите, всички знаем че ги е мразил, както и капиталистите, особено Рузвелт :)) Той затова е наблягал на пропагандата и символите на Третия Райх, осъзнавал е, че това е много силно оръжие и средство за контролиране на масите :)))
127
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Русия и България са тотално разделени от copocoидните *** в двете държави.Точно на такива се плаща КАКТО В РУСИЯ, ТАКА И В БЪЛГАРИЯ ОТ ЦРУ И САЩ.Руските copocпии успешно зарибиха общественото мнение там, че:- Българите са предатели- България във всички войни е била срещу Русия и СССР- България е предала Русия след 1991Българските copocпии към Козяк ги четете всеки ден.Така, два братски народа се настройват един срещу друг, ненавиждат се и ЩЕ ВОЮВАТ.РАЗДЕЛЯЙ И ВЛАДЕЙ ПPOCТAЦИТE!
126
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До БобиНеволята на Путин всъщнодт е лъжата с която той се надява да оневини Русия и да я направи велика. Вместо величие предизвика единствено отвращение към Русия от останалия свят.
125
14
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не знам България какво е решила да подмине, но Русия подминава хитлеристка Германия по злобна демагогия. Рибентроп и Гьобелс пасти да ядат пред изпечените руски демагози.
124
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 138ПСВ е империалистическа война. Сърбия цели да направи югославска империя на балканите, Германия иска колониите на Англия, САЩ и Франция, Русия иска проливите. Всеки иска да направи империя. Както винаги отнасят го джуджетата като България, която е допълнително орязана.
123
8
 
5
 
! Отговори
Русия=Психиатрия преди 2 години
Сега като се загледах в снимката на руския агент Чепига страшно ми заприлича на едно русначе което пребих на един пионерски лагер по времето на соца. Ако е бил в Кранево през 1989 е 100% той.
122
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Айде ся евроатлантикът Плевнелиев, дето си мисли, че кат гледа страшно, изглежда по-сериозен, да нарамва пушката и да отива да освобождава Крим.И да доведе лично Руслан Боширов и Александр Петров, подарък за Байдън.Има ли един единствен българин готов да умре за държавата. Не за близките, не за Родината, а за държавата. Щот от много д.ър.в.е.н.е на руснаците, може и да ни се наложи.
121
3
 
7
 
! Отговори
Цц преди 2 години
Пълни глупости. Няма такава щуротия. Агенти, шпиони ...и Джеймс Бонд завива шоколада в станьол...смешна работа
120
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
През живота си не съм чул Русия да си е признала нещо или да се е извинила за нещо
119
8
 
7
 
! Отговори
мдаа преди 2 години
Я си прибирайте шпионите и си гледайте препарияния гей в центъра на Масква
118
0
 
5
 
! Отговори
до 135 преди 2 години
.....не виждам отговор на въпроса защо руснаците подписаха пакта Р-М.като попрочетеш по сериозни книги от тези папагалските ще разбереш, подсказка виж 37,38 година какво се случва с Чехословакия......за това много много не се говори, ей така угодно се пропуска
117
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 128Сърбин е виновен за ПСВ, имат невероятен късмет сърбите, щото винаги са яли бой от нас и винаги некак си са се облагодетелствали, без да се покажат като "военна машина" :)) Късметът им продължава, въпреки че Вучич беше унижен по най-долния начин от Тръмп, седнал на столче и седи като нас ран .... :)))
116
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
6 взрива извършени от ГРУ във България
115
7
 
8
 
! Отговори
Веселинъ 7112136860 преди 2 години
Господин Лавров, започнахте ли да сглобявате новите нации против Царство България? Колко много Ви е яд,че най-древната земя и първа цивилизация в света е Царство България , нали? Какви са Ви новитенаходки? Перпериконска нация, Люлинска нация, Младостка нация, Западнопаркова нация... Царство България е безсмъртно , господин Лавров...Безсмъртно и непобедимо ! Ето затова се хванахте да цакате политика с педофилизирани следовници на извратения арабо-евреин Мохамед.Комплексари!
114
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
жалки слуги сме си ние, да ви кажа взривовете в Челопеч да дело на Путин, фалшивата граната която уби един американец в Сопот на демонстрации е поставена от руснаците. Оная допитопна фабрика за утилизация на мини и там е имало руско участие с някоя радиоуправляема мина замаскирана в многото. Въобще тез гадни рашки шетат като у дома си.
113
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бобка, продължавам да не виждам отговор на въпроса защо руснаците подписаха пакта Р-М.
112
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Без силно ДС съсипвано от Костов умищлено, България стана разграден двор.
111
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бобка, ти в сърцето си не си станал лош човек, но в тая посока си тръгнал. И хората се опитват да те накарат да се замислиш, а собственото ти мракобесие те кара да се връщаш сам в тинята, мислейки си, че си по-напреднал от всички останали. А има и по-напреднали хора от теб, но по-остарели и имат житейския опит да знаят кога трябва да водят сериозен спор и кога да го избият на сарказъм и да не си го слагат на душата.
110
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 123Казаците на царя всеки ги буха в ПСВ и неслучайно болшевокоте ги изгонват от СССР. Но Добруджа е върната на Румъния след ПСВ.