Лавров: България е решила да надмине Чехия

Руският външен министър отговори на обвиненията от България
28 апр 2021 15:49, Елка Василева
262
Лавров: България е решила да надмине Чехия
Снимка: архив, БГНЕС

Брюксел би трябвало да внесе яснота по въпроса за отношението за частните предприемачи към складовете за боеприпаси в Чехия и България – това заяви руският външен министър Сергей Лавров, коментирайки обвиненията от страна на България към Русия, цитиран от ТАСС.

По-рано днес българската прокуратура заяви, че е възможно шестима руснаци да са имали отношение към четири инцидента с взривове в складове или производствени помещения за оръжия и боеприпаси на територията на България. На трима от тях са повдигнати обвинения за покушението срещу бизнесмена Емилиян Гебрев.

Още по темата

„Мога да допусна, че ЕС все пак трябва да бъде загрижен заради ситуацията и в Чехия, и в България. Ситуацията, която е свързана с това, че отношение към търговията с оръжие, към съхраняването на боеприпаси имат някакви частни предприемачи. ЕС е длъжен все пак да отговори на въпроса, който ние зададохме и който се заключава в това доколко ЕС контролира изпълнението от страна на неговите членове на задълженията по различни документи в сферата на търговията с оръжие“, каза Лавров.

Руският министър отбеляза, че времевата рамка от 2011 г. до 2020 г., в която България обвинява граждани на Русия в организирането на четири взрива в оръжейни заводи в страната, създава усещането, че в обвиненията си София е решила да засенчи Прага.

„Самата времева рамка – за последните 10 години, получава се, че или българската страна не е знаела нищо и едва сега, след като в Чехия изведнъж се сетиха за събитията от 2014 г., е решила да надмине чехите и да погледне по-дълбоко в историческата ретроспекция. Или през цялото време те са знаели какво се случва, но по някакви причини не са давали гласност на това“, каза Лавров.

Коментирайки обвиненията на България в причастност към взривове в оръжейни складове, Сергей Лавров каза още, че така може да се стигне и до подозрения в убийството на ерцхерцога Франц Фердинард. „Добре, че все още не сме убили ерцхерцога Фердинанд, но съдейки по всичко, се върви към това“, каза Лавров.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


262
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
109
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До За съжалениеДС беше разбито и съсипано от Костов и СДС.
108
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Изкуствен интелект е напреднал толкова много че той пише и статии и особено коментари. Управлява се от Силиконовата долина. Злобни коментари от изкуствен интелект срещу Русия.Поставя минусчета . Дори се чуват скърцащите зъби на деменциpaния Бай Дън. Единственото което правят е да предоставят тема за която ще пише. Според OPENAI повече от 300 приложения използват GPT-3 което е част от поле наречено обработка на естествен език. На ден изписва над 4.5 милиарда дума. Фащ и изкуственият им интелек
107
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сърбия застреля австриеца Франц Фердинант в 1914 г. за да направи война и се разшири на Югославия. И успя, но 1991 г. се разпадна и сега не се знае къде е в Косово и Босна.
106
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И тоя *** изникна...
105
5
 
7
 
! Отговори
Генерал де Гол преди 2 години
"Руснаците никога няма да бъдат щастливи, ако знаят, че някой живее по-добре от тях. И понеже те не са способни на прогрес, злобата и фрустрацията са тяхно постоянно душевно състояние."
104
4
 
1
 
! Отговори
За съжаление преди 2 години
в България не само руските дипломати са шпиони но и ДАНС и военно разузнаване и всички дето трябва да търсят руски шпиони. Затова само като ни ги покажат от САЩ или Чехия или ЕС се удряме по челото и почваме да сочим с пръст напосоки. А дори си имаме пРезидент дето не смеем да му направим импичмънт та да не нарушим дипломатическите отношения. Няма какво да се прави, с дипломацията е приключено - на прага ни се готвят за война. Ще имаме късмет ако е само Студена война.
103
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 110Българската армия е бухала казаци в Добруджа, все пак да не ги обиждаме щото не се знае утре на кого ще сме пръв приятел :)) Нали се сещате, че те имат изгода от нас, както и ние имаме изгода от тях :)) Ако врътнат кранчето, нема да се ядосвате що имало толкова трошки в кочинката и не можеш да се разходиш като нормален челяк :)) Те от своя страна се гордеят че са ни освободили, мислят се за велики но това им докара трън в гащите :))
102
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ГЕШЕВ :ТОВА ГО НАПРАВИ РУСИЯ ГЕШЕВ :СТИГА СЪМ РАБОТИЛ. ДА ИДА ДА СИ ПРИБЕРА ЕВРОПЕЙСКИТЕ ПАРИ. ЛЕСНА РАБОТА ГОСПОДИН ГЕШЕВ. ВИНОВЕН ТИ Е ПУТИН ЧЕ СИ ПPECTЪПНИК
101
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всички знаят, че взривовете в складовете в цяла Източна Европа бяха за да се прикрият кражбите и липсите в държавния военен резерв. Нашите не могат да излъжат когото и да е било. Само си плюят в паничката така.
100
4
 
3
 
! Отговори
Веселинъ 7112136860 преди 2 години
За да не се получава конфузия. СССР и Руска Федерация са едно и също нещо.Русия е друго нещо,което не съществува. Много отдавна Русия бе зауправлявана от грузинци,сефарди,шкенази,арменци и турци. Много отдавна. Русия вече няма идентичност. Просто хора,които не са руснаци управляват Русия и употребяват и малкото останали етнически руснаци за политики на злото. Това е краят на лъжата,господин Лавров. Върнете ни заграбеният език и теритириите български!
99
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До АнонименЯ кажи кои подписаха Мюнхенското споразумение и кога го подписаха?
98
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Всеки път когато България е излизала срещу Русия, е завършвала с национална катастрофа."То почти винаги Русия излиза срещу България, а не България срещу Русия.
97
4
 
4
 
! Отговори
Истината преди 2 години
До Анонимен...... Всеки път когато България е излизала срещу Русия, е завършвала с национална катастрофа.... Край нямат руските митове и легенди, с които са напълнени русофилските глави!
96
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
България чрез българските складове в Чехия е доставяла оръжия на киевските фашисти за да избиват цивилни руски граждани в Донецк и Луганск. При в нарушение на оръжейното ембарго което наложи ЕС на Украйна след конфликта през 2014 година.
95
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бобка, кажи сега, руснаците защо подписаха пакта Рибентpoп-Moлoтов?
94
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Частни нечастни предпиемачи, факта си е факт, Русия по точно нейните държавни воени разузнавателни служби извършиха тежки терористични нападения в Чехия и България. Това трябва да коментира господин Лавров а не какви били предприемачите.
93
4
 
7
 
! Отговори
Баба Ванга преди 2 години
До 2025 година Русия ке връща територии започващи с буквата "К". Крим, Курилски острови и Калининградска област! А през 2030 година на украинско-китайската граница ще се открият допълнителни КПП!
92
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всеки път когато България е излизала срещу Русия, е завършвала с национална катастрофа.
91
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ГЕРБЕВ (КАКТО И НАВАЛНИЯ ) СА МЕЖДУНАРОДНИ ПРЕСТЪПНИЦИ. ОБСЛУЖВАЩИ ИМПЕРИАЛИСТИЧЕСКИ ИНТЕРЕСИ НА УБИЙЦИТЕ ОТ САЩ. ГЕРБЕВ ТЪРГУВА СЪС ЗАБРАНЕНО ОРЪЖИЕ ОТ ООН УБИВАЩО НЕВИННИ ХОРА, ДЕЦА В СИРИЯ, АФГАНИСТАН. СЪДЪТ В ХАГА ПОДКРЕПЯ ВОЙНИТЕ И УБИЙСТВАТА ЗАТОВА НА ТАКИВА КАТО ГЕРБЕВ НЯКОИ ДРУГ ТРЯБВА ДА ДАДЕ СПРАВЕДЛИВОСТ
90
9
 
3
 
! Отговори
Веселинъ 7112136860 преди 2 години
Лавров, привет от нас-българите,благодарение на които не говорите Идиш. Ние Ви дадохме език и азбука. Вие,преди около 30 години ни пробутахте на най-омразните ни врагове-турците.Същите,с които Путин ходи на опера. Вашата еврейска военна машина не ни впечатлява, защото не харесваме еврейската "култура". Вие,господин Лавров унищожихте Българското Царство,а в последно време убихте и Престолонаследникът на Българският Трон Княз Кардам. Царското ни семейство не е Романови, защото не сме роми.