Захариева: Предстои сериозен разговор с посланика на Русия

Искаме руски туризъм, но не за сметка на сигурността, заяви тя
29 апр 2021 09:27,
86
Захариева: Предстои сериозен разговор с посланика на Русия
Снимка: БГНЕС

Ще имаме много сериозен разговор с посланика на Русия у нас. Самият разговор в дипломацията е действие. Реагираме всеки път, когато се нарушават интересите на България. Със сигурност ще има действия. Правим анализи и скоро ще обявим своето решение. Това заяви пред Нова тв вицепремиерът и министър на външните работи в оставка Екатерина Захариева.

Вчера стана ясно, че се разследва руска следа във взривовете в заводи за боеприпаси у нас. Прокуратурата сравнява четири случая на такива взривове у нас, при които е забелязано сходство. Те са станали през последните 10 години.

"Искаме да развиваме туризъм с тях и да имаме равнопоставени отношения, но това не трябва да става с цената на националната сигурност на България", каза още Захариева.

"В последната година и половина изгонихме доста руски дипломати. Реагираме всеки път, когато считаме, че има неприемливи и неприятелки дейстивия на територията на България", допълни Захариева.

Запитана откога знае, че прокуратурата работи в тази посока, тя отговори: "От вчера. Няколко дни преди това те изискаха документи от МВнР. Знам, че работят от доста време и с чешките служби. Разкритието там със сигурност е станало повод да се вгледат тук и да се търси връзка с други казуси в България".

"Ако искаме да имаме правова държава, всяка институция трябва да си върши работата по законите в България. Външният министър е човек като всички останали. Аз имам информация тогава, когато се налага да я имам. Знам, че работят, в постоянна координация съм със службите, но като всеки български гражданин получавам това, което наблюдаващият прокурор счита, че няма да навреди на разследването", продължи темата Захариева.

"Знам достатъчно, за да мога като външен министър и като правителство да вземем съответните политически мерки. Разследването е едно, политическите мерки са друго", каза още тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


86
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
0
 
1
 
! Отговори
джо преди 2 години
Това момиче, какъв министър беше? И нея я назначиха Гербавите от някое кръстовище, защото знае английски. Тяхната вече е изпята, обаче още хвърлят къчове като заклани кокошки. Питам, кой сериозен Руски дипломат, ще беседва с наш представител, още повече при сегашното положение в оставка??? Ние даже не сме в положение да поставяме някакви условия.
52
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
не ни трябват руските туристи.Заводи трябва да се строят а не плажове барчета
51
3
 
2
 
! Отговори
да те видим Захариев преди 2 години
Да те видим Захариев колко си достоен министър, колко ще си твърда в защитата на БългарияДали ще мрънкаш или ще настояваш да се изметат шпионите от тук
50
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Искате туристи, на получавате бомбаджии.
49
1
 
5
 
! Отговори
Ганьобалкански преди 2 години
ние заприличахме като изнасилените холивудски актриси, след 10 години се сетихме, че са ни изнасилили а не сме правили секс с любов( а сме си трайкали с интерес). дори за македония днешните ни "приятлечета" ни натискат пак нас, а не македонците.
48
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Гербаните ме веселят яко. Сега като са се взели на сериозно и като смятат, че само те са можещи та чак са се забравили. Ние не сме забравили, че всички сте "калинки". За толкова години управление оправиха само себеси. Апартаменти, суджуци, къщи за гости, подпорни стени, магистрали, мерцедеси, чекмеджета, Барселона, джипки на лесничейство човек може да пише до безкрай. За народа пенсия 300 лв. И минимална 650 лв., което е подигравка. Замъкнаха страната на последно място.
47
2
 
8
 
! Отговори
пущиняк преди 2 години
Тая дали е въртяла и тя дудуcи на Бойко?Малко по сериозно- тези случаи ме накараха да си спомня един епизод от "Спецназ", когато накрая на филма взрривиха буса с ПЗРК-тата, заедно с ***, което ги продаваше на чеченците!
46
2
 
15
 
! Отговори
Какъв, преди 2 години
Каткеее, Катке. Преди да те назначат за МвнР имаше един дет беше назначен за президент с потупване по врата. Той се слагаше на новите братя повече от теб,даже си издейства снимка с Обама и жена му и си мислеше,че е готов поне за председател на ООН. От всичкото дет си мислеше стана бейбиситър. Та и с теб така. На всички е ясно,че не ставаш и за ***,така че не се напъвай със сериозните разговори с Русия .
45
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
По време на втората световна война, Гьобелс е внушил на немския народ, че ако попаднат в плен на руските войници, ще бъдат подложени на зверства и дори канибализъм. След като руснаците започнали да наближават, около 6000 човека се самоубили, за да не бъдат изядени от руснаците. Силата на словото е велико нещо.
44
0
 
18
 
! Отговори
Хм !? преди 2 години
Е, един сериозен има - посланика на Русия. А другия сериозен откъде ще го намерят. Има ли такъв в МВнР? Защото за толкова години получаване на заплати от Катка и Георг ,в това министерство сериозен човек не сме видели.
43
5
 
28
 
! Отговори
на гол корем пищов преди 2 години
Тая кукувица от снимката е достойна само за съжаление!
42
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много сериозен разговор между двама несериозни или поне един,понеже не познавам посланика.
41
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До В неведение съмНе си ли забелязал, че няма такива, които не се считат за нормални?Ще ме извиниш, но нормалното, което в момента се случва в нормалните държави, които имаш предвид, аз не мога да го приема за нормално, а следователно и оценката ви за Русия.
40
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бедата е там, че далеч не всеки път реагирате, когато нарушават интересите на България.
39
16
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Захариева, набий канчето на Митрофанова!!!
38
25
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Захариева!Докога ще им стоите наведени на тия убийци!Връчвате му нота и не разговарят с него.СТИГА ВЕЧЕ РУСНАЦИ ДА СЕ РАЗПОРЕЖДАТ С БЪЛГАРИЯ!
37
6
 
31
 
! Отговори
Владо преди 2 години
Захариева май не е наясно, че ВСЕКИ Е НЕВИНЕН ДО ДОКАЗВАНЕ НА ПРОТИВНОТО, А НЕ ОБРАТНОТО. Не Русия трябва да доказва, че не е взривявала, а обратното, иначе е клевета.
36
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тая наща вика :''Искаме руски туризъм''А руснаците чуват :''руски тероризъм''.
35
3
 
15
 
! Отговори
VVVVVVVVV преди 2 години
СЕРИОЗЕН РАЗГОВОР ..КАКВО ЛИ ЩЕ МУ ИСКА ...ЗА КАКВО ЛИ ШЕ СЕ МОЛИ...ЗНАЕ ЛИ НЯКОЙ
34
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
тая я гледах сутринта, по някакъв сутрешен блок. Не и млъкна устата!