Без руснаци по морето, Русия спира полетите на своите туристи за България

Ситуацията е сложна заради напрежението Москва-София
4 май 2021 19:07, Анисия Иванова
1157

Русия спира полетите на свои туристи за България - за това алармираха от Регионалната туристическа камара. Това се случва след призива на руския политик Владимир Жириновски, един от най-горещите привърженици на президента Владимир Путин, който поиска държавата официално да забрани купуването на имоти в България, както и пътуванията до страната ни с туристическа цел.

След като британските и германските туроператори анулираха полетите до България за месеците май и юни, сега това се случва и с полетите от Русия.

"Полетите им за Бургас за месец май са отменени, като следваща дата не е поставена. Също така имаме информация от руски граждани, че в момента нашето посолство не издава визи за България. Визи се издават само за смесените бракове", заяви Христина Славова от Бургаската регионална туристическа камара.

Още по темата

В Поморие, дори в квартала, станал известен като "Малката Москва", не се чува руска реч. Няма ги собствениците на имоти, които си идват през лятото в България.

"Резервации правят. Всички очакваха решението при какви условия ще се влиза в България, но на този етап предплата не взимаме от руски туристи, тъй като миналата година се налагаше да ги връщаме. И миналата година имахме много резервации, но всички знаем какво се случи през сезона", обясни управителят на хотел в Поморие Деляна Цонева.

Александър от две години живее в България. Казва, че след забраната да пътуват в Турция сега руснаците няма да почиват и на нашето море.

"Все едно е какво е казал Жириновски, главно е това, което е казал диктаторът. А диктаторът отмени полетите за България, както знаете преди това ги отмени и за Турция. На този етап всички полети са забранени. Пропагандата е, че България не може да приеме тези полети, разбира се това не е така. Досега летяха, нямаше проблем", категоричен е Александър Викторович.

Миналото лято спадът на руските туристи е бил 60-70%, на места до 80% основно заради пандемията. От бранша казват, че сега ситуацията е още по-сложна заради напрежението в дипломацията между България и Русия.  

Вижте повече в репортажа на Стиляна Георгиева по
Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1157
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
795
24
 
24
 
! Отговори
Неделко Миленковски преди 2 години
Не че наказват България, просто денги нету....това е суровата реалност в московията. С 600 лева средна заплата са по-зле от нашия Северозапад, хем че лежат върху петрол и злато. Просто ботоксовата мумия и шепа олигарси изцуцват всичко, а за народа хляб, зрелища и дрънкане на оръжия.
794
19
 
9
 
! Отговори
Сат Н преди 2 години
до ОтвратенБългария се показа като пръв враг на Русия..първа приемеше резолюциите срещу нея (Гърция например отказваше), Плевналиев зовеше за война в Украйна--е то човек има търпение но...Слугинажа и недалновидната политика на Винету------- И затова ли налага ограничения точно като махнахме Винету? Я земи се скрий, че си глу пав като талпа.
793
1
 
15
 
! Отговори
Голем праз! преди 2 години
Обръчите от фирми и бъчвите на Доган ще се разсъхнат малко!
792
10
 
26
 
! Отговори
пущиняк преди 2 години
До Зоро,Да бе, така са свикнали те! В Русия в момента все повече набира скорост вътрешния туризъм. Чел съм в руски форуми думи на руснаци, че вече са ходили къде ли не(Доминикана, Тайланд, Виетнам, Аржентина,Египет, Турция и т.н.), а не са обръщали внимание на красотите в собствената си страна! Доста от тях отчитат този факт като грешка и все повече се интересуват от собствената си страна- все пак това са 17млн.кв.км.
791
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Супер! Байдън ще прати американци.
790
3
 
17
 
! Отговори
И.. и кво толко? преди 2 години
Като не дойдат руснаци - е на, американците ще пратят някоя гемия със военни туристи.То тия натовски военни дето се мотат из региона освен за туризъм за друго ги няма!
789
8
 
9
 
! Отговори
Руската агресия преди 2 години
Стияга с тоя туризъм - я напишете къде 'почива' Навални и как е здравето му!
788
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До ЗозоТи като живееш нашироко и не си знаеш несметнит 1000 лева - от Австралия ли пишеш :):)))))))))))))))
787
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До АнонименМисля си че руснаците ще инвестират в Крим и Сочи.А ние с турците и гърците ще летуваме на ротационен принцип :):):)
786
2
 
7
 
! Отговори
Интересен факат преди 2 години
Около тая новина няма нищо за Навални.Нещо сепнахте ли се?
785
9
 
15
 
! Отговори
хахахаха преди 2 години
До АнонименМда...по добре щее ще ядеш бой от джендъРРи, пияни шведи, друсани англичани...опа ..и те няма да дойдат...е поне ще мечтаеш да ти разбият някоя демократична бутилка в главата..вместо да почиват руснаци на морето. Шамар да е, ама демократ да ти го набие. Не щем ние Рубли искаме бой, кютек и унижение от Западна Европа. Демокрация!
784
10
 
17
 
! Отговори
аман от крадливи гер преди 2 години
Джипко Бибитков *** Чекмедже ще ни докара още многоооо многооо поразии. Преди 30 години 9 млн българи след 10 години геноцид от ГЕРБ 6 млн българи...че то по време на две световни войни сме нямали толкова жертви, колкото за 30 години Демокрацие и Просперитет...е верно некои хора направиха много Чекмеджета...а други просто си умират - от болести, магистрали, от циганизаЦЦия, безработица, глад или просто се самозапалват. Ех, демократичен живот водим - измираме демократично!
783
23
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мисля си че без руснаците по черноморието ще е по-добре. Жалко че решиха да се дръпнат точно в година когато сезона и без това се очаква да е слаб поради ковид кризата, но какво друго да очакваш от Русия.
782
2
 
16
 
! Отговори
Пак благодарим преди 2 години
Да благодарим на нашите 'умни' и 'далновидни' джендърски управници!И за атомната станцияи газопровода и за черномоирието!Та и за изкупената ни земя и за наразаните предприятия!Благодарим - ще ви помним вечено!
781
2
 
9
 
! Отговори
Така си е! преди 2 години
До Като по соцаТука медийно плюем като при соца по когото ни покажат, после ревем че има реакция срещу нас...
780
6
 
26
 
! Отговори
Отвратен преди 2 години
До Сат НПутин като всеки нормален Държавник а не проамерикански пудел с чекмеджета и Чехъл президент, си защитава интереса на Държавата (не територия от гласоподаватели). Не може от една държава да получаваш само плюене и зъбене и да не приемеш ответни мерси - през годините България се показа като пръв враг на Русия..първа приемеше резолюциите срещу нея (Гърция например отказваше), Плевналиев зовеше за война в Украйна--е то човек има търпение но...Слугинажа и недалновидната политика на Винету
779
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много як ход на Путин, пак се представи на 100%.
778
4
 
23
 
! Отговори
Мунчо преди 2 години
Много як ход. БГ хотелите фалират бързо. Турция и Гърция ще поемат руските туристи и за българските няма места. Пак се отаковахме.
777
18
 
10
 
! Отговори
Сат Н преди 2 години
Някакви руски петиколонници се опитват за пореден път да вменяват вина на българския народ.Ами ето, че народът свали хунтата ~ тогава значи Путин е против самите българи, а не само срещу лошото правителство.
776
8
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Благодаря, Бойко! Благодаря, Гешев!Съсипахте черноморския ни туризъм.