Русия разреши употребата на "Спутник лайт"от една доза

Eфикасността на ваксината срещу COVID-19 е 79,4%, цената $10
31
Русия разреши употребата на "Спутник лайт"от една доза
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Русия разреши употребата на ваксината от една доза на "Спутник лайт", съобщи Руският фонд за преки инвестиции (РФПИ), цитиран от Ройтерс.

Това решение може да ускори доставките на ваксина в страни с високи равнища на заразяване, отбелязва агенцията.
Олекотената версия на ваксината е разработена от московския институт "Гамалея". Според РФПИ ефикасността й срещу COVID-19 е 79,4 процента, а цената й е по-малко от 10 долара на доза. Тя е предназначена за износ и може да допринесе за увеличаване на броя на хората с частичен имунитет.

Руският президент Владимир Путин днес подкрепи идеята да отпадне патентната защита на ваксините срещу COVID-19 след вчерашното предложение на САЩ в този смисъл с цел ускоряване на производството и дистрибуцията, предаде Франс прес.

"Разбира се, Русия би подкрепила такъв подход", каза Путин по време на предавано по телевизията заседание за пандемията. Той възложи на правителството да проучи тази възможност. /БТА/


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
1
 
! Отговори
тя преди 2 години
Най- добрата ваксина , гео политически интереси ни пречат на вноса !
18
0
 
0
 
! Отговори
Гошо преди 2 години
До православен патриотКато вземеш руска виза ,валидна е и за Беларус И ако наистина ти се ходи там действай, а не да дърдориш ,като кухненски соц философ ,че не го пускали в чужбина, а той даже и не знае къде се получават паспортите още по малко визите
17
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До православен патриотПриятелю, ако наистина беше заинтересован от това, щеше да отидеш в посолството на Беларус и да си зададеш директно въпросите или да се консултираш с официалните сайтове на страната.За нещастие, това е само некадърно тролене от твоя страна. Казвам "за нещастие", защото такива като теб стоите в България и й вредите под най-различни предлози.
16
0
 
2
 
! Отговори
православен патриот преди 2 години
Има ли българи които четат този сайт от Беларус ??? Да ми съдействат как мога да замина в тази свободна и прекрасна страна??? Ако могат да ми съдействат за някаква работа , аз ще си платя квартирата за няколко месеца ??? Също така ще си платя и за консултация , какви документи трябва да се подготвят за заминаване ??? И за колко години се взима беларуско гражданство ?????
15
5
 
0
 
! Отговори
SV преди 2 години
Когато говорите, че САЩ спирали руските ваксини, запитайте google колко % от руското населене е ваксинирано и си задайте въпроса що се цели износ на sputik v, след като по-голямата част от населението на русия не е ваксинирано.
14
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 17"На Световния конгрес по ваксините "Спътник" е обявена на Второ място по ефективност"Даже и медиите на Путин не смеят да лъжат толкова, колкото българските русофили.
13
5
 
0
 
! Отговори
Само питам преди 2 години
До АнонименКакво да четем бе русанке, на рашките и Новичока им е менте, пък камо ли ваксините!
12
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На Световния конгрес по ваксините "Спътник" е обявена на Второ място по ефективност!На първо са обявили Модерна.Четете декларацията на конгреса на английски!
11
0
 
0
 
! Отговори
БУЛЪОНКА преди 2 години
До ДоДо Анонимен 14БАУ бауууу БАУ БА
10
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 12"ми то третия свят е на светлинни години пред нас! така, че..."Ми, бягай да живееш там .... *** нещо не щеш.То и щерка му на Лавров не ще.И руските Олигарси.Даже и сина на Нинова не ще ....
9
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 14ми то третия свят е на светлинни години пред нас! така, че...
8
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 5"Пак четете под диагонал прескачайки букви. Вежте какво е предложил Президента на САЩ и защо той го е предложил" - защото ако го беше предложил путин, нямаше да се приеме!
7
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Похвално е да ни уведомявате какво се случва в Третия Свят. След Русия може да пуснете по една статия за Папуа Нова Гвинея и Свазиленд, еднакво заинтересовани сме, няма шега.
6
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До даааВинаги ме е радвало да чета компетитнтните мнения на върли Сталинисти за човешкия живот .....
5
0
 
6
 
! Отговори
дааа преди 2 години
До ЛудостДа така е ,за САЩ човешкият живот и пет стотинки не струва.
4
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 6"а с_путник хард когда?"Чака се третата преварка на китайския спирт и ще я одобрят и нея.
3
12
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 5"Пак четете под диагонал прескачайки букви. Вежте какво е предложил Президента на САЩ и защо той го е предложил, а не например Путин."Щото президента на САЩ мисли за проблема на Човечеството, а Диктатора от Кремъл си скубе плешивото теме, че не се е сетил той да го предложи това като пропаганден ход (щото Русия с качествени ваксини не може да помогне така или иначе).
2
2
 
9
 
! Отговори
Лудост преди 2 години
Колкото и даса добри Руските ваксини политиката ги спира, свидетели сме как сащ притиска държави дане купуват Руски ваксини въпреки че умират хора без помощ.
1
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Продължават да одобряват "ваксини", но това не пречи да ударят над 500 хиляди смъртни случая от ковид от началото на пандемията. Продължават и да "доставят" само боооклук на страните, които са си поръчали Спутника. Продължават и да не дават информация за това как са се получили резултатите за ефективността, за която претендират.С други думи: всичко в Северна Корея - 2 си е постарому.