Генерална репетиция за Деня на победата

Подготовката за празника тече в цялата страна
7 май 2021 20:57, Петя Славова
62

Русия се готви да отбележи Деня на победата - 9 май. В Москва се проведе генерална репетеция за парада. Над 12 000 военнослужещи и 190 единици военна техника, самолети и хеликоптери участваха в репетицията на Червения площад. Подготовката за празника тече в цялата страна, предава Bulgaria ON AIR.

76 самолета и хеликоптера прелетяха над Москва днес. А броят им не е случаен - така се отбелязва 76-ата годишнина от победата във Великата отечетствена война - на Съветския съюз над Третия райх.

За първи път тази година въздушната част на парада ще бъде открита от три тежки транспортни хеликоптера Ми-26, последвани от Ми-8, Ми-35 и Ка-52.

"Пилотите винаги са готови. А в момента се подготвяме за нови самолети, надяваме се, че в следващите година-две ще получим МИГ-35", каза командир от "Стрижи Василий Дудников.

Всички над 12 000 участници в парада са се ваксинирали доброволно срещу коронавируса. За първи път зенитно-ракетните системи S-400 Triumph ще участват в парада. Най-новият Су-35 също беше показан за първи път. Сред бронираните машини, които минаха по Червения площад днес, са танковете Т-14 "Армата", признати за едни от най-мощните в света.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


62
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
16
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кои са врагове на Русия?Които си мълчат, когато им пращат шпиони руснаците.Които са мълчат, когато им взривяват складове.Русия няма приятелии.Русия има само врагове и ***.
25
5
 
16
 
! Отговори
живка преди 2 години
На парада за всеки враг на русия ще има по нещичко, да гледат и си избират от какво искат да си отидат от този свят.
24
16
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Русия победи Германия през 45та.През 60 та година Германия вече беше най-развитата страна на Европа.Заплатите и пенсиите им бяха такива та са една пенсия можеха да си направят околосветско пътешествие.Какъв е жизнения стандарт на Русия днес 75 след ВСВ не коментирам.Той е известен на всички.
23
6
 
12
 
! Отговори
Джендър преди 2 години
Какви са тия смешни военни паради?Изостанали рашки, азиатци вън! Всички русофили в Сибир!Ние пък ще си направим гей-парад и ще си покажем евро-атлантическите ценности без бельо.
22
5
 
8
 
! Отговори
C-400 триумф преди 2 години
Блинкин да слага памперса
21
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много са готини тези паради и ги гледам с кеф.
20
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Анякой натиска ли се да прави "нещо" с Русия?Май Русия е агресора.90та година също виеха на умряло накрая се сгромолясаха без никой с пръст да ги пипне.
19
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Русия обезпечи своята пълна военна безопасност. Никой не може да направи нищо с Русия! Днес никой не допуска, че икономическата криза и разпада на САЩ могат доведат до ядрен апокалипсис ако САЩ съвсем загубят контрол, но това не е така, САЩ макар и икономическо джудже затънало в дългове, все още са много силни военно макар и с морално остарели оръжия в сравнение с Русия..
18
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А как живеят днес българите като избягаха от СССР при и отидоха при САЩ? Защо България е първа по смърност в света, най-бързо изчезваща нация, икономика нула и 2 милиона българи мият улиците и вършат най-чернат работа на запада за мизерно заплащане?
17
5
 
4
 
! Отговори
бррб преди 2 години
До Анонимен - "Чели ли сте за парада..."Ние това не го разбрахме сега и от тебе, а си го знаем от преди. Затова говорим за дрънкане на оръжие и имперски амбиции за световна власт. Всеки русофил рано или по-късно си признава сам
16
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
От Русия избягаха 17 републики.Избягаха всички страни от Източна Европа.Избягаха Балтийските държави.Накои от тях се вдигнаха на бунт още през 50те години.Как пък не се намери поне една да иска да остане под шапката на Кремъл?Само нашите *** реват за Русия.Айде събирайте си партакешите и да ви няма.Путин да си ви гледа.Европа баз пияните мужици ще просперира по-бърже.
15
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
RT преди години направи репортаж как в Украйна принуждават децата в детските градини да празнуват юбилей на една от украинскаите СС дивизии които са се били на страната на Хитлер, репортажа е показан в Англия и англичаните налагат глоба на RT защото репортажа не е демократичен и безпристрастен и нарушава законите на Англия, в Англия е демокрация, и не е показал и гледната точка на украинските фашисти СС-овци! СС - черно на бяло написано в основанието за глобата.
14
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Чели ли сте за парада в Москва и Сталин. СССР прави парада и директно армията от парада тръгва на война. Подгонват Хитлериските пълчища и ги гонят до Берлин. Ако малко бяха избързали половин Германия щеше да е под Съветска васт а не само източна. Сега е време за същото само че този път цяла европа ще е по Руска васт. Колелото на историята се върти и идва момент когато се връща там където е било..Разбрахте ли бе Герберурунгели.
13
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А България като е с Германия защо се развива като африканска държава и е първа по смъртност в света? Нищо против българите, обременен народ са, нещастен, но защо не си гледат батака в който са затънали ами се загрижили за развитието на Русия?
12
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тез не спряха и те :)) Хубаво сте победили нацистка Германия, ама да се запитат защо победена Германия е по развита от тех :)) Нищо против тях, ама ми идва малко на нагорнище да им отразяваме победата всека година:))
11
14
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
9 май се нарича деня на Европа, день победы е единствено и само в Русия.
10
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
някога и ние имахме армия,оръжие и самолети..а сега самолетите на хартия,а сегашните военни барабар с министъра им са мани бегай,дано никой не напада,че те тогава ще я закъсаме....
9
15
 
7
 
! Отговори
жожи преди 2 години
ВСВ е поредният опит за разпространение на комунистическата революция в световен мащаб, завършил с половинчати резултати.И понеже в 21 век тази истина повече не може да се крие, приели закон, който забранява да се критикуват мнения за войната, различни от официалната пропаганда. Има вече хора лежат в затвора за оспорване на фалшифицирането на историята
8
19
 
8
 
! Отговори
ШибиРиби преди 2 години
В чест на пабедата я некой танк пак шса счупи насред червения площад, я некой самальот ше падне от небето. Що не си седят мирно и кротко се чудя се чудя
7
5
 
2
 
! Отговори
Гунчо преди 2 години
Кефи ме гласът на дикторката. Много секси и много сладурско. Въздейства ми с това "р"