Русия изгони румънски дипломат

Това е отговор на решение от Букурещ преди месец
11 май 2021 19:09, Красимир Ангелов
46
Русия изгони румънски дипломат
Снимка: БГНЕС

Русия обяви, че ще изгони помощника на военния аташе на Румъния като част от продължаваща дипломатическа разправия между Москва и западните столици, предаде АФП.

Този ход идва в отговор на решението на Букурещ миналия месец да отстрани руския заместник военен аташе от страната като част от спора, който въвлече няколко страни от ЕС официално под сферата на влияние на Кремъл.

В изявлението на руското външно министерство се казва, че посланикът на Румъния в Москва е извикан в министерството и уведомен за експулсирането. Дипломатът "получи заповед да напусне Руската федерация в рамките на 72 часа", заяви външното министерство.

"Тази стъпка беше предприета от руската страна в отговор на обявяването на Румъния за персона нон грата на помощник на военния аташе в руското посолство в Букурещ на 26 април."

По това време румънските медии съобщиха, че руският дипломат е изгонен заради шпионаж. Премиерът Флорин Читу каза, че този ход не трябва непременно да се тълкува като "реакция на солидарност към случващото се в други страни".


46
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
21, при Елцин имаше свободни медии, Русия не се караше с цял свят и не цареше тоталитаризъм. Ниския ги върна в сталинизма. Иначе руснаците си бяха бедни при соца, при Елцин, и сега също са бедни.
33
5
 
6
 
! Отговори
Само така преди 1 месец
Русия ще затвори мръ сните уста на продажниците. Ще изхвърли всички ли зачи на американски за дници, тогава и САЩ ще кротнат, няма да имат шпиони в Русия. Всяка жаба да си знае гьола!
32
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Гледах парада за 9-ти май. Невероятна гледка!Русия е необятна! Русия е цяла вселенааааа!Никога няма да победите Русия, дpиcльoециииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииии!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
31
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До АнонименВтора поправка към 31...космичен bоклук...
30
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Веселинъ 7112136860До 14Ти си свободен, колкото и лъжците, подли, нагли, алчни, мразещи, зли, грабители, предатели, убийци, АНТИХРИСТИ, атеисти, материалисти, тъпи, *** (духовни ***) политици от НАТО и *** съюз, в чиито души Антихристи-Сатани се разпореждат и изживяват като богове! Така си изработвате Вечна Смърт, еднодневки! Възхвалявате цензорите-екзекутори, които духовно ви зомбираха и направиха космичен *** - нямате дори следи от съзнание, за да разберете този факт!
29
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
След Донецк и Луганск иде ред на Молдова и Приднестровието.Там в п09799ълна пара върви безплатната ваксинация
28
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Русия твърдо и напористо върви по стъпките на Северна Корея.Но да не забравяме, че имено в Северна Корея живеят най-щасливите и свободни хора на земята.
27
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Че те в Русия не останаха дипломати. Малко като в Северна Корея.
26
12
 
8
 
! Отговори
Веселинъ 7112136860 преди 1 месец
Понеже видях някои коментари, споменаващи Крим. Накратко. Крим не е нито руски,нито украински. Крим бе част от Велика Кубратова България . Бяхме нападнати от Киевска Рус и хазарите. Ленин, а после и Сталин извършиха същински геноцид над българското население там. Към днешна дата мисля са останали само три български поселища. Безсрамно е за нас българите да не проявим исторически претенции над Български Крим
25
14
 
10
 
! Отговори
Това .. преди 1 месец
... е размяна, от която Запада само печели: изгонените от Русия гледат с благодарсност на този акт, защото се оттървават от нуждата да живеят в примитивна диктатура.Изгонените от Запада руснаци спират да имат възможност да шпионират и се връщат да живеят в тюрмата на народите.Всички на Запад печелят, всички на Изток губят.:)))))
24
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Мамалигарите - ВЪН! Mainile sus! Apasа-te, fascist!
23
20
 
17
 
! Отговори
Крим не е руски преди 1 месец
руските окупатори и терористи никой не ги иска по цеееелия свят.
22
10
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тази версия с шпионажа започна да издиша вече. Прекалено много държави по едно и също време си измислят една и съща причнина, което предполага че е международен заговор за провокация на напрежение.
21
8
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Руснаците не са лоши хора, но Путин ги върна назад.Къде бе? Елцин много напред ги беше изпратил - масово даваха фира от студ и глад. Спрямо другите президенти на РФ при Путин е Златен век. По-добре е било там само през соца.
20
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тито на СФРЮпрез 1952г. Издава заповед всеки останал от дезертирал от армията на СССР, да си смени паспорта и да стане гражданин на СФРЮ. Ако не желае го изпращат с еднопосочен билет за Москва. Това е решението и тук. Така е и в ЕС.
19
15
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ши плача!Как може да обвиняват само Русия, че шпионира? Тя не шпионира, а само събира информация.Какво лошо има, защо обвинявате Русия? Путин е добър човек, ходи на църква, кръсти се пред много икони, но не яде нафора, защото да не се задави. Той е добър човек, не убива много и може много неща.
18
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До 15. Не са лоши , но са страхливи. И Путин за това стоин като диктатор. Както нашия Живков се крепеше , като държеше хората в страх и дефицит. Работа да почнеш ти гледат политическия живот. Ако си открит европеец, западняк. Отиваш в строителството. Журналис, пилот, неможе да станеш.
17
20
 
11
 
! Отговори
Веселинъ до 13 преди 1 месец
Не съм съгласен,че на руснаците трябва да се позволи да живеят в ЕС. Днес руснаците правят същото,което направиха в Царство България. Идваха под предтекст,че са белогвардейци и търсят спасение, малко след това се оказа,че са си бая червеногвардейци, които ни окупират хитрешката. Да се махат от Европа и да си се борят за свобода там. Никой не вярва повече на руснаците. Сталин бе с Хитлер,а после се отметна и обвини неутрални като нас във фашизъм.
16
3
 
7
 
! Отговори
Хаха преди 1 месец
Че те изобщо някакви останаха ли там !?
15
22
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Руснаците не са лоши хора, но Путин ги върна назад.