Русия изгони румънски дипломат

Това е отговор на решение от Букурещ преди месец
11 май 2021 19:09, Красимир Ангелов
46
Русия изгони румънски дипломат
Снимка: БГНЕС

Русия обяви, че ще изгони помощника на военния аташе на Румъния като част от продължаваща дипломатическа разправия между Москва и западните столици, предаде АФП.

Този ход идва в отговор на решението на Букурещ миналия месец да отстрани руския заместник военен аташе от страната като част от спора, който въвлече няколко страни от ЕС официално под сферата на влияние на Кремъл.

В изявлението на руското външно министерство се казва, че посланикът на Румъния в Москва е извикан в министерството и уведомен за експулсирането. Дипломатът "получи заповед да напусне Руската федерация в рамките на 72 часа", заяви външното министерство.

"Тази стъпка беше предприета от руската страна в отговор на обявяването на Румъния за персона нон грата на помощник на военния аташе в руското посолство в Букурещ на 26 април."

По това време румънските медии съобщиха, че руският дипломат е изгонен заради шпионаж. Премиерът Флорин Читу каза, че този ход не трябва непременно да се тълкува като "реакция на солидарност към случващото се в други страни".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
21, при Елцин имаше свободни медии, Русия не се караше с цял свят и не цареше тоталитаризъм. Ниския ги върна в сталинизма. Иначе руснаците си бяха бедни при соца, при Елцин, и сега също са бедни.
28
5
 
6
 
! Отговори
Само така преди 2 години
Русия ще затвори мръ сните уста на продажниците. Ще изхвърли всички ли зачи на американски за дници, тогава и САЩ ще кротнат, няма да имат шпиони в Русия. Всяка жаба да си знае гьола!
27
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Гледах парада за 9-ти май. Невероятна гледка!Русия е необятна! Русия е цяла вселенааааа!Никога няма да победите Русия, дpиcльoециииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииии!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
26
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До АнонименВтора поправка към 31...космичен bоклук...
25
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Веселинъ 7112136860До 14Ти си свободен, колкото и лъжците, подли, нагли, алчни, мразещи, зли, грабители, предатели, убийци, АНТИХРИСТИ, атеисти, материалисти, ***, *** (духовни ***) политици от НАТО и *** съюз, в чиито души Антихристи-Сатани се разпореждат и изживяват като богове! Така си изработвате Вечна Смърт, еднодневки! Възхвалявате цензорите-екзекутори, които духовно ви зомбираха и направиха космичен *** - нямате дори следи от съзнание, за да разберете този факт!
24
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
След Донецк и Луганск иде ред на Молдова и Приднестровието.Там в п09799ълна пара върви безплатната ваксинация
23
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Русия твърдо и напористо върви по стъпките на Северна Корея.Но да не забравяме, че имено в Северна Корея живеят най-щасливите и свободни хора на земята.
22
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Че те в Русия не останаха дипломати. Малко като в Северна Корея.
21
12
 
8
 
! Отговори
Веселинъ 7112136860 преди 2 години
Понеже видях някои коментари, споменаващи Крим. Накратко. Крим не е нито руски,нито украински. Крим бе част от Велика Кубратова България . Бяхме нападнати от Киевска Рус и хазарите. Ленин, а после и Сталин извършиха същински геноцид над българското население там. Към днешна дата мисля са останали само три български поселища. Безсрамно е за нас българите да не проявим исторически претенции над Български Крим
20
14
 
10
 
! Отговори
Това .. преди 2 години
... е размяна, от която Запада само печели: изгонените от Русия гледат с благодарсност на този акт, защото се оттървават от нуждата да живеят в примитивна диктатура.Изгонените от Запада руснаци спират да имат възможност да шпионират и се връщат да живеят в тюрмата на народите.Всички на Запад печелят, всички на Изток губят.:)))))
19
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мамалигарите - ВЪН! Mainile sus! Apasа-te, fascist!
18
20
 
17
 
! Отговори
Крим не е руски преди 2 години
руските окупатори и терористи никой не ги иска по цеееелия свят.
17
10
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тази версия с шпионажа започна да издиша вече. Прекалено много държави по едно и също време си измислят една и съща причнина, което предполага че е международен заговор за провокация на напрежение.
16
8
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Руснаците не са лоши хора, но Путин ги върна назад.Къде бе? Елцин много напред ги беше изпратил - масово даваха фира от студ и глад. Спрямо другите президенти на РФ при Путин е Златен век. По-добре е било там само през соца.
15
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тито на СФРЮпрез 1952г. Издава заповед всеки останал от дезертирал от армията на СССР, да си смени паспорта и да стане гражданин на СФРЮ. Ако не желае го изпращат с еднопосочен билет за Москва. Това е решението и тук. Така е и в ЕС.
14
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 15. Не са лоши , но са страхливи. И Путин за това стоин като диктатор. Както нашия Живков се крепеше , като държеше хората в страх и дефицит. Работа да почнеш ти гледат политическия живот. Ако си открит европеец, западняк. Отиваш в строителството. Журналис, пилот, неможе да станеш.
13
20
 
11
 
! Отговори
Веселинъ до 13 преди 2 години
Не съм съгласен,че на руснаците трябва да се позволи да живеят в ЕС. Днес руснаците правят същото,което направиха в Царство България. Идваха под предтекст,че са белогвардейци и търсят спасение, малко след това се оказа,че са си бая червеногвардейци, които ни окупират хитрешката. Да се махат от Европа и да си се борят за свобода там. Никой не вярва повече на руснаците. Сталин бе с Хитлер,а после се отметна и обвини неутрални като нас във фашизъм.
12
3
 
7
 
! Отговори
Хаха преди 2 години
Че те изобщо някакви останаха ли там !?
11
22
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Руснаците не са лоши хора, но Путин ги върна назад.
10
0
 
12
 
! Отговори
Веселинъ 7112136860 преди 2 години
Отправих коментар до някакъв тип под номер 12 ,който ме критикуваше за по-раншен коменар. Оказва се обаче,че коментарът му е изтрит и сега аз съм под номер 12. Умолявам администраторите на коментарите да оставят хората да се изразяват както им е по сърце и душа. Свободата е нашата култура. Не деспотизмът.