Русия изгони румънски дипломат

Това е отговор на решение от Букурещ преди месец
11 май 2021 19:09, Красимир Ангелов
46
Русия изгони румънски дипломат
Снимка: БГНЕС

Русия обяви, че ще изгони помощника на военния аташе на Румъния като част от продължаваща дипломатическа разправия между Москва и западните столици, предаде АФП.

Този ход идва в отговор на решението на Букурещ миналия месец да отстрани руския заместник военен аташе от страната като част от спора, който въвлече няколко страни от ЕС официално под сферата на влияние на Кремъл.

В изявлението на руското външно министерство се казва, че посланикът на Румъния в Москва е извикан в министерството и уведомен за експулсирането. Дипломатът "получи заповед да напусне Руската федерация в рамките на 72 часа", заяви външното министерство.

"Тази стъпка беше предприета от руската страна в отговор на обявяването на Румъния за персона нон грата на помощник на военния аташе в руското посолство в Букурещ на 26 април."

По това време румънските медии съобщиха, че руският дипломат е изгонен заради шпионаж. Премиерът Флорин Читу каза, че този ход не трябва непременно да се тълкува като "реакция на солидарност към случващото се в други страни".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 11. На пръв поглед си птав но не всички могат да приемат държавата си Русия за правова и демократична. Така тези хора ще ги пратиш на заточение, което не е редно и не е човешко. Решението е такув руснак да се откаже от грабфанството си и да вземе българско. Със суответния статут каъо българин.
8
14
 
12
 
! Отговори
Веселинъ до 12 преди 2 години
Точно Европа е. Не е вина на нациите ни,че сме жертва на американската ев р ейщина от една страна и руската ев р ейщина от другата. Русия и САЩ искат да ни управляват и точно затова трябва да сме повече от обединени. Не е наша вина, че днешният Хитлер се казва Путин. Нека не сме слепи. Подибна бе ситуацията и през Втората Световна Война.
7
19
 
15
 
! Отговори
Веселинъ 7112136860 преди 2 години
От който и ъгъл да се погледна на реалността ние сме част от Европа. Русия гони наши дипломати. Ок. Аз предлагам ЕС да вземе решение и изгоним десетките милиони руснаци,които живеят на наша земя. Какво правят у нас? Грабят от социалните системи и живеят на наш гръб ,харчейки нашите ресурси. Просто руснаците да си се върнат в тяхната перфектна Русия,да си се затворят в черупките и да продължат да създават нови нации измислени от *** им. Веднъж не признаха,че говорят българскиГнус ме е от Рус
6
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Влахия получава автономия през 1812 г. след война на Русия с Турция и независимост през 1878 г. отново след война на Русия с Турция. Никога не съм срещал румънец който да е готов да подпали склад с муниции в Румъния само за едното спасибо.
5
20
 
15
 
! Отговори
Досетливост преди 2 години
Абе тея балалайки не се ли сещат , че като гонят дипломатите им от всички демократични държави , значи нещо е сбъркано в главата на техното Кремълско Жуже.
4
8
 
8
 
! Отговори
хахаха преди 2 години
пръднали са му на мамалигата
3
6
 
2
 
! Отговори
Последното изречение преди 2 години
Е много интересно! Не трябва да се тълкува като солидарност... Как да го разбирам... Май май четка на Рашко..
2
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
То както е тръгнало ще изгони всички от ЕС. И като основни връзки ще са в Китай.
1
13
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Трябва целият свят да си прибере дипломатите и да прекъсне всякакви връзки с това зло.И колкото повече държави го направят толскова по бързо ще се отървем от тоя боклучарник.