Зеленски: Русия не е изтеглила военното си оборудване

Около 100 хил. руски войници са позиционирани край Украйна
11 май 2021 20:20, Нели Христова
139
Зеленски: Русия не е изтеглила военното си оборудване
Снимка: БГНЕС

Президентът на Украйна Володимир Зеленски заяви днес, че Русия още не е изтеглила военното си оборудване около украинските граници, след като миналия месец съобщи, че изтегля войниците си, предаде Ройтерс.

Думите му повтарят изявлението на американския държавен секретар Антъни Блинкън, който миналата седмица каза, че по границите на Украйна все още има значителен брой руски войници и военна техника.

Според директора на Службата за сигурност на Украйна Иван Баканов все още около 100 хиляди руски войници са дислоцирани по границите на страната и на анексирания Кримски полуостров.

Украйна не очаква от срещата на върха на страните от НАТО следващия месец да произтече План за действие за членството на Украйна в алианса, заяви днес украинският външен министър Дмитро Кулеба. По думите му причина за това са опасенията на някои страни членки, че подобен акт би провокирал Русия.

"Предвид обстоятелствата, за съжаление, все още има няколко страни сред съюзниците, които се ръководят от логиката да не се провокира Русия и вярват, че да се седи и да не се прави нищо е най-добрият начин да остане Русия спокойна", каза той по тв канал "Украйна 24".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


139
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Като за най проблемен съсед, и аз също не бих намалил оградата с бодлива тел, нито бих вързал кучетата около нея.Но наглостта на съседа ми е точно такава, като на Зеления.
42
14
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 47"Всяка сутрин евроатлантиците и всички останали по света трябва да благодарят на Путин, че още не е натиснал копчето при тези провокации."Благодарим ти, Другарю Бог Путин, че и днес не си натиснал копчето .... на тоалетната и това, което си "произвел" може да те защитава по форумите!
41
18
 
7
 
! Отговори
процедурно питане преди 2 години
Не знам защо руските пара зити ламтят за още и още след като тяхното е пустиня ... Руснаците искат да живеят на Запад и са неспособни да си подредят собствената държава. Където мине руснак само гю бре и пепел.
40
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 45. Така е , но сега времената са други. Русия е в съюз с Бразилия, Индия, Китай. А другите държави в Европа с ЕС. ЗАТОВА СЕ ИЗТЕГЛИ от Хърватско, Сърбия ,Косово Босна , Войводина. Молдова.Словения.
39
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
очите
38
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 46"Тия скоби с нищо не ти помагат."Помагат, за да ти покажа колко на сериозно ви възприемам "приказките", защото знам на какво са базирани.:)))))
37
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всяка сутрин евроатлантиците и всички останали по света трябва да благодарят на Путин, че още не е натиснал копчето при тези провокации.
36
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 40"Едва ли си излизал извън ваше село."Когато съм пътувал с ферибот до Одеса и след това с влак до Москва (едно време това беше стандартния маршрут за "работническата класа") ти си бил блясък в учите на баща ти ..... някъде из средногорските баири.
35
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Русия НИКОГА ОТ НИКЪДЕ НЕ СЕ ИЗТЕГЛЯТрябва на е бита много по кратуната за да го направи.1952ра Червената армия нахлу в Източна германия, щото не им хареса на Кремъл социализма тамсъщото стана и по същите причини и през 1956та в Унгария и през 1968ма в Чехия и през 1980та в Полша.И се заби като пирон и не мръдна до 1990та ПО ПРИНУДА, защото тогава СССР, без никой с пръст да го бутне ФАЛИРА.И чак тогава се изметоха.Но винаги са готови да се върнат.
34
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Добре, че Путин е сдържан и разумен ове, ако беше някой по-луд като Елцин и Бидона нямаше да има планета.
33
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 37"Няма как да ти се получи."Кое?:))))
32
10
 
5
 
! Отговори
Крим не е руски преди 2 години
През пролетта на 1944 г. Сталин и Берия подготвят тотално етническо прочистване на Крим, жертви на което стават и над 12хил. българи. Повечето от тях никога не се завръщат по родните си места.<html><body><!--StartFragment--><p>Масовите репресии и преследванията на заподозрените етноси започват още с наченатата от свитата наСталин през 1928 г. насилствена колективизация в Украйна и продължават до смъртта на диктатора през 1953 г. Но рецидивите на тази престъпна политика откриваме и доста по-късно, какъвто е например случаят с позорния възродителен процес в НРБ, продължил до
31
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 35"Май не , но скоро ще му стане ясно."Що бе, пак ли ще правят учения с анимации?:)
30
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До27. Трябва да ги защити , а *** не ще. Изтегля се. А които иска от населението да тръгне с армията към Русия .да върви. Но не щтат. Така след година си сменят от руско на украйнско гражданство. Това е положението. На есен ще се брои населението
29
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 33Бил съм там 15тина пъти за последните 35 години.Що, ти откъде ги познаваш що за народ са, от Първи канал на държавната им телевизия ли? Тоя дето шеф му е Познер?:))))
28
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Този клоун не му ли стана ясно, че Русия може да прави, каквото си иска на нейна територия, още повече, ако краварите струпват наемници? Май не , но скоро ще му стане ясно.
27
14
 
7
 
! Отговори
Мартин преди 2 години
Добре че сме в НАТО че иначе *** да са ни затрили като държава до сега и да имаме съдбата на Волжка България.Интересно защо някой пишещи се "патриоти" не споменават нищо за преброяването в Русия 2011г където 7 милиона се пишат българи и искат независима автономия от Москва?
26
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До до 14/25"имам книгите на Пушкин Достоевски и т.нруски класици, които в украина ги четат на руски само щото нямат преводачи да ги преведат на украински."Ако ги беше и прочел, освен че ги имаш, щеше да разбереш що за пропаднал народ са руснаците.:))))
25
4
 
10
 
! Отговори
до Крим не е руски преди 2 години
аха Хитлер и фашизма са критерии кое е руско. Евала добър пример даде.Искаш да кажеш че татарите са хохли ли....жалък3
24
17
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 21"Руски си е. Не съм чувал да са се водили Украино-Турски войни за него"То и аз не съм чувал да се води Българо-турска война 78ма, явно и България "си е руска".Русофилчетата и по логика сте имали двойка в училище.:))))