Зеленски: Русия не е изтеглила военното си оборудване

Около 100 хил. руски войници са позиционирани край Украйна
11 май 2021 20:20, Нели Христова
139
Зеленски: Русия не е изтеглила военното си оборудване
Снимка: БГНЕС

Президентът на Украйна Володимир Зеленски заяви днес, че Русия още не е изтеглила военното си оборудване около украинските граници, след като миналия месец съобщи, че изтегля войниците си, предаде Ройтерс.

Думите му повтарят изявлението на американския държавен секретар Антъни Блинкън, който миналата седмица каза, че по границите на Украйна все още има значителен брой руски войници и военна техника.

Според директора на Службата за сигурност на Украйна Иван Баканов все още около 100 хиляди руски войници са дислоцирани по границите на страната и на анексирания Кримски полуостров.

Украйна не очаква от срещата на върха на страните от НАТО следващия месец да произтече План за действие за членството на Украйна в алианса, заяви днес украинският външен министър Дмитро Кулеба. По думите му причина за това са опасенията на някои страни членки, че подобен акт би провокирал Русия.

"Предвид обстоятелствата, за съжаление, все още има няколко страни сред съюзниците, които се ръководят от логиката да не се провокира Русия и вярват, че да се седи и да не се прави нищо е най-добрият начин да остане Русия спокойна", каза той по тв канал "Украйна 24".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


139
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
103
12
 
2
 
! Отговори
българин преди 2 години
До Бобислава на Украйна... не отстъпват от фронтовата линия и задържат руските окупатори.Трябва да помагаме на Украйна ако не искаме утре да храним отново руски пара зити.
102
0
 
9
 
! Отговори
А сегнете преди 2 години
Демек,гусин Зеленяшки хората са се изтеглили,но оръжията стоят в казармите и при сигнал бързо ще ви строшат ционистко-нацистките ръчички ,а сегнете към Донбас.
101
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В Украйна никой не вярва на Русия.
100
10
 
2
 
! Отговори
Крим не е руски преди 2 години
Браво на украинците.
99
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Споко, ще се изтелят. Когато запада престане да крепи властта на подобни палячовци, които освен да крънкат пари за сдържането на Русия, не могат да осмислят с друго съществуването си.
98
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 116 АнонименДоста рано си се надрусал бе другарю Гендар Сороскси !
97
2
 
15
 
! Отговори
Иванов преди 2 години
Кажи им бе, кажи им Зеленски. Нищо не са изтеглили. Даже автомата Калашников дето е в спалнята ти и него не изтеглиха. Най-добре ще стане, ако и всички руснаци ги изтеглят от Окраина, както е истинското име на твоята губерния. Само да ти кажа, че ако изтеглят руснаците, в територията Украйна ще остането само вие от правителството и украинската мафия. А ако изтеглят и въоръжението, няма да има с какво да гърмите бе. Всичко е на Русия.
96
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя *** кво очаква - руската армия да се изтегли от русия?
95
21
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Руския агресор кога ще се усмири. Не спря да тормози съседите си. Не спря да забърква международни дипломатически скандали. Това зло трябва да бъде заобиколено с щитове и света да забрави за него.
94
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дер Грюнен Фюрентино , ер мусте Навални гефраген,
93
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Зеленският комик е като зайо баев, иска, но не му стиска.
92
25
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
пази боже от *** и техните бгГъгозизци!
91
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До АнонименНаемателю, и сто хиляди пъти да предефинираш "черното е бяло", то няма да избелее.Не ми се губи повече време за спор със папагала на чичо Сам.Лека нощ!
90
20
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 109Казваш, партенката ти не хвана, и се започна с приказките на едро.Я да питам, ако Русия смяташе Крим за "руски", защо плащаше наем на Украйна?Нали е бил "руски", защо да плаща за нещо, което си е тяхно?
89
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонименя пак прегледай фактите за базите :)И хората с фантазиите и 'хайли-лайкли' твърденията сте вие. А зад завесите ВИНАГИ е ставало дума за ресурси и контрол на пътищата на ресурсите.Цялата 'освободителана' 'демократизация' от Украйна до Сирия и Ирак попадат под тази категория.Но руснаците вече зная да си пазят интересите - а това вбесява глутницата на НАТО която вече само може да лае.
88
2
 
20
 
! Отговори
Урките се наскачаха преди 2 години
Абе вече по-добре ли живеят украинците - 'без' олигарси и освободени от земята и горите си?
87
19
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 106"Искаха да ползват бившата съветска база за база на НАТО и по-точно за база на САЩ и да контролират целия черноморски район и всичките енергийни проекти на Русия."Пълни тъппотии на хора, които живеят в някаква фантазия: Русия плащаше на Украйна наем за базите в Крим и договорът за тях беше на практика "безкраен". Базите там никога не са били "бивши", те винаги са били използвани от руснаците. Параноика Путин го хвана страх, че украинците могат да се присъединят към НАТО.
86
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен"Никой не е "провокирал" Русия за Крим."??? ти от тази планета ли си?Искаха да ползват бившата съветска база за база на НАТО и по-точно за база на САЩ и да контролират целия черноморски район и всичките енергийни проекти на Русия.Все едно руснаците да си направят база в Маями.
85
16
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Накратко"Комика като че ли е забравил че последния път като провокираха Русия - останаха без Крим."Никой не е "провокирал" Русия за Крим.Русия си организира военна инвазия срещу нищо неподозиращите украинци, които дотогава руснаците наричаха "братя", докато не има забиха по "братски" един нож между лопатките.Оттогава украинците знаят, какво е реалното положение.
84
1
 
16
 
! Отговори
Накратко преди 2 години
"все още има няколко страни сред съюзниците, които се ръководят от логиката да не се провокира Русия"ХА ХА!Комика като че ли е забравил че последния път като провокираха Русия - останаха без Крим.Канеха се да дадат Севастопол за военна база на американците - но Русия каза не!