Обявиха ден на траур в руската република Татарстан

Вчера беше извършено нападение в училище в град Казан
12 май 2021 13:15, Ния Христова
18
Обявиха ден на траур в руската република Татарстан
Снимка: БГНЕС
Обявиха ден на траур в руската република Татарстан в памет на загиналите по време на вчерашното въоръжено нападение в училище №175 в град Казан, съобщи БНР. Нападението беше извършено от 19-годишен бивш възпитаник на училището. Той беше задържан от силите за сигурност.
 
Равносметката от вчерашното нападение показва, че девет са убитите, сред които седем деца и 21 ранени, 18 от които деца. Стана известно, че нападателят Илназ Галявиев е получил разрешение за огнестрелно оръжие на 28 април.
 
На 4 май Галявиев е започнал свой канал в социалната мрежа "Телеграм“, където ежедневно е предупреждавал, че подготвя нападение.
Още по темата
 
Наричайки себе си "бог" той е писал, че възнамерява да изчисти света от "биологичния боклук". Никой от десетките читателите на канала обаче не е подал сигнал до силите за сигурност.
 
Не е направило впечатление и това, че в деня на нападението въоръжен с пушка младеж се разхожда из града.
 
Междувременно комитетът на Думата по сигурност и противодействия на корупцията прие на първо четене законодателни промени, с които се въвеждат по-строги правила при издаването на разрешителни за оръжие.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
4
 
! Отговори
патриот преди 2 години
До ИСЛЯМА7 милиона там са се писали българи...те са по-българи и от теб.А че са приели исляма за да получат защита от арабите и от монголската орда е факт.
10
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Защо траур? Не трябва ли да е празник? Аз мислех, че муслитата се кефят на насилие и кървища? Или и те вече станаха меки китки? Тц, тц, тц...
9
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До ИСЛЯМАИзстъплението на този кошмарен придурок няма нищо общо с религията. Той вярвал, че е особен и специален, тъй като е роден на 11.09.2001 година.
8
2
 
6
 
! Отговори
Боневa преди 2 години
До ИСЛЯМАТшът!Мълчи!Това са наши българи нищо, че наричат държавата Татарстан!Откачалки има навсякъде. В САЩ не са мюсюлмани,а там стават най-редовно, такива стрелби в училища.
7
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Говорителят на Президента на РФ каза, че героическите действия на учителите в казанската гимназия, заслужават възхищение. Оказа се, че руските училища са снабдени с видео и аудио връзка. Веднага след нападението, директорът на гимназията чрез аудио връзката е съобщил на всички учители и ученици за опасността и е разпоредил да заключат вратите и да се барикадират в класните стаи.
6
12
 
5
 
! Отговори
До "Гроби Талас преди 2 години
Нищо общо нямат днешните българи с Волжска България. Някогашните тюрки, прабългарите, отдавна са се претопили в огромния океан от етноси, населявали от 7 век насам Балканския полуостров. Днешната българска нация по-скоро е генно модифициран продукт от годините на турското робство, когато над българските жени са издевателствали турци, черкези, арабски, *** и какви ли не други башибозушки *** ......
5
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тия приказки за "биомусора" много ми наподобяват дрънканиците на русофилите Иво Христов и Пламен Пасков за "скотонаселението". Отдавна някой трябва да ги изплющи през устата за използването на такива квалификации по отношение на цели народи.
4
2
 
5
 
! Отговори
Сит преди 2 години
Братчеди с реззнати карабини.А и ние сме доста умешани траките да не са се изпарили след като Херодот май беше казал , че са най - многобройният народ след индийците.
3
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не се надявайте, ние Македония не можем да си върнем, камо ли да се намешаме във вътрешните работи на Руснаците..
2
7
 
13
 
! Отговори
Гроби Таласомо преди 2 години
Руска республика Татарстан не съществува! Има само Волжка България! Слава на Тангра!
1
2
 
5
 
! Отговори
Лаик преди 2 години
Като как ""руската република"" , нали са наши братовчеди там - по Аспарух/Котраг/Батбаян линията......