Полет на Austria Airlines, заобикалящ Беларус, не бе приет в Москва

Авиокомпанията е била принудена да отмени днешния полет
27 май 2021 17:37, Петя Славова
102
Полет на Austria Airlines, заобикалящ Беларус, не бе приет в Москва
Снимка: БГНЕС

Руската страна не даде разрешение на австрийската авиокомпания Austrian Airlines за пристигането на нейния полет от Виена до Москва в четвъртък по алтернативен маршрут, който не премина през въздушното пространство на Беларус.

Още по темата

Това съобщи пред ТАСС представител на този австрийски въздушен превозвач, предава БГНЕС.

"Austrian Airlines спря полети над въздушното пространство на Беларус до допълнително известие въз основа на препоръка от Агенцията за авиационна безопасност на ЕС (EASA). Поради тази причина е необходимо също така да се коригира маршрутът на полета от Виена до Москва.

Промяната в маршрута на полета трябва да бъдат одобрени от властите. Руските власти не ни дадоха такова разрешение. В резултат Austrian Airlines беше принудена да отмени днешния полет от Виена до Москва ", заяви Austrian Airlines в отговор на искане за коментар относно анулирането полета от Виена до Москва в четвъртък сутринта.

На 25 май Austrian Airlines заяви пред ТАСС, че въздушният превозвач е решил да спре полетите през въздушното пространство на Беларус и ще лети покрай него във връзка с решението, взето в ЕС поради инцидента с принудителното кацане на 23 май в Минск на самолет на ирландската компания Ryanair. Поради това полетът от Виена до Москва, планиран за 27 май, не трябваше да лети над Беларус.

На 26 май австрийското министерство на транспорта заяви пред ТАСС, че EASA издава информационен бюлетин за сигурност, в който европейските авиокомпании са посъветвани да избягват въздушното пространство на Беларус.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


102
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
13
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А някой може ли да обясни на всички българите, защо Русия намали цената на газа с 50% , когато пуснахме Бълкански поток ? Значи можело ниска цена ... ама 30г ни търмъчиха инто в онея години докъдето добива беше по евтин :)) Много братско :))Както винаги при тях братството е по скъпо.
43
5
 
12
 
! Отговори
До Анонимен преди 2 години
Еми като има газ на много други места, защо купувате от Русия, ами не от много други места. Оставете Русия да фалира, купувайте от много други места, айде, кога ще почнете да купувате от много други места?
42
10
 
5
 
! Отговори
МТО преди 2 години
Много първично. Всъщност въдушните маси се движат от Запад на Исток. Гледайте довечера прогнозата за времето след новините.Един ядрен облак ще бъде автогол на безотговорния Путин.Руснаците имат действителна причина да се притесняват.
41
0
 
1
 
! Отговори
до До Европеец преди 2 години
Може. А може и да не се случи.
40
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 50Мен не ми трябва руска газ. Газ има от мкого места. Ня теб ти е набито в главата ,че без тях умираш. Да така беше, преди газопровода който направиха Герб и на който пречиха колунделите в България 30г. Сега не сме зависими повече. Азерите имат газ, колко щ3ш.
39
5
 
10
 
! Отговори
до Анонимен преди 2 години
А как е умната България без валуатата от българките които пpocтитуират в ЕС и от миячите на улиците тоалетни. Други постъпления от валута има ли?
38
18
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Русия няма полезен ход. Цял живот седи в някаква измислена война с Европа. Тоя е комунистическата книга. Така властта и олигархията около нея живее в разкош. Хората в Русия трябва да се събудят и да махнат тея болшевики от властта.
37
10
 
5
 
! Отговори
До Европеец преди 2 години
И това може да се случи. САЩ са най-големия износител. Норвегия също е много голям производител и строи газопровод към Полша. А от там може да продължи на Юг.
36
4
 
3
 
! Отговори
Сармат преди 2 години
Франция, Англия и САЩ са ядрени държави! А каква им е площта?
35
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 50 Предлагам Русия да спре газа ? Защо не го спира клоун ? Защото е бедна и глупава , без парите от петрол и газ е една ***. Разбираш ли ,какво казвам? Ние плащаме тая държава да не е Индия 2.
34
2
 
5
 
! Отговори
До Анонимен преди 2 години
Ами какво ще стане - ще им се наложи да купуват перални, коли, прахосмукачки и всякаква ширпотреба от Китай, или да започнат сами да си произвеждат ширпотребата.
33
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 42 до колкото си спомням Франция, Англия и САЩ са ядрени държави. Може да изпепели деловия си в сибир :) Събуди се рудия нищо неможе. Няма по силно оръжие ,което значи,че няма как да използва и ядреното. .
32
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Супер. ЕС да забрави полетите и от/до Москва. Джуджето е решило,че ще се излага на дърти години и ще се държи, като разгащен покойник. Тяхна си работа, като ги трае обществото им. Да им казват, куде да ходят на почивка и какво да ядат. Пълна изолация к да се оправят .
31
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До ССДъ...От вълнение чак получаваш епилептични припадъци...
30
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Basi кефа! Сами ще се самоизолира.
29
7
 
9
 
! Отговори
akudд преди 2 години
блокада и на кремъл
28
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До MR Buch Какъв евтин газ сънуваш,специално ние доста скъпа газ плащахме,забрави ли..
27
14
 
11
 
! Отговори
MR Buch преди 2 години
Айде сега като всичките от ЕС сте ербапи и се дръвчите на Москва да ви вида можете ли да отмените единодушно ВСИЧКИ полети до Русия. Можете ли без евтин газ от северен поток! Можетели изобщо нещо? Щото се оказа че и тоалетната ви хартия я правят в Китай!
26
11
 
9
 
! Отговори
Барселона преди 2 години
До Анонимен 31...Какъв бой сънуваш,ти къде живееш,в Раша ли или в БГ...Нямате умора проруските ***..
25
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен: Време е за голям бой? :):) Кой ? С какво ? Защо? Вие западопоклонниците сте мноого зле! Дори тези на които се кланяш нямат ни най-малко желание да ядат бой!