Полет на Austria Airlines, заобикалящ Беларус, не бе приет в Москва

Авиокомпанията е била принудена да отмени днешния полет
27 май 2021 17:37, Петя Славова
102
Полет на Austria Airlines, заобикалящ Беларус, не бе приет в Москва
Снимка: БГНЕС

Руската страна не даде разрешение на австрийската авиокомпания Austrian Airlines за пристигането на нейния полет от Виена до Москва в четвъртък по алтернативен маршрут, който не премина през въздушното пространство на Беларус.

Още по темата

Това съобщи пред ТАСС представител на този австрийски въздушен превозвач, предава БГНЕС.

"Austrian Airlines спря полети над въздушното пространство на Беларус до допълнително известие въз основа на препоръка от Агенцията за авиационна безопасност на ЕС (EASA). Поради тази причина е необходимо също така да се коригира маршрутът на полета от Виена до Москва.

Промяната в маршрута на полета трябва да бъдат одобрени от властите. Руските власти не ни дадоха такова разрешение. В резултат Austrian Airlines беше принудена да отмени днешния полет от Виена до Москва ", заяви Austrian Airlines в отговор на искане за коментар относно анулирането полета от Виена до Москва в четвъртък сутринта.

На 25 май Austrian Airlines заяви пред ТАСС, че въздушният превозвач е решил да спре полетите през въздушното пространство на Беларус и ще лети покрай него във връзка с решението, взето в ЕС поради инцидента с принудителното кацане на 23 май в Минск на самолет на ирландската компания Ryanair. Поради това полетът от Виена до Москва, планиран за 27 май, не трябваше да лети над Беларус.

На 26 май австрийското министерство на транспорта заяви пред ТАСС, че EASA издава информационен бюлетин за сигурност, в който европейските авиокомпании са посъветвани да избягват въздушното пространство на Беларус.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


102
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
8
 
10
 
! Отговори
Нито полезно за преди 2 години
Австрия, нито за Русия. Но полезно за трета страна. Нали уж капитализма работи за всеобщото благо и не служи на идеологии?
3
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Един полет по малко,кислород за 10 000 човека повече!
2
8
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Империята отговаря на удара. Така ще е занапред. Покъртилни отговори ще валят.
1
6
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Светът полудя след Ковид. България този път и тя.