Володин към бившите държави от СССР: Спрете да обвинявате Русия!

Според него те са длъжници на Русия
1 юни 2021 20:58, Нели Христова
116
Володин към бившите държави от СССР: Спрете да обвинявате Русия!
Снимка: БГНЕС

Страните от бившия социалистически блок, както и Украйна и балтийските държави, са задължени към Русия и трябва да са й благодарни за всичко, което е инвестирано в тях. Това мнение изрази председателят на Държавната дума (долната камара на руския парламент" Вячеслав Володин, цитиран от ТАСС.

Той коментира, че "Украйна, страхувайки се, че ще загуби приходи от транзита на руски газ, иска парична компенсация за изграждането на газопровода "Северен поток 2" от руската страна, Чехия иска компенсация от 40 милиона евро за експлозия в склад за оръжия във Врбетица, за която се твърди, че е организирана от руските специални служби.

Балтийските държави, "след като не успяха да решат собствените си икономически проблеми, искат някаква компенсация за съветския период."

"Когато тези държави бяха сред страните от социалистическия лагер, те свикнаха да живеят за сметка на другите. Навикът си остана. Нямаше да остане такъв навик, ако имаха суверенитет и независимост не на думи, а на дела", тези страни са тръгнали по пътя на сателитните държави.

Според Володин "политиката не е социална сигурност", "да получавате пари и да бъдете независими, няма да се получи".

"Да, не Русия ви е длъжна, а вие сте длъжници на Русия. Бъдете благодарни: гражданите на Руската федерация не поискаха от вас това, което ви дадоха, откъсвайки се от себе си", обясни той.

Той обясни, че става въпрос за създадените работни места в тези страни, инвестирането на сили и средства в тяхното развитие, защита от външни предизвикателства и заплахи.

"Не забравяйте, че Русия беше тази, която пое всички задължения за изплащане на дълговете на СССР", добави той.

"Ако нямате съвест, тогава поне трябва да си знаете мярката. Не забравяйте, че на руснакът отнема много време, за да се впрегне, но стане ли, действа бързо. Би било редно да се извините. И започнете отношения, с мисъл за бъдещето".

"Спрете да обвинявате Русия за всичките си проблеми. Започнете от себе си. От 30 години изграждате независими държави. Не се самозаблуждавайте, не заблуждавайте и другите", обяснява Володин.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


116
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 31 "значи социализма е по-силен" В терора. Виждаме и чуваме за това всеки ден, включително и днес. :)))))
26
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ехо, дами и господа , кое не е правилно в изказването? След тридесет години демокрация, все още ставате и лягате със социализма и колко Русия ви е виновна. Следователно, нищо не ви бива. Значи социализма е по-силен. Сори.
25
10
 
7
 
! Отговори
Да преди 2 години
Браво, все някой трябва да каже, царя е гол! Напоследък има много делириум, много мистика и все един е виновен. Няма логика. Кривене на душата.
24
12
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Русия да спре да пълни държавите с шпиони, да взривява складове и да се бърка във вътрешните им работи. И ТОГАВА, ТАВАРИЩ Володин много искаме по-бързо да забрвим че сме ви познавали
23
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До АнонименАма че глупост.Какъв открит лист?Това да не ти е като при Т.Живков открит лист до границата.
22
14
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До ТаксиджиевНито един.Но САЩ веднага са извикали Ж.Желев и са му наредили първо да ликвидира селското стопанство.Това заяви скоро проф.Галин Петров,съученик на Желев в Шуменската гимназия.Преди да почине,поискал прошка от народа и той написа статия.Желев после се ядосвал,но му заповядали.Руснаците поне не ни се бъркаха вътре,докато САЩ продължават и днес.
21
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До АсенСтига са се правил на ударен.След ВСВ Сталин,Чърчил и Рузвелт/Труман/,разделят Европа.Източна и Западна Европа е разделена на две.Или не знаеш.Тогава не са питали народите,днес също не ги питат искат ли НАТО/ЕС или самостоятелни.Кога нещо е зависело от тебе бе,или от комшията ти.А от политиците!
20
6
 
7
 
! Отговори
Таксиджиев преди 2 години
Въпрос към всички пичове под мен: След като експорта към Русия беше над 80% в разрез със всякакви заканамерности в политикономиката. Кой беше първият отрасъл който Русия ликвидира в България???
19
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Друг Готвиш ли се, когато за да излезеш от село ще ти трябва открит лист? :)))))
18
20
 
7
 
! Отговори
Друг преди 2 години
И все пак този Володин е прав.Компенсации,че имали съветски период,украинците дето крадяха газ за Европа,а чехите,че след 7г.се сетили,че руснаци виновни след съдебни дела,в които се виждат причините.И всички сочат Русия.Но мълчат и дума не обелват,как САЩ демократично са подслушвали европейски лидери години наред.И Макрон днес побесня и иска обяснения.Мили картинки от ''демократи'' на квадрат.
17
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 19 Не забравяй да се наду-ш когато те приближат руските ти господари. Знаем, че такива като теб така възприемате отношенията си с руснаците!
16
17
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Само мисълта, че руските туристи ни подминават, разплаква хиляди българи по морето - ботелиери, ресторантьори, камериерки. Вой и сълзи! А заводите, които почти 30 години хрантутеха мафиоти, политици, ***, които ги оглозгваха до чарк. Та прав е Володин, но това неблагодарно източноевропейско племе разбира само от бой и задни прашки. Никакви призиви за съвест не помагат.
15
13
 
22
 
! Отговори
Дидо преди 2 години
Г-н Володин трябваше преди това изявление да пообиколите селата около Перм,новосибирск,екатерининбург,уфа и грозни. След това елате ми на гости в Щутгард,аз ще съм Ви ГИД. Ще се разходим по околните села еслинген бьоблинген ще отидем и до бернау в планината шварцвалд и ще видите на какво се казва ред,красота и чистота. А ако влезем в предприятието в което работя ще попитаме някой руснак иска ли да се върне в РУСИЯ...................................
14
12
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Руското безочие - най голямото безочие в света. Когато източноевропейските държави се опитваха да се отърват, вие ги размазвахте и окъвавявахте всеки техен опит. Покрихте им териториите с концлагери, смазвахте всеки опит за самостоятелност. О т България отмъкнахте златния резерв на два пъти - през 1961ва и през 1964та. И СЕГА ПАК ТЕ ВИ ВИНОВНИ.Оставете ги на мира! А там, където има още руски войски ги оттеглете. РУСИЯ - ТЮРМАТА НА НАРОДИТЕ.
13
14
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 6 Неотдавна писаха по новините, че служебното ни правителство ще забрани вноса в България на отпадъци от страни, които не са членки на ЕС. Разбираш ли какво значи това? Можеш ли да правиш изводи? Точно така. Европа си трупа отпадъците у нас. Освен това изнасят безплатно природните ни богатства.Ето за това мисли, не за народите в РФ. Те са добре и не се оплакват.
12
9
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тъй , тъй гУсин Володин!Украйна трябва да ви е особено "благодарна" за ГОЛОДОМОРА през 30 -те години на миналия век.Нали така ИЗВЕРГ НЕЩАСТЕН?*** си гръмни!Руският имперски шовинизъм е като бясно куче.Само куршум може да го излекува
11
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ееех, отново приказки за вътрешна консумация. Обаче дали след поредния терористичен акт, този път срещу собствен гражданин, някой вътре в Русия им вярва? Мнеееееее :)))))
10
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ние пък сме със швабите-вижте тях погледнете се и вие.
9
8
 
22
 
! Отговори
Асен преди 2 години
Мда 100% са ви длъжници, вие милите инвеститори, дето откъснасхте от себе си да давате безкористно. А когато ПОЛЯЦИТЕ, ЧЕХИТЕ, УНГАРЦИТЕ ви помолиха да не инвестирате там, няколко години след войната, вие с ЦЕЛУВКИ по братски продължавахте да давате. А не чакай, май беше с танкове и войници. А да и никоя от централно Европейските или балтийски сателити на Русия не таи топли чувства към съветското време, какво съвпадение само, 20 държави се чувствали окупирани, гадни конспиратори, как смеят.
8
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Помислено-казано-написано. СЛЕДВА. Дадено-поискано-невърнато. СЛЕДВА-2. Треснало-фръкнало-парчетльосано, а само бе поискано