Володин към бившите държави от СССР: Спрете да обвинявате Русия!

Според него те са длъжници на Русия
1 юни 2021 20:58, Нели Христова
116
Володин към бившите държави от СССР: Спрете да обвинявате Русия!
Снимка: БГНЕС

Страните от бившия социалистически блок, както и Украйна и балтийските държави, са задължени към Русия и трябва да са й благодарни за всичко, което е инвестирано в тях. Това мнение изрази председателят на Държавната дума (долната камара на руския парламент" Вячеслав Володин, цитиран от ТАСС.

Той коментира, че "Украйна, страхувайки се, че ще загуби приходи от транзита на руски газ, иска парична компенсация за изграждането на газопровода "Северен поток 2" от руската страна, Чехия иска компенсация от 40 милиона евро за експлозия в склад за оръжия във Врбетица, за която се твърди, че е организирана от руските специални служби.

Балтийските държави, "след като не успяха да решат собствените си икономически проблеми, искат някаква компенсация за съветския период."

"Когато тези държави бяха сред страните от социалистическия лагер, те свикнаха да живеят за сметка на другите. Навикът си остана. Нямаше да остане такъв навик, ако имаха суверенитет и независимост не на думи, а на дела", тези страни са тръгнали по пътя на сателитните държави.

Според Володин "политиката не е социална сигурност", "да получавате пари и да бъдете независими, няма да се получи".

"Да, не Русия ви е длъжна, а вие сте длъжници на Русия. Бъдете благодарни: гражданите на Руската федерация не поискаха от вас това, което ви дадоха, откъсвайки се от себе си", обясни той.

Той обясни, че става въпрос за създадените работни места в тези страни, инвестирането на сили и средства в тяхното развитие, защита от външни предизвикателства и заплахи.

"Не забравяйте, че Русия беше тази, която пое всички задължения за изплащане на дълговете на СССР", добави той.

"Ако нямате съвест, тогава поне трябва да си знаете мярката. Не забравяйте, че на руснакът отнема много време, за да се впрегне, но стане ли, действа бързо. Би било редно да се извините. И започнете отношения, с мисъл за бъдещето".

"Спрете да обвинявате Русия за всичките си проблеми. Започнете от себе си. От 30 години изграждате независими държави. Не се самозаблуждавайте, не заблуждавайте и другите", обяснява Володин.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


116
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
13
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В следващите 20 години Русия окончателно ще се разпадне икономически и политически на отделни губернии и край на поредната Империя. Е, изкараха едни 500 години. Стига им.
6
3
 
11
 
! Отговори
ww преди 2 години
много ви боли когато се пише истината триете веднага мненията иначе да лъжите и мамите хората еша ви няма
5
11
 
14
 
! Отговори
140 народа преди 2 години
са под руско иго в момента и руските пара зити грабят всичко от тези хора.Добре че сме в НАТО и ЕС та *** стоят далече.... е не много заради предателите в България. Трябва да сте благодарни на *** и Газпром че ви освободи от турско робство..ха.ха
4
12
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Володин е истински руски мерзавец!Как може да говори за нерешени икономически проблеми в Балтика ,след като тези бивши републики на СССР имат 2-3пъти по-висок стандарт от руския.Русия била поела всички задължения на СССР ,да но пое и всички активи в чужбина и кредити раздавани на братските държави!
3
10
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тия па все някой им е длъжен за нещо,за какво да са ви длъжни,че окупирахте половин Европа за 50г. и че всички тези страни изостанаха икономически с десетилетия спрямо западните страни.
2
12
 
24
 
! Отговори
Българин преди 2 години
Аз също искам ЛИЧНИ компенсации за съсипания ми от социализма и НАЙ-ВЕЧЕ от Перестройката и инсценирания икономически фалит на Прехода живот. Преходът в който кадрите на ДС и КГБ откраднаха спестяванията на хората и косвено или пряко убиха 1/3 от българския народ. С надежда чакам остатъците от Империята на злото СССР окончателно да изгният на бунището на историята.
1
3
 
9
 
! Отговори
Иван преди 2 години
Този да няма предвид и България.