Стивън Сегал нарича Путин "брат", вече е партиец в Русия

Актьорът стана член на руска прокремълска партия
2 юни 2021 14:08, Нели Христова
134
Стивън Сегал нарича Путин "брат", вече е партиец в Русия
Снимка: БГНЕС

Стивън Сегал, роден в САЩ майстор по бойни изкуства, който се превърна в актьор и холивудската екшън звезда, а след това и в близък приятел на Владимир Путин, се присъедини към прокремълска политическа партия в Москва. Това се вижда на видеоклип, който партията публикува в неделя.

Сегал - който бе удостоен с руско гражданство от Путин през 2016 г. - получи членска карта за партия за алианс, наречен "Справедлива Русия - Патриоти - За истината", съобщава Ройтерс. Този алианс е пропутинска, социалдемократическа политическа партия, създадена от обединението на множество леви, националистически и социалистически групи. Името му се съставлява от "Справедлива Русия", партията "Патриоти на Русия" и партията "За истината". Всички те се обединяват в началото на годината.

Докато американското гражданство на Сегал му пречи да може да се кандидатира за депутат, като руски гражданин му е разрешено да се присъединява към политически партии. Преди това той е бил член на руската националистическа партия "За истината", според местната информационна агенция ТАСС. Сега той ще се бори с екологичните проблеми, а в приветствената си реч, облечената в черно звезда от Under Siege предложи репресии срещу бизнеса, който уврежда околната среда.

"Наистина трябва да създадем ситуация, при която да можем да разследваме, арестуваме и да преследваме хората по наказателен начин, така че да има резултати", заяви Сегал. "Без да можем да арестуваме хората, когато само ги глобим, те вероятно печелят повече пари от производството на нещата, които замърсяват околната среда, отколкото биха платили като глоба."

На същата церемония Сегал се снима до един от лидерите на партията и основателя на "За истината" Захар Прилепин, писател, който по-рано беше член на забранената сега руска национал-болшевишка партия. Прилепин се записва във въоръжен батальон от проруски сепаратисти в Източна Украйна през 2017 г. и твърди, че е командвал субединица, която убива повече украинци от която и да е друга. Той е издирван по обвинения в тероризъм в Украйна и е включен в "черния списък" на хората, които представляват "заплаха за националната сигурност".

По подобен начин Украйна счита Сегал за риск за националната сигурност през 2017 г. поради връзката му с Кремъл. А той, от своя страна, направи своето преклонение пред Путин ясно: актьорът го описва като "един от най-великите световни лидери" и "брат".

Връзката на двойката изглежда е създадена заради взаимна любов към бойните изкуства. През 2013 г. Сегал каза пред руския държавен новинарски канал RT: "Първият път, когато отидох в дома на Путин, влязох и видях статуя на Кану Джигоро в естествен размер, основоположник на джудото, така че веднага бях впечатлен и наистина исках да опозная този човек все по-дълбоко и по-дълбоко."

"Путин е студент по азиатска философия, но е и студент по средновековие, нали се сещате - велики лидери и велики тактици. Той е умен човек, който изучава тези хора, които имат невероятни резултати в историята", добавя той.

Путин предлага Сегал да стане почетен консул на Русия в Калифорния и Аризона през 2013 г. - ход, който би направил актьора потенциален посредник между Белия дом и Кремъл, според Buzzfeed, но САЩ отказват. През 2016 г. говорител на Путин заяви, че привързаността на Сегал към Русия и статутът му на известен актьор е причина да го направят гражданин, предава BBC. И тогава, през 2018 г., Русия даде на Сегал задачата да подобри хуманитарните връзки със САЩ, по време, когато отношенията между двете страни бяха в най-ниската си точка след Студената война.

Изглежда, че Сегал не е имал голям успех на този фронт.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


134
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
88
1
 
1
 
! Отговори
хахаха преди 2 години
Бойните спортове увреждат мозъка .Кой нормален човек г в 21 век ще стане комунист
87
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Путин е студент по Средновековие" Знаем.
86
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Никога не е късно да станеш за смях!!!!
85
1
 
7
 
! Отговори
528 Hz преди 2 години
А с оня франсето що се случи,дето го беха погнали данъчните.Дето си бил пропилял кинтите по чочарките,и немал с кво да плати данъците,та се бе и той врекъл на Вовата.С него що се случи?
84
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Шорошите съвсем се оплетоха с бате Стефчо Голямата Тупалка. Шах и мат.
83
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 91Те (руснаците)са си свикнали .От Петър първи-та до сега.Като нашите браат'чеди са-Кво каже Барото и мешарето-изпълняват и не умуват.И по форуми и контакти с тях се учудвам как толкова голям народ е изгубил възможноста да разсъждава.
82
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Все шашави се кандидатират за депутати при Путин от целия свет. Е питам тоя руски народ как ще му тръгне живота
81
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е изнасилвач какво гражданство да има.
80
8
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сегал е пич!
79
16
 
8
 
! Отговори
хахаха преди 2 години
още един изперкал или просто искащ да спаси малко данъцикато оня грозник депардиотокойто като спря да цоца май се махна от тамно нищо това е добре да се съберат там всчките *** от светя лошо няма
78
18
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Поредния празноглав шут, като повечето холивудски повърни.
77
18
 
11
 
! Отговори
Щерев преди 2 години
Стивън го съдиха за изнасилване.. А брат Путин харесва да го изнасилват големи мъжища.ха.ха
76
2
 
12
 
! Отговори
До79 преди 2 години
Голема рода имал тоя,бе?
75
16
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя значи го разследват за престъпления в САЩ.
74
8
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ОБИДА за всеки себеуважаващ се човек е да контактува с Тикви и Каскети.....Вместо да разследва ПОДСЛУШВАНИЯТА, "Автомагистрали", НАП, ПОКОИТЕ на Оня с ПЛАТЕНАТА ЛЮБОВ, Мата Хари и т.н., Каскета ВЪЗПРЕПЯТСТВА РАЗСЛЕДВАНИЯТА....КАСКЕТА и Тиквата трябвда бъдат арестувани ЗРЕЛИЩНО както Иванчева.ХУНТАТА не е по-силна от държавата.
73
20
 
8
 
! Отговори
Олеле преди 2 години
Този е навсякъде, където има някаква мафия !
72
14
 
23
 
! Отговори
До Авторката преди 2 години
***. Колко цента заработи ?Тези от Козяк само се хабят.Не разбраха ли, че след всяка статия оплюваща всичко руско,Феновете на Русия се увеличават !
71
23
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Той и Жерар Депардийо също беше голям фен дребния. Ноо....бързо видя какъв "прекрасен" е животът в Русия и избяга.
70
19
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Русия съвсем я е закъсала, щом наема изпаднали в крайна финансова безизходица хора ато Сегал да я рекламират и представят пред света.
69
23
 
21
 
! Отговори
Русия е терорист преди 2 години
Русия да продъжава да се държи като международен бандит и терорист. Да трови хора по-света, да извършва терористични взривове на военни обекти, да напада независими държави и да им анексира територии, да извършва ежедневно кибер тероризъм и да чака някакъв cлаб актьор като Сегал да оправи иммиджа и положението на Русия в света.