Над 200 руски шпиони в Германия са под дипломатическо прикритие

Действат основно в Берлин, Хамбург, Лайпциг, Франкфурт и Мюнхен
7 юни 2021 10:47, Ния Христова
37
Над 200 руски шпиони в Германия са под дипломатическо прикритие
Снимка: БГНЕС
Повече от 200 агенти под дипломатическо прикритие са призовани да предоставят на руските специални служби информация от Германия. Основните им области на дейност са посолството в Берлин, Хамбург, Лайпциг, Франкфурт и Мюнхен.
 
Агентите получават поверителна информация за Кремъл чрез вербувани информатори в политиката, бизнеса, армията и медиите, съобщава германското списание "Фокус", цитирано от в. Монитор. 
 
Според списанието, агентите извличат информация и я оценяват. Те работят предимно в руското посолство в Берлин и в генералните консулства в Хамбург, Лайпциг, Франкфурт на Майн и Мюнхен.
 
Дипломатическият им статут ги защитава от преследване от германските власти. В сравнение с предишните години, събирането на информация в правителствения апарат в Берлин и федералните парламенти очевидно е станало по-важно за Кремъл.
 
Висш служител на Федералната служба за защита на конституцията заяви в разговор с "Фокус", че агентите на руските специални служби са трудни за контрол. По темата бивш директор на британската тайна служба MI6 пък разкри, че само 10% за агресивния руски шпионаж в Европа е известен на западните агенции за сигурност.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
1
 
! Отговори
тя преди 2 години
Ще напишете ли най- сетне нещо положително за Русия или само плюнки ! Айде стига вече !
18
0
 
3
 
! Отговори
ББ преди 2 години
хаха във 21 век във Свободна Франция,член на ЕС,с невероятни претенции,ядрена...има вечерен час,отнети права на гражданите на Франция,политиците им не се справят,най-лесно е да ограничиш и отнемеш Свободата на хората....това е позорно....престъпление е!!!Бог да пази САЩ!!!САЩ са последният защитник Свободата на милиардите по Света!Бог да пази Свободата на Човешките Същества!Бог да пази последният"мохикан" САЩ!Аз съм САЩ!!
17
0
 
2
 
! Отговори
ББ преди 2 години
До Анонименобосновете се...децата на американците са в германските бази за да защитят Народа на Германия...не властта на когото и да било,та било то и меркел,,кой германски гражданин е бил лишен от права от американски...кой германски самолет е бил отвлечен от американската ...руски безпомощни манипулации,дори няма място за сравнение,факта,че ЕС политиците са зависими от путин е безспорен...администрацията на САЩ,ще защити интереса първо на Народа на САЩ...с нас които иска!!!
16
3
 
3
 
! Отговори
СЕРЕГЕЙ преди 2 години
росия е наглост,лицемерие,кръвожадност...империята на злото е пешернокомунистически кремълски идиотизъм в най висша уродлива форма...
15
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В Русия си е див капитализъм, както и в България. Какви комунисти сънувате?!
14
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Щом руските шпиони под дипломатическо прикритие в Германия са 200, то американските шпиони под дипломатическо прикритие в Германия трябва да са 500.
13
7
 
3
 
! Отговори
do смешно преди 2 години
И кое му е смешното? Мнозинството от хората са видяли що е то строене на комунизъм, което ни наложиха руснаците и ги е страх да не се върне. На никой не му се стои затвоерн в собствената държава и постоянните други тъпотии. Е, има и разни партийни кадри, те, а също и троловете естествено скачат за Рассия и бленуват комунистическите времена да се върнат.
12
2
 
10
 
! Отговори
смешно преди 2 години
Всички дипломати извършват такава дейност.Трън в очите ви е само Русия.
11
0
 
1
 
! Отговори
ПЕНКО преди 2 години
ДИПЛОМАТИЧЕСКИТЕ РУСКИ ШПИОНИ СА САМО ПРИМАМКА ЗА ГЛ.....ТЕ ЗАПАДНИ СЛУЖБИ !!!!! МАЛКО СЕ "АКТИВИРАТ" -СПИРАТ -И СЕ СМЕЯТ /КИКОТЯТ / !!!!!!!!
10
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Само 200 ли са?
9
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Те само руснаците са шпиони другите не.
8
6
 
20
 
! Отговори
а преди 2 години
Ами немските шпиони под дипл.прикритие в Расията яйца ли продават?
7
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В началото на деведесетте му казвам на един портиер , че тая от стаята е стара съветска шпионка. А той ми отговаря ," а *** ние я знаеме"Съсипа на десетки българи трудовите договори. И то зада не им падне комфорта като елити. Да може българите да са им наведени.
6
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Колко жалостливо звучи. А дип. имунитета се съгласува с държавата приемник. Като са шпиони и ги знаете, обявяват ги за персона нон грата и толкоз. Естествено реципрочност ще има, ама да се оплаквате по медии е смешно и не професионално.
5
7
 
13
 
! Отговори
Койчо преди 2 години
... Ами гонете дипломатите и обявявайте война, сплескани евроръбове натовски... :))
4
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Заслужава си да прочетете Аквариум на В. Суворов по темата ;)
3
16
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До2.И да иска Русия да се занимава с икономика, финанси ,пазари. Това е невъзможно. Няма капацитет , нито отт хора, нито от професионалисти, нито имат традиция на коректни търговци.
2
12
 
6
 
! Отговори
Обективно преди 2 години
Русия е многомилионна държава, за която по- важна е политиката, а не икономиката. Но тук тотално греши!
1
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Браво, само така.