Путин категорично против членство на Украйна в НАТО

Ракетите ще стигат до Москва за 7-10 минути
10 юни 2021 14:55, Елка Василева
149
 Путин категорично против членство на Украйна в НАТО
Снимка: архив, БГНЕС

Президентът на Русия Владимир Путин се обяви категорично против евентуалното членство на Украйна в НАТО.

В интервю за телевизия „Русия 24“ Путин заяви, че половината от населението на Украйна е против членството на страната в Северноатлантическия алианс.

„Най-малко 50% от жителите на Украйна не искат страната да се присъединява към НАТО. Това са умни хора. Те не искат да се окажат на огневата линия, да бъдат разменна монета или пушечно месо“, каза руският президент, цитиран от БНР.  

Путин подчерта, че никой не се е съобразил с мнението на Русия при разширяването на НАТО на изток.

Той даде пример с разположените в Полша и Румъния елементи от американската противоракетна отбрана, които според него могат да се използват и за нападателни цели.  

„Да си представим, че Украйна стане член на НАТО. Времето за полет на ракетите от Харков и Днепропетровск до централната част на Русия и до Москва ще се съкрати до 7-10 минути“, каза Путин.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


149
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
9
 
14
 
! Отговори
stiling преди 2 години
Това е отбранителна стратегия. Навремето когато СССР разположи ракети в Куба които стигаха да Маями за 5-6 минути, САЩ решиха да нападнат Куба и наложиха морска блокада, така наречената "Карибска криза", която приключи с изтеглянето на ракетите, иначе война. Нали Куба е независима държава като Украйна? Значи САЩ могат да диктуват кой къде, когато са застрашени а Русия неможе, щото Украйна била независима държава? Двоен стандарт ми се струва или бъркам?
39
0
 
7
 
! Отговори
Бай Иван преди 2 години
Да ги бяхте оставили да влязат в ЕС, по-скоро да се надяваха че ще влязат в ЕС. Никога нямаше да ги приемат и без войната.
38
5
 
13
 
! Отговори
Въпрос преди 2 години
А от Куба до Юесей за колко време долитат хиперзвуковите ракети "Кинжал" и "Циркон" ?Уточнявам :Скоростта им е около 8÷10 000 км/ч и летят в облак от плазма тоест абсолютно невидими за радарите.Всяко действие има противодействие !
37
10
 
4
 
! Отговори
Krom преди 2 години
Проблема е само един - дали либералните "лимонки" като Германия които искат да цокат евтин руски газ и са абстинентни към него, ще допуснат горките украинци до НАТО. Аз по скоро го виждам като не. Путин е наясно с въртеливия немски г.з и отново казвам - в случая това е намек към Украйна за колко време може той тях да удари. Държи се като силов играч. Защото ако Украйна влезе в НАТО - какво ще правят зелените човечета от Донецк?
36
10
 
6
 
! Отговори
OTAN преди 2 години
Знаех, че там далеч на североизток съществува жоже, но не знаех, че съществува жоже с мнение...
35
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Споко бе ***! Американците няма да обстрелват Масква с ракети.Руснаците ги гони сериозна параноя след ВСВ. За броени месеци Вермахтът прегазва западния военен окръг през 1941. Жертвите и загубите са огромни. Как се случи това? Защо СССР допусна гермаците дълбоко в своя територия? А след това бяха нужни години за да ги прогони обратно?Ако американците искаха да унищожат СССР щяха да помагат на Хитлер, но те даваха помощи на Сталин чрез Ленд-Лийз. Нека Украйна сама реши какво да прави днес!
34
3
 
12
 
! Отговори
Койчо преди 2 години
... Само да не едни ракетни площадки в Куба и Венецуела... тъй де, за защита от сомалийските пирати...Третополовите нещо мнОО си повярваха. Да не настъпят гребулЯта... :))
33
12
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И какво като е против ще започне ядрена война... тоя лилипут може да си гледа работата
32
13
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя е последния комунист терорист отиде ли си и тоя за Цяла Източна европа ще настъпи благоденствие и радост този понеже последен е най зъл от всички досега усеща че времето му свършва
31
6
 
7
 
! Отговори
българин преди 2 години
До: номер 20 Абсолютно. Още по времето на Горбачов флагманът на 6--ти американски флот беше в пристанище Варна. А на кораба имаха управляеми ракети които можеха да стигнат до п-в Крим за броени минути. Които пък се управляваха по сателитна GPS навигация и можеха да поразяват цели с точност до метър. Казвам го защото "случайно" Горбачов беше там, когато стана пуча. А аз "случайно" видях демонстрация на американското въоръжение по националната телевизия!
30
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тебе пък кой те пита ? Държава сравнима с Уганда, Кения и Сомалия...
29
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Крадеца пак шуми . Лампти за още земя...
28
13
 
13
 
! Отговори
СЪЩОТО преди 2 години
И КОЙ Е ТОЯ, ЧЕ ДА ОПРЕДЕЛЯ ПОЛИТИКАТА НА ЧУЖДА ДЪРЖАВА??? ИЛИ ПЪК СМЯТА ЦЯЛА УКРАЙНА КАТО ЧАСТ ОТ РУСИЯ?! НЕНАЯДОХА СЕ НА ТЕРИТОРИИ ТИЯ ....!ОТГОВОР НА ПУТИНСЪЩОТО, ЧЕ БЪЛГАРИЯ ПРАВИ С МАКЕДОНИЯ!НЕНАЯДОХА СЕ НА ТЕРИТОРИИ ТИЯ ....!
27
10
 
14
 
! Отговори
Само незнам преди 2 години
Ако Птин тргне да кара ракети във Венецуела дали няма да го спрат някъде по пътя ?
26
14
 
16
 
! Отговори
доПуткин преди 2 години
Ама като им късаше и присвояваше от териториите, нямаше проблем, нали другарю?
25
15
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
по нагъл от този няма
24
16
 
24
 
! Отговори
българин преди 2 години
Путин кой го пита за Украйна че да си дава мнението?Украйна е независима държава и сама може да реши къде иска да членува!
23
9
 
10
 
! Отговори
до 19 преди 2 години
Тоя направо си те плаши със война-- и ако няма кой да се бие заради и със тебе оставаш сам срещу неговата милион и двеста армия ,която идва и ти сменя правителството с про-руско и ставаш съветска република .
22
11
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е, Украйна е суверена държава. Не следва да пита русия в какви съюзи да влиза. С оглед на финансираните от русия сеператисти, нейната независимост е в постоянна заплаха. Влизането в НАТО е логичен ход за само-съхранение.
21
14
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е те тоя агент на КГБ трови живота на всички бивши соц държави 35г им промиваха мозъците за Светлото бъдеще и ей до къде го докараха ни те влизат в Европа и Нато нито на Украйна и Беларус дават това са комунистите