Путин: Руско-американските отношения в най-ниската си точка

Руският президент се надява да няма импулсивни действия на Байдън
12 юни 2021 08:09, Елка Василева
70
Путин: Руско-американските отношения в най-ниската си точка
Снимка: архив, БГНЕС

Руско-американските отношения са в най-ниската си точка през последните години, заяви президентът на Русия Владимир Путин в интервю за телевизия Ен Би Си. В интервюто Путин  изразява надежда, че няма да има импулсивни действия от страна на сегашния американски държавен глава Джо Байдън, за когото той заявява, че се отличава силно от предшественика си Доналд Тръмп.

Двамата лидери трябва да се срещнат на 16 юни в Женева.

Още по темата

По повод определянето му като "убиец" от Байдън в негово интервю през март Путин обясни, че е чувал десетки обвинения от този род и това не е нещо, за което се тревожи. По думите му подобно говорене е част от американската политическа култура, където се смята за нормално.

Руският президент отхвърли появилата се в американския вестник "Вашингтон пост" информация, че Москва ще предостави модерна сателитна система на Иран, която ще повиши възможностите на Ислямската република за следене. Президентът определи това като фалшива новина и каза, че не знае за подобно нещо.

"Вашингтон пост" цитира настоящи и бивши американски представители и такива от Близкия изток, според които пускането на сателита може да стане до месеци и е резултат от многобройни посещения в Русия на лица от иранската Революционна гвардия. Изданието отбелязва, че системата ще позволи на Техеран да наблюдава израелските бази и американското военно присъствие в Ирак, предаде БНР.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


70
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
2
 
2
 
! Отговори
ББ преди 2 години
и на човечеството...на децата ни им дреме за точките ви..служители сте на Народите Ви,не сте ни "бащици",ограбвате ни,убивате ни,отнемате свободи...престъпници сте..21 век крадци и елементарни ви отнемат Свободата и Животите...геноцид и убийства в 21 век,и сте съучастници,човечеството ни го е осъзнало..Бог да ви прощава...аз никога
44
2
 
2
 
! Отговори
ББ преди 2 години
До пак асиметричнои защо мислиш,че света ни го вълнува какво може да каже путин?нещо по гьобелс ли?ограбена русия от "господари","бащици"като путин,само врагове им вменяват...с това ги държат...бедни и зависими...ограбват Народите на Русия...елементарни и не далновидни политици...от векове е,някаква болест е явно...бедните руски Народи!и Свта ни не го е страх от Война,която,май е време за нова,която няма да спечелите с манипулациите в мрежата...Бог да пази САЩ!доброволец съм в Армията на САЩ!
43
2
 
2
 
! Отговори
ББ преди 2 години
До АбеБайдън раздаде по 2 х. долара на всеки американски,не позволи износ на ваксини преди да има достатъчно за Народа му,помага на най -закъсалите и бедни държави,заяви директно на целият Свят,че няма да толерира престъпници,крадци,убийци и диктатори,Свободата на Човешките по Света са висша цел на Армията на САЩ..."добрият" путин манипулира ЕС...пият си бърбана с пирата лукашенко,а народите им не ваксинирани,не получили и стотинка...само факти...аз не искам децата ми да са крепостни на путин!
42
2
 
2
 
! Отговори
Абе преди 2 години
Чудя се кой е по-голямо зло.от двамата !
41
2
 
5
 
! Отговори
пак асиметрично преди 2 години
До срещата на 16 юни в Женева има още 4 денонощия, а Путин вече нанесе своя изпреварващ ответен удар, който съсипа пъклените планове на колективно западните политтехнолози и ***. Съвместна пресконференция нама да има. Путин ще пристигне на 16-ти, ще проведе разговорите и ще си тръгне веднага след края им.
40
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Путин - забранена дума?!
39
3
 
2
 
! Отговори
Непораснал преди 2 години
*** е раснал при комунизЪма и затова не е пораснал. В тази истина няма никакъв расизъм или русизъм, а натурфилософский реализм.
38
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Руските власти пристъпиха към радикална деофшоризация на руската икономика. Путин продължава успешно да затваря каналите за изтичане на руските пари на запад.
37
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Дорби-------------------------------------------------------------------- Не съм гледал филма, но самото му заглавие е твърде претенциозно. "Голямата игра" не е започнала вчера и няма да свърши нито днес, нито утре. Хвърлете бърз поглед на корицата на новия брой на седмичника Time. Ще видите абсолютно символичен образ на байДжо с отражението на Государя Путин в тъмните му очила. "Голямата игра" продължава и до крайната победа на силите на доброто, ще са нужни още десетина Такива като Путин.
36
5
 
8
 
! Отговори
Циганин Комунист преди 2 години
Мачкай Вова!Православието ще пребъде!Нищо че българите се крият като мишки и предават своята вяра!
35
0
 
0
 
! Отговори
Дорби преди 2 години
Гледайте филма в Ютюб краят на играта и ще разберете шоуто
34
2
 
10
 
! Отговори
до 44 преди 2 години
да оценяваш някого по ръст, красота, цвят на кожата или по някой специфичен физ белег е признак на най малкото елементарна култура и възпитание на съвременен модерен човек. А иначе си е чист расизъм и подобните му издънки. Жалък индивид, посредствен си.
33
5
 
14
 
! Отговори
Малко за политика преди 2 години
Благодарение на Русия и Китай светът не е еднополюсен и това е добре за държави като нашата. Ако ги нямаше тях, САЩ щяха да имат тотален контрол над целият свят и можем само да гадаем как щяха да злоупотребяват с това.
32
18
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сложете си по висок президент, че тоя виж само пред носа си.
31
12
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 43Немам нищо против руснаците, ама да позволят да управлява бивш агент на КГБ повече от 20 г., ония ги лъга, верваха му, сега вече даже не си прави труда да ги лъже :))
30
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А ако ви изтрие целия свят ще е НАЙ-ДОБРЕ. И до там ще се стигне, както се стигна и до изтриването на Хитлер. Но докога ще се отлага?
29
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Tака работи Пиндостан: във вестник "Вашингтон пост" се появява информация, че Москва ще предостави модерна сателитна система на Иран, която ще повиши възможностите на Ислямската република за следене, на основание на която след седмици, месец или месеци, Пиндостан налага санкции срещу Русия.
28
13
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 38Еми отдавна си показваш рогата ***, Русия над всичко а ..... :)) Затова ли рускините във Варна гледат да си хванат българин, нещо мужиците не са им приятни :))
27
5
 
11
 
! Отговори
Путин греши... преди 2 години
... че отношенията между двете страни са лоши. Точно обратното.Благодарение на санкциите много политически противници на Пътин избягали в чужбина с парите си осъмнаха със замразени банкови сметки... Благодарение на санкциите Пътин успя да прокара закони в Русия ,които иначе биха били отказани от руснаците - като изолиран интернет , закон за личните данни... Наречен УБИЕЦ и то от човека подпалил войната в Сърбия и наредил бомбандировките с обеднен уран СИ Е НАПРАВО израз на УВАЖЕНИЕ И РЕСПЕКТ.
26
18
 
10
 
! Отговори
Гледай си Русия преди 2 години
Вовочка, централната ти банка пак вдигна лихвата, щото цените на металите и строителните материали малко пробиха тавана, на зеленчуците и плодовете - скачат на батут. А журналистът начело на космоса Рогозин накрая призна срамежливо, че заради санкциите вече не можете да си изстрелвате спътниците. Що така не си произвеждате сами електронните компоненти бе, велик вожде на преуспяващия неоколхоз? Не ти е Байдън проблемът, батка, а потъващата в блатото страна. Корупция и некадърност, друго нямате.