Владимир Путин: Нямаме обичай да убиваме когото и да било

Така той коментира обвиненията за отравянето на Алексей Навални
14 юни 2021 21:21, Нели Христова
74
Владимир Путин: Нямаме обичай да убиваме когото и да било
Снимка: БГНЕС

Русия не се занимава с убийства на политически опоненти, това се отнася и за миналогодишния инцидент с Алексей Навални. Това заяви руският президент Владимир Путин в интервю за американската телевизия Ен Би Си, откъси от които бяха излъчени днес, предаде ТАСС.

"Нямаме такъв обичай - да убиваме когото и да било", каза руският президент в отговор на въпрос нареждал ли е покушение срещу Навални.

Навални, който е осъждан условно два пъти, беше обявен за издирване за нарушаване на условията на присъдата си по делото "Ив Роше". На 17 януари той беше задържан на летище Шереметиево, а на 2 февруари съдът замени условната му присъда с ефективна. Навални изтърпява наказанието си в колония във Владимирска област.

Путин добави, че условията в наказателната колония, в която лежи блогърът, са същите, каквито и за останалите затворници. "Към него (Навални) се прилагат същите мерки, каквито и към останалите. Те не са с нищо по-лоши, отколкото към другите, които се намират в затвора", каза руският президент, цитиран от БТА.

Обвиненията на САЩ към Русия, в това число в кибератаки и намеса в избори, са безпочвени и те нито веднъж не са представили доказателства за това, заяви Путин. "Обвиняват ни в най-различни неща: намеса в избори, кибератаки и така нататък. И нито веднъж (обвиняващите) не си направиха труда да предоставят каквито и да било улики или доказателства. Просто безпочвени обвинения", каза руският президент.

През април САЩ обявиха, че гонят десет руски дипломати и налагат нови санкции във връзка с хакване на американската айти компания "Солар Уиндс". Резкият отговор на Путин на този въпрос в откъса от интервюто за Ен Би Си, който беше излъчен само два дни преди срещата на руския президент с американския държавен глава Джо Байдън в Женева, показва ясно напрежението в отношенията между двете страни, отбелязва Асошиейтед прес.

В интервюто Путин допълни, че Русия е готова да разгледа въпроса за размяната на затворници със САЩ. "Да, да", каза той в отговор на въпрос по темата. Руският лидер добави, че в САЩ има много повече задържани под стража руснаци, отколкото американци в Русия.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


74
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
5
 
9
 
! Отговори
о. Белене преди 2 години
Няма човек, няма проблем.
42
15
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Още преди 2 години Вова им го каза пред американски журналисти:Ако искахме да неутрализираме някой вие(САЩ) нямаше й да разберете. Новичоци , глупости на таркалета ..от някой сейф в МИ- 5 или ЦРУ го изкараха. Къде е Сергей Скрипал ?Всички не сме го виждали ,не сме го и чували.А отровата толкова силна че не го убива .Ако въобще такова нещо имаше или беше постановка в медиите.А Навални ,уж отровен, пък се спасил,правил клипчета в Ютюб срещу Русия казал че там е лошо а се оставил да го заловят
41
14
 
5
 
! Отговори
Мими Костова преди 2 години
Путин е голям политик, добър човек защитник на семейните ценности
40
6
 
2
 
! Отговори
Бай Петко преди 2 години
Ама тва кгб много смотано веНемогат един да натровят като хората и остават само уликиДа бяха платили на бай ариф от столюпеново
39
6
 
11
 
! Отговори
Само питам. преди 2 години
А имате ли обичай да обивате когото и да не било?!?
38
3
 
11
 
! Отговори
Навални,Скрипал и др преди 2 години
Сериозно ли?
37
4
 
12
 
! Отговори
blok преди 2 години
Е, нямате обичай. То си е Закон! Ваште обичаи са да сте в нетрезво състояние и вечните пренебрегнати и ощипани булки. Това да си *** и да вярваш на Съветски или Руски политик си е призвание.
36
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Изпечен лъжец, добре са го учили в КГБ да не му мигва окото когато лъже.
35
3
 
11
 
! Отговори
КГБ преди 2 години
В СССР, такива неща не се случват.
34
5
 
14
 
! Отговори
Бледия молец преди 2 години
Кой поръча убийството на Сергей и Юлия Скрипал с новичок, кой уби Литвиненко с полоний, кой уби Политковска навръх рождения си ден, кой уби Немцов под стените на Кремъл, кой прати Навални в Гулаг. Има човек има проблем.
33
7
 
11
 
! Отговори
путIN! преди 2 години
Милия, явно водката днес му е дошла повече!!!
32
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Обичай, разбира се, нямате.....нито пък е навик....Но инстинктите са налице.Такава е природата на властта. Неизбежно е, иначе падаш, друг те сменя, и нищо не значи някаква си личност.
31
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Смешки!
30
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Диаметрално цивилизацията се е разделила на различни модели далеч назад в исторически план. За нас, най близко до евентуално разбиране на разликите е осъзнаването на това, какъв е модела на империята (например Византия ) и контрапункта Българската държава в съответния период. Вековете се сменят, центровете също, но металния модел поведение се запазва.Останалото е пропаганда, добър-лош, която времето ще размине, но базовите модели са проследими от древни времена, та до днешния ден.
29
8
 
15
 
! Отговори
Иво преди 2 години
Намирате ли разлика в приказките на Путин ,Радев и радевци?Аз не. Всички са еднакво нагли и мошеници 1:1
28
8
 
15
 
! Отговори
Светозар преди 2 години
Интересно, дали Путин сам си вярва, на това което говори ?
27
4
 
16
 
! Отговори
Някой преди 2 години
Така и не се разбра, в немската болница ли отровиха Навални, или той сам се отрови ? Три западни лаборатории доказаха, че е новичик! Откъде Путин знае , че не са го тровили, като той отказа всякакви разследвания ?За масовите убийства в Катин чакахме 50 години да си признаят! За тези колко ще чакаме?
26
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нямаме обичай, но често го правим
25
7
 
8
 
! Отговори
бай ганю преди 2 години
че кой е твърдил нещо за обичай във всички убийства и опити за убийства които е естественно кремъл да отрича до край? никой не е определил този тип атаки и действия като обичай. путин е като боко ти го питаш едно а той ти говори каквото на него му допада.колко нелепо по детски отрича след всички разследвания и доказателства че нямало такива. може да манипулира собственния си народ но на международно ниво и като прозрачен гол цар през който всички виждат очевадното
24
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
... достатъчно е да намажат дръжката на вратата със Новичок