Срещата на Владимир Путин и Джо Байдън в цифри

1000 военнослужещи и 900 полицаи ще осигуряват сигурността в града
15 юни 2021 17:00, Нели Христова
27
Срещата на Владимир Путин и Джо Байдън в цифри
Снимка: БГНЕС

Делегациите на Русия и САЩ на срещата на върха в Женева ще включват стотици хора - общо около 800 души. Това съобщи вестник "Tagblatt“, цитиран от БНТ.

Около 1000 военнослужещи и около 900 полицаи ще осигуряват сигурността в града. Служители на реда са ангажирани не само от Женева, но и от други кантони. Очакват се около 3000 представители на медиите, пише вестникът.

Швейцарските ВВС извършват засилено наблюдение на въздушното пространство в сътрудничество с италианските и френските военновъздушни сили. Зоната за безопасност обхваща не само Женева, но и част от въздушното пространство на съседна Франция. Системи за противовъздушна отбрана са инсталирани по брега на Женевското езеро близо до вила "Ла Гранж", където в сряда ще се проведе срещата на руския президент Владимир Путин и американския му колега Джо Байдън.

Байдън ще пристигне в Женева днес в 16.15 ч. Вечерта той ще се срещне с президента и външния министър на Швейцария. Американският президент ще отседне в петзвездния хотел "Интерконтинентал".

Инициативата за провеждане на срещата в Женева дойде от Вашингтон. Както беше съобщено по-рано в Кремъл, президентите ще обсъдят състоянието и перспективите за по-нататъшно развитие на двустранните отношения, въпроси за стратегическата стабилност, както и актуални въпроси от международния дневен ред, включително взаимодействие в борбата срещу пандемията от коронавируса и уреждането на регионални конфликти. Това ще бъде първата лична среща между Путин и Байдън след встъпването в длъжност на последния за президент на САЩ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какво би станало ако бъде думнат единия президент ? Ще стане ли война ?