Има ли затопляне на отношенията между САЩ и Русия?

Според Милен Керемедчиев няма пряк диалог между двете държави
16 юни 2021 22:25, Нели Христова
41

Два часа продължи срещата "на четири очи" между президентите Джо Байдън и Владимир Путин. Руският президент даде пресконференция и обяви, че посланиците на САЩ и Русия се връщат на мястото си по служба.

"Това показва, че дипломацията отново ще има роля в отношенията между двете държави", коментира бившият заместник-външен министър Милен Керемедчиев в студиото на "Денят ON AIR".

Според него новината от срещата е самата среща.

"Тя се случва в най-ниските отношения между САЩ и Русия от Студената война насам. Срещата, която е по инициатива на САЩ, показва желание за диалог, ясно е, че само налагането на санкции капсулира Русия, което прави комуникацията трудна", подчерта Керемедчиев.

Той уточни, че удължаването на Договора СТАРТ-3 за пет години ще помогне на двете държави да се справят с други кризи, които имат, като пандемията например, защото разходите на двете държави за поддържане и разполагане на все повече ядрени сили са непосилни.

"Така и двете икономики си дават глътка въздух, стискайки си ръка за неразпространението на ядрени оръжия в по-голям мащаб", коментира бившият заместник-външен министър.

Според него обаче е рано да се говори за затопляне на отношенията между САЩ и Русия

"Фактът, че Байдън изчаква Путин да завърши своята пресконференция, за да започне той, говори за разделение и се дава сигнал, че няма пряк диалог", анализира Керемедчиев извън думите отношенията между двамата лидери.

Но е убеден, че самото желание и провеждането на срещата показва, че в крайна сметка демократите ще бъдат много по-яростни противници на режима на Путин, но от друга страна, не искат да затворят тази врата, тъй като конфронтация с Русия и с Китай ще намали възможността да се противодейства на двете държави, които трупат и оръжие, и сили в света.

"Докато всички говорят за Русия, Китай разшири своята възможност за събиране на информация чрез шпионска мрежа и посолства и съответно укрепи своя военноморски флот, където се очертава най-голямата конфронтация със САЩ", припомни Керемедчиев в студиото на Bulgaria ON AIR.

Той коментира и санкциите по закона "Магнитски". Определи ги като "атомна бомба, която гръмна в българския политически живот точно навреме".

"Законът "Магнитски" не е съдебно решение, това е политически акт. С подписа на Байдън се показва, че няма да се търпи корупцията, която достига безпрецедентно ниво. Действията са плод на много дълбоко проучване, за да се извадят всички тези фирми и български граждани, работено е повече от година", отбеляза Керемедчиев.


41
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ходят американците, ходят, та накрая пак на Вова на дедовия отиват.
21
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Милен Керемидата-едно видно евроатлантическо цукало,което се храни с пещерна русофобия.При едно разведряване на международната обстановка,каквото всеки нормален човек желае,такива пусерковци като тоя ще почнат да ровят по кофите за смет,че те за друго не стават.Жалко продажно нищожество,което за пет цента продава и майка си.
20
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Кой поиска срещата?Който я е поискал, очевидно има проблеми.
19
2
 
8
 
! Отговори
Бългериъ фърст преди 1 месец
Едно на нула за Путин.
18
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Бай Дончо нарече вчерашния ден "Един добър ден за Русия". Бившият президент смята, че срещата в Женева е неудачна за неговата страна и успешна за Русия.
17
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Има , има затопляне на отношенията с пРосия. Запали му се гъ-зицата на Кровавъьй Карлик.
16
1
 
6
 
! Отговори
До 32 преди 1 месец
Досега не съм чул "експерт" да каже каквото и да било съществено.
15
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
На този експерД са предплатени 12 минути ефирно време и той 12 минути не спря да полива ушите ни с ГoлaВода.
14
1
 
5
 
! Отговори
До 28 преди 1 месец
Не се занимавай с ненормални. Но все пак е жалко, че им е дадена възможност да се "изразяват".
13
11
 
5
 
! Отговори
путин не успя преди 1 месец
с 5 минутката....както казах вчера, обща пресконференция няма и малкия беше поставен на мястото което заслужава......до Горна Волта.
12
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Няма. Няма и да има. На ВПК му трябва ада има глобални силни врагове иначе няма продажби на оръжие.
11
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Топлината идва от пълния памперс на Комрад Байдън!
10
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До 7 - Ти ще си послеедн с което и да е правителство, но това е проблем, който не вълнува нас нормалните.
9
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
"С подписа на Байдън се показва, че няма да се търпи корупцията, която достига безпрецедентно ниво." - Наглост по англосаксонски. Назначават си правителства и си ги "критикуват"
8
12
 
4
 
! Отговори
затопляне хаха преди 1 месец
с диктаторски режим...
7
17
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Никакво затопляне няма. Просто Путин, макар и остаряло притежава ядрено оръжие. Държи се като бандит, обаче се съобразяват с него като с психопат, който може да натисне червеното копче. Байдън затова претупа пресконференцията. Той дойде в Европа да се срещне с партньорите си. Затова се и срещна с Путин последен.Путин е психопата на света, който трябва да бъде сдържан. Като индустрия и икономика е пълна нула и нищо интересно не може да даде на Запада.
6
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Къде се мерят тези въшльовци с възможностите на Боко Борисов??? Човекът, който превърна България в Рай и все пак сме последни в Европа
5
7
 
21
 
! Отговори
Мда преди 1 месец
Май САЩ започват да осъзнават,че оцеляването им зависи от Русия.
4
4
 
13
 
! Отговори
Майна преди 1 месец
Отговорността за света е на САЩ И РУСИЯ. ДАНО ДОБРЕ ДА ГО ОСЪЗНАВАТ. ЧЕ ИНАЧЕ....ЛОШО.
3
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ам' направо прегряха...