Путин към американски репортер: Това свобода на словото ли е?

Журналистът многократно го прекъсвал
16 юни 2021 17:30, Нели Христова
56
Путин към американски репортер: Това свобода на словото ли е?
Снимка: БГНЕС

На 14 юни американската медия NBC публикува видеоинтервю с руския президент Владимир Путин, което показва, че когато отговаря на въпроси, свързани с правата на човека, Путин е бил многократно прекъсван от американския репортер. Това провокира Путин да попита: „Това свобода на словото ли е? Или американска свобода на словото?“.

NBC съобщи, че интервюто се е провело в Москва на 11 юни. Водещият на NBC Кийр Симънс проведе ексклузивно интервю с руския президент по горещи теми като китайско-американските отношения, руско-американските отношения и правата на човека.

Видеото показва, че водещият се е намесвал много пъти по време на интервюто и е прекъсвал Путин, когато е отговарял на въпроси, а също така е казал, че иска да зададе въпрос директно, предава Радио Китай.

Водещият Симънс много пъти прекъсваше Путин, казвайки, че според него, Путин е убеден, че другите държави не трябва да се намесват във вътрешните работи на останалите и не трябва да коментират политиката им, но въпреки руският президент продължава коментира САЩ.

„Не съм! Ако можете да бъдете малко търпелив, позволете ми да довърша това, което искам да кажа и ще знаете всичко. Не искате отговора ми да бъде чут от вашата публика. Това е проблемът“, добавя Путин.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


56
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Нима нашите водещиНашите са още по-зле - щом усетят, че разговора тръгва в грешната посока, веднага прекъсват събеседника с "уточновящ въпрос", за да му затворят устата. Или пък започват "значи вие мислите, че", след което казват на зрителя какво според тях мисли събеседника им (обикновено е нещо, което той въобще не си мисли, но не му дават възможност да го каже)
19
3
 
18
 
! Отговори
Нима нашите водещи преди 2 години
са различни?Вторачени в авангардния опит на "учителите"си от известните чужди ТВ,търсещи скандали,изпускане на нервите и нежелана реакция от госта,пречещи му да развие тезата си,като го прекъсват и прехвърлят на други теми,поръчани от собствениците.Искат да се утвърдят като мастити журналисти,държащи сметка на всеки,криещи се зад хипотетичен зрителски интерес.Всъщност целят значимост и богатство,а запознаването на зрителите с проблемите е вторичен ефект.Фалш и заблуди.Не стават за гледане.
18
2
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Путин цитира текста на една песен от известен руски филм "Что-то с памятью моей стало,Все, что было не со мной - помню." (Нещо става с паметта ми, помня всичко което не се е случвало с мен). В публикацията са казали, че Путин едва ли не, се оплаква от проблеми с паметта си. А всъщност Путин цитира, за да им намекне нещо, но американския читател няма да го разбере от начина, по който му се поднася информацията от "обективната" американска журналистика.
17
30
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Каква свобода на словото в либерастията ве? Ама ти пък жужано, точно ти каква свобода на словото търсиш *** уру псийо комунистическа? Либераст = комунист = изверг.
16
4
 
60
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Проблема на американските журналисти е, че Путин стои интелектуално доста по-високо от тях и няма как да го притиснат с въпроси - нямат капацитет за това.
15
3
 
56
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не просто го прекъсваха, когато усетят, че отговора няма да им хареса, но и когато Путин иронично цитираше литературни източници, са публикували отговорите като нещо казано буквално, без кавичките, които да показват, че става дума за цитат и ирония. Типичните дребни манипулации и лицемерие на американската журналистика.
14
3
 
21
 
! Отговори
Емииии.... преди 2 години
Да. Товар свобода на словото. По американски.
13
9
 
4
 
! Отговори
до 13 преди 2 години
За себе си ли говориш?
12
2
 
65
 
! Отговори
Portugal преди 2 години
В САЩ медиите са средство за пропаганда, а не за информиране на обществото. Не съм фен на Тръмп, но и него само го прекъснаха, провокираха, дразниха. А да прекъсваш президента на дадена нация си е направо прoстащина. Всякаква липса на професиотализъм и такт. Това не е свобода, това е прocтащина да не изслушваш госта си.
11
8
 
62
 
! Отговори
marquise преди 2 години
Владимир Путин е политикът с най-голямо влияние в света. Методите на американските журналисти, изпълняващи политически поръчки не се отличава от този нашите нашите. Затова, вземащият инервюто трябва да спазва предарителен установен регламент на поведение. При неспазване, интервюто да преустановява незабаено, без значения медията и личността на журналиста.
10
7
 
66
 
! Отговори
мда преди 2 години
От доста време западните медии не са вече стандарт за свобода на словото. А интервюто за пореден път е явна проява на западняшкото двуличие.
9
60
 
13
 
! Отговори
Ха-ха-ха преди 2 години
В Русия свобода никога не е съществувала, дори и свобода на словото! Но кремълският убиец обича да говори за неща, които руският народ никога не е познавал!
8
3
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Най-скъпоплатената професия в САЩ е интерпретатор на Байдъновите речи за глухонеми
7
44
 
8
 
! Отговори
dtrumppp преди 2 години
да, свобода на словото е разбира седиктатора иска да си брьщолеви пропагандата безкрай, без да води диалог и никой да не го прекьсватака е свикнал ше води диалог и ще отговаря на вьпроси комуниста му гнусен...
6
16
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Свобода на отровното слово...
5
2
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
По същото време слугите на глобалистите от американската преса питаха Джо Байдън какъв сладолед обича !
4
8
 
41
 
! Отговори
Коликовская преди 2 години
Не прекъсваха ли така талибаните на Тиквун, пострадалия Илчовски по време на изслушването му в Народното Събрание. Явно че това е задокенски табиет, дошъл и при нас . . .
3
4
 
65
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това интервю го крият два дни нашите свободни демократични медии. И не само това каза, много други интересни неща казва Путин, но не са много изгодни за западните демократи.
2
6
 
72
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Според краварите свободата на словото е това което те искат да чуят.
1
6
 
77
 
! Отговори
Факт преди 2 години
Гледах цялото интервю както винаги Путин на ниво а журналиста стана за смях с атаките си...