Байдън имаше предложения, а Путин повтаряше заучени фрази

"Руският президент отправи само обвинения и констатации", смята Искрен Иванов
17 юни 2021 15:54, Ния Христова
82

Срещата на президентите на САЩ и Русия в Женева приключи с обща декларация, но с отделни пресконференции и без значителен пробив по спорните въпроси. Владимир Путин и Джо Байдън разговаряха по-малко време от очакваното.

"Американският президент отиде на тази среща по-подготвен, а Путин отиде с констатации и не беше готов за този разговор. Демонстрира самочувствие, което на моменти подразни Байдън. Повтаряше заучени фрази, които руснаците повтарят от Студената война насам. Не чухме от него никакви конкретни предложения. Водеща страна в разговора беше американският президент", коментира в ефира на Bulgaria ON AIR Искрен Иванов - преподавател по политология и специалист по външна политика на САЩ.
 
Иванов отбеляза, че първият основен въпрос е бил ядреното сдържане в глобален план, а вторият - киберсигурността. Кибервойните са ново предизвикателство и до този момент няма сключено международно споразумение, в което да са регламентирани като такова предизвикателство, обясни Иванов и добави, че за САЩ в момента това е един от най-големите проблеми. Третата основна тема са човешките права и демокрацията. 
 
"Докато Байдън даде предложение как да бъдат решени тези въпроси, то руският му колега отправи обвинения и констатации", подчерта Иванов.
Още по темата
 
Според него Путин се е възползвал от разговора, за да отвърне на "жеста", след като преди време бе наречен "убиец" от Джо Байдън. 
 
"Обученията на НАТО по границата са част от стратегията за сдържането на хибридните заплахи. Това са рутинни учения, но все повече присъстват в руската риторика", каза още Искрен Иванов.
 
Той изтъкна и това, че Русия няколко пъти е опитала да навлезе в Украйна, но администрацията на Байдън е реагирала много бързо и руснаците са преценили, че рискът не си струва.
 
"Украинският елит е силно разделен. Имаме Западна Украйна, която иска бързо да се интегрира в НАТО. И Източна Украйна, в която има пълно затъмнение. Тези военни учения са част от сблъсъка на Америка и Русия", обясни международният анализатор.
 
"Путин очакваше, че тази среща ще бъде просто игра на думи, в които ще разменят любезности. Руският президент беше отвикнал да преговаря. Тръмп беше много по-уклончив по отношение на американските интереси. Администрацията на Байдън има доста по-твърдо отношение спрямо Русия", заяви Иванов.
 
Той не смята, че срещата е вид затопляне на отношенията между САЩ и Русия, а по-скоро ставало въпрос за опит за такова от американска страна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


82
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Путин ги размаза! И Байдън и журналистите. Тоя какво е гледал, какво е слушал-не знам. Гледайте интевюто и пресконференцията с Путин. Дори факта че не посмяха да пуснат Байдън заедно с Путин на пресконференцията е показателен. А такава е традицията в такива случаи. Заради такива статии като горната, ставате само за бъзик на кората и развлечение. С Президент като Байдън, за САЩ не са нужни врагове като Путин и ККП за да бъде съсипан. Върнете Тръмп час по-скоро!
35
3
 
11
 
! Отговори
Един от Юг преди 2 години
Е хайде стига с тези партенки :"Тръмп бил уклончив ... Байдън бил твърд" стига сте *** *** бе дрОгари! Байдън е точно обратното на твърд - разреши на алкашите северен поток спря производството на петрол в Щатите и сега алкашите печелят повече!Байдън е един стар и болен човек и се излага пред целия свят!
34
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Този е обикновен американски чаламбар!
33
0
 
17
 
! Отговори
Словянин преди 2 години
Тенденциозна статия. Още на 15 юни написах, че резултатът от срещата ще е 0:0. Никакво предимство нямаше Байдън, както пише авторът на статията. Очаквам по-обективни публикации от уважаемия от мене и доста читатели е-вестник.
32
1
 
29
 
! Отговори
Хайде няма нужда преди 2 години
Абе нали разговорите бяха на 4 очи и псле пак вограничен кръг? Това жълтоклюно пухкавелче да не би да ги е подслушвало? А това което казаха пред камерите Байдън и Путин......,хайде няма нужда тоя пикльо да ми го обяснява.
31
5
 
5
 
! Отговори
Безсмъртие и Господ! преди 2 години
Тоя поне да бе попо-огледал какво за срещата днес западните офицьози пишат.Преди срещата всичко е било договорено кой,какво,как,кога,защо и кому ще кажа,погледне,свъси вежди,усмихне.ако са се договорили да заекват-те щяха да заекват.Заплахата обаче за деструктирането наРусия ако Навални умре може да доведе само до едно единственно.Най сетне Руските мозъчни тръстове да публикуват и да започнат продажбите на веществата които човек с определен статус ще постигне вечност в живота.Навални ще бъде Бог
30
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Лелеее преставаете си само - Байдън имал предложения само дето не казват какви.Ставате толкова смешни с тези пропаганди.И аз имах предложение на продавачката да ми даде луканката не за 40лв а за 4лв ама тя каза не.
29
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кога раздават хонорарите на Козяк?
28
1
 
34
 
! Отговори
РУССКИЙ ОККУПАНТ преди 2 години
Тоя на кой свят живее и коя среща е гледал ?
27
1
 
36
 
! Отговори
Един преди 2 години
Що за политолог е този?! Струва ми се, че е на ясла в посолството на САЩ.
26
1
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Този инфантил е висшист?! Срам за професора който го е допуснал и учебното заведение където е учил.
25
1
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Интересно, ние видяхме Байдън с "пищови", повтаряше известните мантри, не се чуха предложения и от двамата... Ей, дундьо, не ставай за смях!
24
2
 
38
 
! Отговори
неизвестен преди 2 години
Излагаш се бе момче , като не можеш да си безпристрастен, поне си мълчи и не се излагай да коментираш.
23
1
 
22
 
! Отговори
Жоро преди 2 години
По-подготвен(с пищови) Хахахахахах
22
2
 
35
 
! Отговори
хаха преди 2 години
просто се учудих как за толкоз малко време това момче изрече толкова много глупости и лъжи!Искренчо ...в Тексас където са те учили ...... или се учиш ...подобни глупости може да се приемат за нормални....като се вземе в предвид ителектуалното ниво на средностатистическия американец.но в България ...и Европа, изказванията ти биха се приели ... меко казано като неинформираност или....за платена реклама.....до никъде няма да стигнеш така .... предателите и продажниците никой не ги харесва.
21
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя изглежда като главния готвач на ГЕРП.
20
0
 
43
 
! Отговори
Ми да преди 2 години
Личи си при кого е на хранилка
19
2
 
40
 
! Отговори
Ала-бала преди 2 години
Абе Искрене...Байдън няколко пъти повтори, че разговорите са минали без враждебност, че са били добронамерени, въпреки несъгласията, че очи в очи без посредници разговорите са най-ценни, че се връщат към дипломацията и т.н. Това ващо руфоблюдстване край няма.Байдън спря, вие не спряхте. Гледайте какво казва Началника бе. То аман от русофоби и русофили. Пък първите 10 минути от пресконференцията на Байдън, ако мислиш, че е нещо различно от монолог с клишета значи съвсем не си компетентен.
18
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Предложението: дайте почивка, че напълних памперса.
17
1
 
33
 
! Отговори
Въй!!! преди 2 години
Тоз сладък дундьо явно е здраво безпристрастен! Ако не бяхме 2021г. щях да кажа, че от това момче ставан чуден комсомолски секретар - те бяха такива плазмодии!